Na deel 5: Een korte geschiedenis

150 9 93
                                    

Dit is de geschiedenis van de werelden uit de serie van De Nieuwe Wereld.

Uiteraard is dit allemaal fictie en geloof ik er zelf geen drol van, maar het is gewoon zo leuk om te bedenken.

Ik raak verdwaald in details wanneer ik ergens té diep op inga, dus dat doe ik niet. Tenminste, niet teveel, je kunt altijd proberen me een vraag te stellen over iets wat ik schrijf, ik probeer dat altijd zo logisch mogelijk te doen. Aan de wereldgeschiedenis van deze serie is echter niet veel logisch.

Ik hoop dat het wat duidelijkheid schept her en der.

---

De huidige werelddatering, volgens de annalen van de Raad van Tagmar: een achttal mannen en vrouwen bij wie de uiteindelijk beslissing valt, betreffende wereldregering.

Besloten is, na de val van Thalos, de eerste wereld, heden 12069 jaar geleden, om de nieuwe wereld Tagmar te noemen. Een samenvoeging uit de woorden Aegil en Tamar, met als betekenis respectievelijk: zwaard en palmboom.

De raad van acht wordt elke acht jaar gekozen door middel van nader te bepalen verkiezingen of door opvolging van erfgenamen. Het staat elk continent vrij hierover te beslissen.

Betreffende Terra:

Na de eerste kolonisatie, in het jaar 6095 van de werelddatering, waaraan vijf van de acht continenten meewerkten – nl. Salling, Basané, Theros, Alta en Loota – is in het jaar 12057 unaniem gestemd over een herkolonisatie. Dit, ten behoeve van het levensbehoud van alle continenten, alsmede de uitdunning van de wereldpopulatie.

Betreffende Elodie:

De individuele kolonisatie vanuit Curera, 359 jaar geleden, wordt door de Raad niet erkend als zijnde een beslissing omtrent wereldregering. De keuze voor herkolonisatie was hierdoor voor de hand liggend en aangenomen tezamen met die voor Terra.

Betreffende taal:

Elk kind op Tagmar wordt verplicht zich te scholen in ten minste basiskennis over zowel het Standaard als het oorspronkelijke Thalaans. Wat betreft het gebruik in alledaags leven, staat het de continenten vrij om een favoriet te kiezen. 

De Nieuwe Wereld SpecialsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu