Hoofdstuk 22: Wodka en royalty nieuws

3.8K 243 34
                                    

It seemed that I performed better sober than drunk. Who knew?

- Craig Ferguson, American on Purpose: The Improbable Adventures of an Unlikely Patriot

If getting drunk was how people forgot they were mortal, then hangovers were how they remembered.

- Matt Haig, The Humans

P.O.V. Nyah

Ik weet niet wat me het meest kwetste. Zijn beschuldiging, het feit dat hij me een mens noemde waar hij aan gehecht begon te geraken of het gemak waarmee hij insinueerde dat hij me wou vermoorden.

Het eerste, was verwacht, maar kwam nogsteeds nodeloos hard aan.

Het tweede had onwaar geklonken, want de manier waarop hij me had aangekeken vlak voor ik hét vertelde, deed me wegkijken en blozen.

En het derde, zorgde voor een verkrampt gevoel in mijn hart, alsof het écht tussen een bankschroef was gewurmd.

Ik schudde al zijn woorden van me af en weigerde er verder over na te denken.

Als troost haald ik de brief van Seraffine vanonder mijn matras waar ik hem verstopte.

De woorden waren dan wel geschreven voor Dante's vrouw, maar voorlopig was ik het die met hem moest samenleven en ik kon haar advies verdomd goed gebruiken op dit moment.

Toen ik het zinnetje waar worstelen met zijn " menselijkheid" instond opnieuw las, snoof ik.

Hij had anders als een verdacht goeie klotevampier op me over gekomen daar bij de deur.

Ik plooide de brief terug op, en moffelde hem weg op zijn gewoonlijke verstopplaats waarna ik rechtstond en hopeloos in het rond keek.

Mijn blik viel op de kast die me in het begin, nauwelijks opgevallen was. Ik opende de deur en was verbaasd toen ik een schitterend volle fles wodka ontdekte. Ahja, de koningin was ook maar een mens, en ik kan me voorstellen dat ze zo'n fles wel meerdere keren nodig gehad zal hebben.

Wel, ik ook.

Ik nam de fles vast en ontdekte nog een higtech uitziend ding, eerlijk gezegd had ik en dat gold ook voor alle andere mensen daarbuiten niet veel verstand van technologie, maar volgens mij was het een tablet. Ik nam het ding ook maar mee en terwijl ik mezelf op het bed installeerde, draaide ik de dop van de fles en nam een grote slok.

Ik trok een zuur gezicht, toen ik het spul doorslikte. De alchocol brandde hard in mijn keel en even moest ik naar lucht happen, maar daarna was het branderige gevoel verdwenen en wou ik alweer een nieuwe slok.

Ik grijnsde toen het scherm op mijn schoot aansprong, het ding was al zo oud, maar werkte nog alsof de koningin het juist had opgeladen.

Toen ik een code moest invullen, had ik immers wat meer problemen. Ik stond rustig recht en keek naar het doodsprentje, waarna ik haar geboortedatum overtypte. Ik had juist gegokt, een tabblad met verschillende symbooltjes sprong aan, meteen werd mijn blik naar het groene NIEUWS symbooltje gezogen en ik duwde het aan. Toen er meteen een filmpje in zicht kwam met daarboven royalty news, klaar om afgespeeld te worden, klikte ik op het driehoekje.

'Welkom beste kijkers bij het Royalty nieuws, waar u met plezier wordt ingelicht over al de hoogtepunten in het leven van onze koninklijke familie. De hoofdpunten worden eerst overlopen.' kondigde een bleek opgemaakte mannelijke vampier met netjes blond haar aan, terwijl hij zijn hoektanden blootlachte.

‘Het overgangsritueel vindt binnen twee dagen plaats, er wordt u met vreugde meegedeeld dat prins Seth, ondanks zijn vervroegde overgang toch deelneemt aan dit belangerijke ritueel, al zal dit dan wel symbolisch zijn.' Ik grimaste bij die aankondiging, als ik het goed had, ging Seth dus deelnemen aan de massaexecutie, enkel en alleen omdat hij zo nog een mens kon vermoorden. Walgelijk. Ik nam met plezier nog een slok van de fles om die irritante gedachten weg te drijven.

Captured by a vampireprince (compleet)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu