Kötü Tesadüf..

41.1K 1.5K 46
                                    

Yemekten sonra azad gitti ve bizde ablamla odasına geçtik.

. "Güle güle kullan"dedim sırıtarak. "iyi parça kapmışsın" Ne dediğimi anlamayan ablam suratıma bön bön baktığında güldüm. "müstakbel kocan diyorum iyi parça allah için"deyince suratını buruşturdu. "Şeytan görsün onun yüzünü!"dedi neredeyse tükürür gibi.

"Çarpılcaksın abla.. meteor gibi maşallah"

"Hem sen neden mutsuzsun kavga mı ettiniz yoksa?" dedim merakıma yenik düşerek. "Ne kavgası eyşan kavga edecek kadar tanımıyorum bile"

Ne? Tanımadığı bir adamla mı evleniyordu şimdi?

"Dur bir dakika.."dedim söylediklerini hazmetmek adına. "Tanımıyor musun?" öyle şey mi olur ya!

"Tanımıyorum tabi berdel yaptılar"dedi kısık bir sesle. Dokunsan ağlayacak gibi bir ifadesi vardı. "O ne be?"dedim şaşkınlıkla. Dört dil biliyorum daha böyle bir kelime duymadım ben. Berdel?

"Sen berdel nedir bilmiyor musun?"dedi daha çok şaşırarak.

Başımı iki yana sallayınca konuştu. "Berdel yani töre evliliği İkiz evlilik deniyor. İki aileden karşılıklı gelin alınarak yapılır. Çoğunlukla kan davası bitsin diye yapılan bir adet. Düşman aileler kızlarını birbirlerine vererek akraba oluyorlar ve kan davası böylece kapanıyor.Ama benim durumum daha farklı Vural azadın kardeşini düğünden kaçırınca kan çıkmasın diye beni azada verdiler"

"Ne!!"diye bağırdım. "Bu..bu..delilik resmen!"

Yastığı eline alıp sarılan ablam tepkilerime anlam vermeye çalışıyor gibiydi. Ne yani sırf vural bir kız kaçırdı diye.. İnanamıyorum öyle şey mi olur bu resmen geri kafalılık. "Vuralın hatasının bedelini mi ödüyorsun yani!"dedim sinirle. "Sen büyük şehirlerde yaşıyorsun ablam o yüzden garip geliyor bunlar sana. burada normal böyle şeyler. Ayrıca evlenmesem vuralı yaşatmazlardı. mecburum. "

"Gebersin!"dedim sinirle.

"Dur bir dakika aileden biri demiştin gelin için yani bir başkasıda olabilir"dedim heycanla. "O iş öyle değil"derken sinirle soludu. "Gelini damat seçiyor bunun için ailedeki kızları topluyorlar"

Bu ne saçma işti böyle! Resmen kadın- erkek eşitliği denilen hakları yok sayıyorlar. "Azad pisliği seni seçti yani"dediğimde kafa sallamakla yetindi. Sinirle soludum. O azad denilen heriften nefret etmiştim bir anda. Adi, pislik, yakışıklı herif!

Sonra bir anda masada konuşulanlar gelmişti aklıma. "Yemekte konuşulan şeylerin bununla bir ilgisi yok de abla bana!"

"Tamda bu konuyla bir ilgisi var eyşan."dedi ablam. "Babam senin seçilmeni istemediği için annenle konuştu ve erken gelmemeni söyledi.

Yani seni azad ve ailesinden sakladı. Bu günde masada o yüzden berivan çiçeğinden bahsetti. Aslında senin buralarda yaşayamayacağını anlatmak istemişti."

Vay canına. Babam o yüzden mi gerilmişti? "Beni seçeceğini neden düşünüyorsunuz?"

"Ah be ablam"dedi ablam yanağımı okşayarak. "Şuan bütün mardin daha gelir gelmez senden bahsetmeye başlamış. Ne kadar güzel olduğunu anlatıyorlarmış. Ve emin ol azad seni farkedemeyecek kadar aptal bir adam değildi. Zaten yemekte sana olan bakışları da hiç hoşuma gitmedi. Seni ondan korumak zorundayız. Sen farklı dili konuştuğun bir adamla yapamazsın çünkü. "

"Hadi düşünmeyi bırak artık olan oldu. Ve ben senin mutsuzluğundansa kendi mutsuzluğumu tercih ederim. Hadi odana git ablacım yol yorgunusun"dedi. Bu durumda bile beni düşünüyordu ya. Ah vural Ah! Seni bir elime geçirirsem parçalara ayırırım herhalde!

"Peki. iyi geceler ablacım"diyerek yanağıdan öptüm.

Odama gittiğimde bediha teyze odayı düzenletmiş ve eşyalarımı yerleştirmişti. Dantelli geceliklerimi konakta rahatça giyemeyeceğimi bildiğimden en uygun olan kırmızı düz geceliğimi giyerek saçlarımı at kuyruğu yaptım. Ve makyajımı silerek yatağa girdim.

...

Sabah korna sesiyle uyandım. Düşünebiliyor musunuz? Korna sesiyle!

Söylenmeme fırsat kalmadan ablam odama girdi. "Hadi ablacım azad ve kardeşi geldi."

İyi. Banane yani? Ablamı takmadan yatmaya devam ettim. Ama uyandırma programını devreye soktu. "Ben sana dayanamam yariiim ben sana güveneermemem"diye türkü söyleyen ablama ters ters bakıp ayağa kalktım. "Birileri modern müzikten nasibini alamadı herhalde?"

Asıl soru şuydu. "Bu kornaya basan gerzek azad değil mi?"

Gülerek başını iki yana salladı. "Azad'ın kardeşi"

Azad'ın kardeşinden ne beklenir ki zaten! Bu çocuk her kimse şimdiden sevmedim. Bana aslanı hatırlatıyor. İngiltere'deki Türk arkadaşlarımdan biri ve emin olun onunla tanışmak büyük bir hata örneğiydi benim için. "Hadi ben çıkıyorum sende üstüne birşeyler giyip gel"diyerek odadan çıktı ablam.

Onun arkasından söylene söylene banyoya girdim. Çıktığımda çok dikkat çekmeyecek beyaz bir elbise altına siyah bir topuklu ve onunla uyumlu küçük ve şirin şapkamı giydim. Saçlarım doğal dalgalıydı o yüzden düzeltmekle ugraşmadan makyajımı yaptım. Baharaltı parfümümü hafifçe sıktıktan sonra çantamı ve telefonumu alarak avluya çıktım.

Azad yukarıda babamla konuşuyordu. Beni görünce hafifçe gülümsedi. Çok..çok..ah kendime gelmeliyim! Aynı şekilde gülümseyerek yanlarına gittim. "Günaydın"dedim babamın koluna girerek.

"Günaydın"dediklerinde nazikçe gülümsedim. "Bu gün fazla neşelisin"dedi babam.

"Aslında babacım"dedim ona dönerek. "Fazla sinirliyim"

"Sabahın köründe kornaya basan münasebetsiz yüzünden uykumdan uyandım."

Azad " sanırım bu işin altından yine aslan çıkacak"dedi.

Tuhaf..gerçekten. Hayatıma kornalarla ilgili sorunu olan biri daha giriyor ve onun adıda aslan. Evren gerçekten benden nefret ediyor olmalı.

"Abi hadi gelmiyor musunuz?"dedi tanıdık bir ses. Aman tanrım! Bu aslan..o aslanın sesi mi? Hayır lütfen! Lütfen düşündüğüm şey olmasın!

"Aman tanrım Nery!"

Arkamı döndüğümde şaşkınlıkla bana bakıyordu. Evet doğru tahmin bizim aslan azad'ın kardeşi çıktı. Kaderden gerçekten nefret ediyorum!!!

"O aslan bu aslan mı yani?"dedim elimi alnıma vururken. "Evren benden nefret ediyor olmalı!"

'Bir dakika"dedi azad. Oda en az bizim kadar şaşkındı ve tepkilerimize anlam vermeye çalışıyordu. "Siz tanışıyor musunuz?"

Evet. Bu sorunun cevabı malesef evet. Aklıma gelemeyecek şeyler buraya geldiğim saniyeden itibaren başıma gelmeye başladı. Navigasyon cihazım beni ilk defa yanıltı. Hiç olmayacak yerde abime rastladım. Hiç olmayacak şekilde enişteme yavşadım.-ki adam buradaki en yakışıklı adam- Öküzün biri olan abim yüzünden ablamın zorla evlendiğini öğrendim. Bide şimdi bu mu yani.. En yakın arkadaşlarımdan biriyle aynı şehirde yaşayan akrabalarımız varmış.. Dahada kötüsü onun abisiyle benim ablam evleniyormuş!.. Bu yaz gerçekten çok kötü geçecek..

Umarım hikayeyi beğenmişsinizdir çünkü içime sinmeyerek yayınladığım bir bölüm oldu. Yinede oylamayı ve yorum atmayı unutmazsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. .

-Bluesdarkeness

BerdelWhere stories live. Discover now