IV.

97 8 3
                                    

Rudý Šakal pomalu vytahoval svůj železný meč. Alex ho ale předběhla, a srazila ho k zemi. ,,Co to sakra tady děláte?!" Zmohl se Šakal na nějakou větu. Z jeho hlasu bylo kromě nervozity znát i značné podráždění.,, Vyklop hned vše co víš o Entity303!"Vyhrkl na něho Steve.,,Jsem počestný občan a nic nevím!"Řekl Šakal a začal se pomalu zvedat ze země, ale Steve ho k ní přimáčkl. ,,Počestný možná, ale o Entity něco víš, tak nám to prosím řekni." Řekla Alex co nejklidněji, protože  nechtěla Šakala moc rozrušit. Šakal přestal na chvíli klást odpor, ale pak se rozkřičel:,,Vy ste se mi nejenže vloupali do bytu, ale četli můj deník!?" ,,To snad slovo soukromí pro vás nic neznamená!?" Řval Šakal, a přitom se snažil dostat se ze Stevova sevření. Alex rychle vzala provaz a pokusila se Šakala svázat. Za pomoci Steva se jí to nakonec povedlo. Dali Šakalovi roubík do pusy  aby je nerušil protože pořád křičel. Taky pořád sebou házel, snažil se dostat pryč. Steve s Alex se začali domlouvat co teď budou dělat.,,Nemůžeme ho tu tak nechat a utéct, to by bylo nelidské,"řekla Alex. ,,Ale co teda uděláme," Zeptal se  Steve. ,,Počkáme až se uklidní, a pak se s ním pokusíme domluvit." Navrhla Alex, a Steve s ní souhlasil.
,,Ale jak dlouho budeme muset čekat?"Zeptal se.
Asi tak po hodince čekání při níž Alex se Stevem málem usnuli protože bylo už po půlnoci,  se konečně rozhodli Šakala rozvázat. Už se nezmítal a nepokoušel se křičet ani se vymotat z provazu. Alex k němu opatrně přišla a rozvázala ho. Šakal si vyndal z pusy roubík, a pořádně se nadechl. ,,Konečně, mít kus látky v puse je nepříjemné,"řekl a šel ke své posteli, kde si sedl. ,,Prosím řekněte mi proč,jak, a co chcete." Řekl Šakal klidně. Alex se Stevem byli z náhlé Šakalovi změny v chování zaskočeni. Šakal to podle jejich tváří poznal a jal se to vysvětlit:,,Mám nějakou poruchu nebo nemoc, a když prožívám určirý smutek nebo hněv tak se daná emoce velmi stupňuje." Alex se Stevem se na sebe podívali. Mají mu říct proč přišli? Steve zavtprtěl hlavou, jakože ano. Tak mu to Alex začala vysvětlovat:,,Chceme vystopovat Entity303 a jeden kamarád nám doporučil abychom si nejdřív prověřili podezřelé osoby." ,,No a ty si dost podezřelý, a četli jsme tvůj deník promiň za to."Dodala ještě Alex. Steve čekal že Šakal znovu vybouchne ale ne. Jen tam seděl a přemýšlel. ,,S informacemi o Entity303 vám můžu pomoc, ale budu za to něco chtít,"řekl. Steve se hned zeptal co, a Šakal mu odpověděl:,,Chtěl by jsem získat nějaké suroviny do lektvarů a potřebuji lapis a podobně, ale nejsem dobrý důlník a jsem strašpytel." Pokračoval:,,Kdyby ste mi pomohli tak by sem vám řekl vše co vím o Entity303 a je toho rozhodně víc než to co jsem napsal do deníku, přijímáte?" Steve s Alex přemýšleli, museli se poradit:,, Souhlasíme Steve?" Zeptala se Alex. ,,Ano." Řekl Stev. ,,Skvělé!" Jásal Šakal.
,,A co všechno budeme dělat a kdy začneme?" Zeptala se Alex. ,,Lapis a kovy můžeme začít děžit až zítra, dnes si odpočineme." ,,A pro věci z Netheru můžeme až když najdeme obsidián." Čte Šakal svůj seznam. ,,Navštívit vodní chrám může kdykoliv, potřebuju jen pár luceren a ten krásný kámen a to je všechno." Steve s Alex se na sebe dívají. Jít do Netheru a podmořského chrámu, bude nebezpečné. Ale bude to pořádné dobrodružství.
,,Ahoj Šakale!" Rozloučí se s ním Alex a Steve. Jsou městem směrem ke svému domu. Slunce už pomalu vychází, a oni se těší na své postele, a zítřejší dobrodružství.
Koho by tak mohli potkat v jeskyních? Pokud máte nějaký návrh tak mi ho napiště do komentářů. Doufám že se vám kapitola líbila.

Minecraftové dobrodružství ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat