~KÁBUS~

110 18 4
                                    

Oturarak babamları beklemeye başladık. Tabii bu sırada büyükler konuşurken Ela ders yapıyordu. Bende Ubeyde ile oynuyordum.
"Teyze hadi ama birlikte daha uzaylılara karşı savaşacağız"
"Peki kaptanım. Geliyorum."
" Askeeer hazırmısın?"
"Hazırım kaptan" Ubeydenin komutu ile ellerimize annemin yemek kaşiklarını aldık Ubeydenin kafasına bir kap taktım bende demir bir kap aldım ve başladık savaşa!
"Kaptan silahım bitti silah gönderir  misin?"
"Tamam yakala asker" Ubeyde kaptan bende asker oluyorum burada Ubeyde ile birlikte odada oyun oynuyorduk ela hanım rahatsız olunca bizde diğer odaya geçmek zorunda kaldik. Uzaylılarla silahlarımız ile savaşıyorduk. O sırada odanın aralık olan kapısı açıldı. Oda nee Cihad şaşkın şaşkın bize bakıyordu e tabii haklı çocuk şu anki vaziyetim çok kötü kafamdaki tencere düştü düşecek elimde benim öyle sandığım kılınç'ım olmayan uzaylılarla savaşıyoruz.
"Iıı şey pardon bacım ben lavaboya girecektim ama karıştırdım galiba özür dilerim" şaşkınlıktan konuşamıyordum benim talihsizliğim bugün rezil olma sayım baya çok.! Cihad gideceği sırada Ubeyde;" Cihad abi dur gitme  gelip bizimle oyun oynarmisin?"
"Ubeyde ciğim cihad abin ile başka zaman oynasan teyzeciğim."
"Teyzeee hayiiirrr ben cihad abim de bizimle oynasın istiyorum.Hadi cihad abii." Ubeydenin ağlamasına dayanamıyordum ama haram ne yapayım yaklaşık bir 3 dakika cihadın ağlamasını çektikten sonra Cihad;"tamam tamam sizinle oynayacağım Ubeyde ama azıcık tamam mı?"
"Tamaaaam. Yaşasın hadi gel cihad abi al bu senin silahın." Cihadın eline silahımızı tutuşturan Ubeyde ne kadarda mutluydu öyle neyse ki azıcık oynayacağız.

                   ***********
                         'CİHAD'DAN'
Afra ile ubuyde odada oynuyorlarmış meğerse ama itiraf etmeliyim ki afra kafasında tencere elinde kaşık ile okadar şaşkın ve tatliydi ki anlatamam. Ubeydenin itirazlarına dayanamayarak oyun oynamaya başlamıştik bile arada bir afra ile göz göze gelip hemen gözlerimizi kaciriyorduk afra oyun oynarken de çok tatliydi gerçekten kendimizi oyuna okadar daldırmışız ki Simay ile Miray ciyaklamalarını duymamışız arkamizi dönünce fark ettik ve büyük bir şok geçirdik.

                       ********
                         SİMAY'DAN
"Allah Allah nerde bunlar herkes geldi sofra hazırlanacak bir onlar ortada yok."
"Abim en son lavaboya gitti geride gelmedi.!"
"Miray bak şu odadan gülme sesleri geliyor bir bakalım." Miray ile birlikte dakikalardir abimle afrayı arıyoruz. Gülme sesleri gelen odaya doğru ilerledik ve hafif aralık olan kapıyı biraz daha araladik hiiiii!
"Miraay benim gördüklerimi sende goruyormusun ikizim!."  
"Evet görüyorum ikizim görüyorum."
"Sen koş Hümeyra ablayı bide annemi çağır bende fotoğraflarını çekeceğim."
"Tamam hemen geliyorum." Abim ile afra Ubeydeyi oynatıyorlardı ama çok tarlilardi yaa ben fotoğraflarını çekerken bir ara göz göze gelip hemen  geri kaçırdılar bende tam o anda pozu yakaladım
"Kızım ne oldu apar topar çağırdın Hümeyra kızım ile beni!?"
"Şşşş anne sessiz ol duyacaklardır.!"
"Kim duyacak Simay hem afra nerede ben hiç bişey anlamadım." Onlar böyle konuşurken kapının önüne varmışlardı bile sağ tarafa dönünce ikiside dona kaldı. Hümeyra, ben, Miray,annem kapıya dizildik bizim çifte kumruları izlemeye koyulduk.
"Anneee çok tatlılar ama demii ben sana demedim mi Simay kesin abim afra ya aşık diye!"
"İhğğgm kızım Hümeyranın yanında olurmu öyle şey." Annem böyle konuşuyordu ama onunda yüzündeki sevinç görülmeye değerdi zaten afrayı gelin olarak gözüne almıştı bile.
"Ihğğğmm." Hümeyra ablanın uyarısı ile ikiside hatta Ubeyde de buraya döndü.
                        ~AFRA'DAN~
Hayır hayır bugün yaşadığım herşey kötü bir rüya olmalı evet evet kötü bir rüya hepsi bir rüya offf ama gerçek işte kapının ağzında ablam,Hatice teyze,Simay ve Miray kıkırdayarak bize bakıyor eminim şuan yanaklarım kıpkırmızı cihad dayanamayarak;
"Sizin burada ne işiniz var ne ara geldiniz siz?"
"Abiciğim biz sizi ariyorduk bir gittiniz gelmek bilmediniz"
"İkizim yapma böyle bırakta iki aşk yaşasınlar." Daha fazla rezil olmamak için söze atladim
"Hayır siz yanlış anladınız şey oldu şey ııı biz oyun oynuyorduk sonra sonra abin yanlışlıkla buraya girdi ama yanlışlıkla girdi sonra Ubeyde abini bırakmadı oyun oynamak istedi abinde kıramadı tabii çocuğu yani olay bu."
"Hııımm oylemi oldu afracığım Ubeyde oylemi oldu oğlum sen cihad abin oynasın diye ağladınmı oğlum söyle bakalım." Hadi ubeyde hadi teyzeciğim söyle söyle Ubeyde sadece dudak buzmekle yetindi başına gelecekleri tahmin edebildiği için hemen odadan tüydü ahh ahh Ubeyde alacağın olsun ama ben sana yapicagimi biliyorum kereta! Her neyse tüm gözler cihadın üzerindeyken iyisimi bende topuklayayim ablam gilin arasındaki boşluktan sığarım herhalde cihad onlara açıklama yaparken bende sürünerek kapının oraya vardim. Tam çıkacakken Cihad;"öyle degilmi afra." Dedi ama afra çoktan kapıya varmıştı bile elimi odanın dışına atar atmaz yılanın başı Simay;"aaa AA afra nereye."dedi alaycı bir ses tonuyla alacağın olsun Simay yazdım ben bunu bir kenara SİMAY'DAN kurtulmaya çabalarken yardımcım Hatice teyze oldu "simaaay miraay yeter hadi bakalım mutfağa Hamza abi de gelmis oyalanmayin yeter!" Hamza abi benim babamın ta kendisi olur "neee babam geldimi?!! Olamaaz ben babamı aramayı unuttum Allahım şükürler olsun kazasız belasız geldi! Ben gideyim babamın yanına.!" Ben vın hızıyla odadan çıkarken ablamların arkamdan konuşmalarını duydum.
                     ~CİHAD'DAN~
Afra vın hızıyla çıkarken ben neden babasına öyle koştuğunu ve neden babasını araması gerektiğini merak ediyordum ama Miray bu merakımı giderdi sağolsun. Miray;"Hümeyra abla afra niye Hamza amcayi arayacaktı ki Hafize abla eksikleri soyledi?"
"Afra 3aydir hergun rüyasında anne ve babamın kendisinin yüzünden öldüklerini görüyor o yüzden hergun istisnasız anne ve babamı arayıp sorar."
"Allah korusun evladım Allah korusun!" Annem duasını da ettikten sonra odadan çıktı bende kalktım ve hep birlikte içeri geçtik Afra babasının yanına oturmuş onun elini tutmuş hızlı hızlı birşeyler anlatıyordu ama itiraf etmeliyim ki çok şirin görünüyordu Hamza abi de büyük bir dikkatle kızını dinliyordu.Aklıma babam geldi hemen ama ağlamayacağım diyerek koltuğa oturdum. Afranın eniştesi Usame abi;"kızlar sofra nerede yaa acıktım vallahi." Bu komut üstüne kızların hepsi ayaklanıp sofrayı kurdu .
                        ~AFRA'DAN~
Yemeğimizi yiyip çayları da içtikten sonra misafirlerimiz evlerine gitmek üzere kalktılar ardından da eniştem ile ablam kalktı Ubeydeye giderken bir kaç işaret yaptım ama tınlamadı uyku sersemi olduğu icin:) misafirleri gönderip namazımı da kılıp annem ile babama öpücük verdikten sonra yatağına geçtim biraz çocukça gelebilir ama sanki annem ile babamı son kez görüyormuş gibi bir his var içimde bu yüzden her gece onları öpüp yatarım ela'yi da öpüp yatağıma girdim..."benim yüzümden benim yüzümden  onlara hiç söylemeliyim benim yüzümden ellerim kan içinde annem ile babamın cansız bedenleri önünde göz yaşı dokuyordum... Her gün gördüğüm kabustan irkilerek uyandım sonunda her yerim ter içinde idi hergun böyle uyanırdım uykumdan ben ezanın huzur verici sesi ile dudaklarım yukarı doğru kıvrıldı kalkıp banyoya gidip abdestimi aldım.

'Selamün aleyküm sevgili okurlarım bu bölüm tam 1013 kelime yani bayağı uzun inşaallah beğenmişsinizdir oy ve yorumlarinizi bekliyorum:)))'

Media;Afra

Ay ParçamWhere stories live. Discover now