ALEGETI INTELIGENT

5 0 0
                                    


Nume: Iliescu Dona

Varsta: 14 ani

Școală: Școala nr. 150 „Sf. Elefterie"

Localitate: București

ALEGEȚI INTELIGENT

Distrugem mediul din ce în ce mai mult, în fiecare zi, și nu ne gândim la consecințele aduse. Însa, produsele bio/eco nu afectează în nicun fel mediul. Oare câte persoane le folosesc? Nu destul de multe. Puteți să vă imaginați în ce lume am trăi dacă am vedea eticheta ecologică pe toate produsele? O lume, ce ar evolua în permanență în bine șine-ar promite un viitor sănătos.

Eticheta ecologică reprezintă o schema facultativă, concepută pentru ajutarea distingerii produselor verzi de celelalte. In timp ce majoritatea persoanelor au auzit despre produse bio, foarte putine dintre ele sunt constienti de existenta etichetei.

Eticheta ecologică reprezintă o metodă de a informa consumatorul de componența produsului. Informarea consumatorului reprezintă o mare parte din achiziționarea produselor.

   In conformitate cu o cercetare africana, produsele eco au un impact important asupra corpului uman si merita trecerea la aceste produse

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

In conformitate cu o cercetare africana, produsele eco au un impact important asupra corpului uman si merita trecerea la aceste produse.

Potrivit unei alte cercetări americane, alimentele bio nu ar fi mai sănătoase decât cele obişnuite şi nu conferă avantaje nutriţionale suplimentare. Un raport al Agenţiei Franceze pentru Siguranţa Alimentelor a arătat că diferenţele dintre alimentele bio şi cele clasice sunt „nesemnificative". In comparatie cu produsele normale, au un termen de valabilitate mai scurt.

Asadar aceste alimente se afla la mijlocul balantei, talerele acesteia fiind in echlibru.

4 din 5 persoane intrebate de catre mine nu au recunoscut sau auzit de aceasta Ecoeticheta.

Am intrat intr-un magazin de produse alimentare si am constatat ca o multitudine din mancarurile afisate nu erau bio/eco. Cand am intrebat vanzatorii ce cred, mi-au raspuns urmatoarele:

„Eu nu ma implic atat de mult in activitatea magazinului din punct de vedere al obtinerii produselor, eu doar le vind. Insa nu par o idee rea."

„Sunt constient ca ar fi mai bine sa consumam produse bio, insa nu toata lumea este de aceeasi parere si sunt mult mai populare celelalte produse."

„Am auzit de produse bio, dar ca vanzator cred ca sunt mai bine vandute alte game de produse."

Asadar pare o idee buna, dar nu este preferata pentru ca nu este populara. Majoritatea persoanelor sar cu privirea raionul produselor eco, ele fiind dispuse in locuri mai putin favorabile.

     Din pacate, nu putem forta oamenii  sa cumpere aceste produse si aceasta este o problema care este dependenta de timp

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Din pacate, nu putem forta oamenii sa cumpere aceste produse si aceasta este o problema care este dependenta de timp. Odata cu trecerea vremii numarul persoanelor constiente de produsele bio va creste si ele vor incepe sa domine piata alimentelor.

Din punct de vedere al cronologiei acestei probleme, suntem in perioada de incubare. Am primit informatia, dar inca nu am constientizat-o si ea inca nu si-a aratat efectele.

Să fim bio sau nu? Majoritatea persoanelor se intreaba asta si vor sa zica "da", dar nu sunt pregatiti sa faca pasul asta.

Rămân anumite întrebări: Acum că sunt conștient de acestea lucruri, sunt un consumator informat corect? Câtă importanța are eticheta ecologică? Să fiu "bio" sau nu? Trăiesc viața potrivită?

A fi conștient înseamnă a știi toate variantele pe care le avem noi, dar, în situația aceasta, a mediului. Putem spera la prosperitate, longevitate și la multe altele dacă facem această trecerea- la BIO. O sa continuăm să distrugem mediul și in acelasi timp pe noi? Sau o să realizam ce se află în fața noastră? Un viitor mai bun.



Bibliografie:


http://www.pronatb2b.com/blog/ce-este-bio-ce-nu-este-bio

http://www.rasfoiesc.com/sanatate/alimentatie/INFORMAREA-CONSUMATORILOR77.php

http://www.mmediu.ro/categorie/eticheta-ecologica-europeana/30

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 23, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Young Reporters for the Environment 2018- Alegeti inteligentWhere stories live. Discover now