7. Promit

314 45 23
                                    

-Şi eu sunt o victimă...

Toți din sală au fost uimiți de cuvintele mele. Se vedea pe fața lor că nu le venea să creadă. Şi JongSuk era şocat. Nu credea că voi spune asta, dar continui pentru a-i lămuri pe toți.

-Şi eu fac parte dintre victime, dar nu am depus plângere, şi nu pentru că inculpatul mi-a șters memoria să uit ce s-a întâmplat, ci pentru că am dovezi care subliniază clar faptul că eu nu mi-am pierdut șansa de a-mi întemeia o familie în urma actului sexual la care am fost supusă.

Apăs din nou pe butonul telecomenzii, pe ecranul panoului apărând două poze.

-În imaginea din dreapta puteți vedea un prezervativ pe care l-am găsit în propria mea casă, iar în imaginea din stânga este testul meu de sarcină. Nu sunt însărcinată. Pentru că inculpatul s-a protejat. Şi nu sunt singura la care acesta a procedat în asemenea mod. În urma cercetărilor mele pe parcursul acestei săptămâni, am găsit prezervative şi în casele celorlalte victime.

Apăs din nou pe buton, schimbând imaginea de pe ecran. Acolo erau afişate pozele din casa acelor femei.

-Rog victimele să se liniştească şi să nu se mai îngrijoreze că nu vor mai face copii. Dragele mele, spuneți-mi: Ați făcut vreo una avort după acel act sexual?

O femeie din coloana dreaptă se ridică şi povestește cum a făcut un test de sarcină, acesta ieşind negativ şi nu a fost nevoie să facă avort. Celelalte au aprobat-o, susținând faptul că şi lor li s-a întâmplat la fel. Dar, la un moment dat, una din victime se ridică revoltată de pe scaun.

-La mine nu a fost asa! Eu am făcut avort!

-Dumneavoastră sunteți Go SangHee?

-Da.

-Să ştiți că am găsit un prezervativ şi în casa dumneavoastră în urma cercetării. Aceasta nu este baia dumneavoastră?

Arătam cu un arătător una din pozele de pe ecran.

-Ba.. da..

-Acum vă mai întreb ceva. Aveți prieten?

-Da.

-Ați făcut dragoste?

-Domnișoară avocat! Această întrebare esteㅡ

-Prea personală? Ştiu. Dar vă rog frumos să răspundeți cu adevărul pentru că ați jurat. Dacă mințiți va trebui să fiți pedepsită pentru mărturie falsă. Vă rog, răspundeți-mi cu vorbe reale.

-Ahm... Da.. am făcut dragoste..

-Asta a fost înainte de apariția inculpatului, corect?

-Da..

Mă uit spre judecător care era mulțumit de prestația mea, apoi la cei doi procurori care nu voiau să accepte aceste dovezi.

-Mulțumesc domnişoară Go, puteți lua loc. Ca prin urmare, cred că toți ați înțeles situația. Nu JongSuk este vinovat pentru însărcinarea victimei, pentru că s-a protejat, ci prietenul acesteia este tatăl acelui copil. Domnișoară Go, îmi pare rău să vă anunț, dar dumneavoastră v-ați omorât propriul copil în urma actului sexual cu prietenul dumneavoastră, nu cu clientul meu. Inculpatul Lee JongSuk este nevinovat. Am terminat.

Voiam să mă duc la masa mea, dar un procuror a bătut din nou în birou.

-Nu! Masa procurorilor obiectează! De unde ştii dumneata că acele prezervative găsite în casa ta şi ale celorlalte victime au fost folosite pe inculpat şi nu le-ai pus tu acolo?

-Ah. Uite testul ADN.

Apăs pe butonul telecomenzii, pe ecran apărând testul ADN.

-Domnul doctor care a realizat acest test, este în sală. Îl chem aici să ne povestească mai multe.

Cu toate că şi mărturiile doctorului dovedeau verosimilitatea faptelor, procurorii tot au mai avut ceva de spus.

-Domnişoară avocat Kim, ceva ai omis. Aşa cum ai spus şi dumneata despre boala psihică a inculpatului, mintea îi îngheață, iar acesta începe să facă lucruri fără să fie conștient. Corect?

-Da.

-Atunci, cum de a fost capabil să folosească prezervative? Cum explici asta? Dacă avea mintea înghețată nu avea cum să gândească acest lucru.

-Procuror Cha!

Doctorul psihiatru s-a ridicat de pe scaunul său şi ne-a povestit cum creierul uman nu îngheață instantaneu, ci în timp. Aşa că înainte să acționeze inconştient, sunt transmise informații de atenționare către creier, iar individul va putea ştii cum să reacționeze în aşa fel încât să reducă din gravitatea acțiunii greşite pe care o va face.

Procesul a durat 3 ore și am reușit să-l scap pe Lee JongSuk de mulți ani de închisoare. De la 14 ani am scăzut doar la 2. Eram foarte mândră de mine şi de prestația mea, iar la ieşirea din sală am fost lăudată de colegii mei, dar şi de judecător. În urma mea a ieşit şi inculpatul însoțit de cei doi polițişti. Îmi zâmbeşte, acest gest din partea lui făcându-mi inima să tresare şi să simt o bucurie în mine. I-am zâmbit înapoi.

Voiam să mai vorbesc cu el sau să-l iau în brate şi să-i simt căldura, dar polițiştii l-au luat repede şi nu am mai apucat să ne privim mai mult de 10 secunde. Îl vedeam cum pleca pe hol, dar oprindu-se la un moment dat. Le-a spus polițiștilor să aştepte puțin. Acesta şi-a întors privirea spre mine şi mi-a zâmbit mai larg. Puteam să-i simt bucuria şi sufletul uşurat.

-Mulțumesc avocat Kim SeoYeon!

După aceste cuvinte, a plecat. Cu toate că nu-l mai vedeam pe hol, încă priveam spre locul pe unde a ieşit. Şi chiar dacă nu mă auzea, eu tot am vorbit cu voce tare ca şi cum ar fi în fața mea.

-Am să te vizitez de două ori pe săptămână Lee JongSuk. Promit..

Danger Man [Lee Jong Suk] • || Short Story|| •Where stories live. Discover now