Drugi dio

1.3K 68 5
                                    

Izašla je iz auta i nasmijala se samoj sebi , nije znala zašto je rekla da ima 17 kad je skoro napunila 16 godina. Vratili su se nazad kao da ništa nije bilo,uživala je i nije joj više smetalo kad bi uhvatila kako je posmatra od glave do pete.

Nije bila sigurna kad je tačno započela njihova veza jer i onako nije dugo trajala , ipak je bila razlika u godinama, mada je bila sigurna da je zbog toga jer izmedju njih nije bilo ništa više od poljubca  ... Naravno brzo se pročulo kako Di ima starijeg momka , kružile su priče i da je zaručena .... Emir je bjesnio kad su priče došle do njega ...Bez razmišljanja odluči da joj se osveti, kao da nije bila dovoljno ranjena.

Prišao joj je u školi na pauzi i pozove na kafu posle škole, naravno da je pristala jer je još uvjek bila zaljubljena u njega...Poznavao ju je bolje nego ona samu sebe , pričao je sve ono što njene uši žele da čuju , rekao je dovoljno da se pomire...

Narednih mjeseci je bila u oblacima, sve je bilo kao u snu dok je iz sna nisu probudile
rječi :"Di ja odlazim !!!"
Šta? Molim? Kako? Gdje? Zašto?
Sto pitanja bez odgovora.
Samo je šutio,i gledao ispred sebe i nakon kraćeg vremena počeo je da priča mnogo toga što njoj nije činilo smisla ... Dobro je razumila posljednje da su odlučili da se odsele. Izašla je iz auta ,nije imala snage da slušala dalje ni gdje ni kad. Koračala je kao da nosi sto kilograma teške cipele, dugo je u sjećanju nosila njegovo lice, tad je izgledalo tužno i glava mu je bila naslonjena na prozor.

Ubrzo nakon njegovog odlaska doznala je da je cjela familija odselila, glumila je kao da joj je sve jedno, a kidalo ju je iznutra kao da svaki atom njenog tjela ratuje medjusobno.

Odlučila je da malo više pažnje posveti završnom ispitu srednje škole a uz nagovor brata je upisala i polagala u isto vrijeme i vozački, tako da nije imala vremena niti je zanimalo bilo šta drugo. Svatila je da ljubav donosi bol i tugu a to joj nije trebalo bar sada , jer joj je Emir ostavio dovoljno bola i tuge za dva života ... Prolazili su dani u medju vremenu joj se brat oženio i mama joj se udala , a ona kao da je s druge planete svakog dana sve više se svadjala sa majkom a očuha nije podnosila do te mjere da se nije mogla sa njim ni svadjati.

Nakon položena oba ispita ,brzinski je našla poso i nazvala Tinu .. Tina je bila bugarkinja koja je prije nekoliko mjeseci odselila u Ameriku , upoznala ju je u parku , bile su nerazdvojne dok se nije odselila, Di joj je bila kuma na vjenčanju... Tina je za kratko vrijeme sredila papire i kao uvjek Di se budi iz svog transa na aerodromu u Frankfurtu u rukama je držala kartu za New York, druga karta New York i neko čudno ime grada ni izgovorit nije znala. Sjedila je i ispijala kafu , potrudila se da ispuši i koju cigaretu više ... Tužno je gledala oko sebe i sažalila se na samu sebe ,19 godina dva kofera u džepu zadnje dvi plate i let u nepoznatom pravcu. Pustila je jednu tešku suzu dubok uzdah i lagano krenu prema terminalu.

Tina je dočekala kao rodjena sestra, kod nje je bila dvi sedmice, zatim je prešla u svoj stan, malena gasonjera jedna veća soba , kuhinja hodnik što djeli kupatilo i ormar veći od kuhinje.

I kako kažu nema sjedenja u Americi , u kratkom roku dobila je posao , treća smjena, super joj bilo i onako je teško se navikavala na ovo vrijeme, još uvjek je za nju bio dan kad je noć.

I gle čuda nevidjenog, božićno slavlje u firmi svi došli zaposleni i nezaposleni, ona se smjestila u ćošku, društvo joj je pravio Rick bivši vojnik jedino s njim je mogla da razgovara jer je pričao njemački a ona je tek bila u fazi učenja engleskog.  Odjednom je osjetila teško lupanje srca neki čudan osjećaj u stomaku, okrenula se oko sebe kao da pogledom traži nešto i zastane u čudu, Emir na par koraka od nje...Stajao je sa društvom iskreno nije bila sigurna ni ko je bio s njim jer od pune sale ljudi ona je vidjela samo njega. Mislima joj prodje pomisao "Bože ne mogu da vjerujem, pobjegnem na drugi kontinent iz grada koji me svaki kutak, svaka ulica posjeti na njega , miljama daleko od svega da se ne ugišim a ON tu ispred mene , ne nije moguće.!!!"

Trgne se na dodir ruke , Rick je zabrinuto gledao i pitao nešto , ali ona ga ništa nije razumjela, samo progutala zrak da se ne uguši i izustila da joj pozove taxsi. Izašla je brzinom svjetlosti, čekala je da joj daju jaknu a oni kao da je šiju tamo tek, zbunjenja žena joj pruža jaknu gleda je sva sa upitnikom u tom momentu dolazi Rick, uhvatio je pod ruku jer je nesigurno stojala , kao da se bojao da je pita da je odprati , dodao je da izgleda kao da je vidjela duha, a ona uz nervozni osmjeh doda ili je poludjela. Napravili su par koraka prema izlazu, iza sebe je začula dobro poznati glas
" zar se nećeš ni pozdravit sa starim drugom?"

Let u pakao Where stories live. Discover now