25. fejezet: Fejjel a falnak

360 23 0
                                    


Reina/

Párizs, január közepe. Bár az időjárás jelentők napsütéses időt ígértek az embereknek, ennek ellenére ez ismételten elmaradt. Vészjósló... vagyis annak az utánzata ismételten elrontotta Párizs idejét, kicsit a szó szoros értelembe is. Az autók a hóesésben nem tudtak elindulni (persze azok egyébként se indultak volna), a tömegközlekedés hasonló bajokkal szenvedett. Kevés ember járt az utcán, így eléggé nagy feltűnést keltett az étterembe a hat fiatal, téli kabátban, a megszokotthoz képest egészséges kinézettel. A tartós félelemkeltés az embereket idegessé, nyugtalanná tette, amiből persze Halálfej könnyen tudott táplálkozni.

Persze ezt hőseinket is elkeserítették, így rejtőzve, pulóverben ültek le az étterembe, amely szerencsére nem is volt túlságosan is befűtve, hogy feltűnést keltsenek.

- Valamit csinálnunk kellene – szólalt meg Alex. – Kár hogy apád nem jött...

Reina hasonlóan sajnálta a dolgot, de jelenleg a két szülő jobb ötletnek találta, ha még nem kerülnek elő. A könyv védelme sokkal fontosabb volt. Féltek persze attól, hogy Mr. Agreste ismételten lelép, és így újból veszélyeztetnék a könyv eltűnését.

- Nélkülük is menni fog – szólalt meg halkan Alya. – Ugye, Mari?

Marinette annyira se volt részese a beszélgetésnek, mint Alya. Folyamatosan nézett ki az ablakon, az Eiffel torony felé, amely több emeletes ház mögött emelkedett ki. Aggódott a szüleiért, akik a közelben lakhattak.

- Nyugi, csajszi. Szüleid biztos jól vannak...

- Veszélyes lenne meglátogatni?

Adrienn megfogta Marinette kezét, majd utána magához is ölelte. Marinette pillanatra még megrezdült, de végül becsukta a szemét, és Adriennek döntötte a fejét.

- Biztos jól vannak, Marinette. Ahogy vége lesz minden a helyére fog állni.

Reina egy pillanatra elmosolyodott, de végül ismételten magába roskadt. El se gondolkozott eddig azon, hogy mi fog történni, ha mindent megoldanak. Visszamegy Balatonfüredre tanulni? Az apja egyáltalán előkerül, ha tényleg elkapják Mr. Agrestet, vagy tovább fog rejtőzködni?

Ekkor Alex ölelte vissza, majd letörölte a könnycseppet arcáról, amely észrevétlenül ejtett a gondolkozás közben.

- Mindent megoldunk.

A háttérben hirtelen valami felrobbant, amire mindegyikük megrezdült. Ekkor bekapcsolták a tv készüléket és jelentek meg képek a városközpontból. Az Eiffel tornyon kívül az utcák, még a parkok is rémes állapotban voltak. Több fát döntöttek ki, és hajítottak a földre, miközben egy-két busz is szénné égett állapotban feküdt oldalára borítva.

- Kérem a lakosságot, hogy ne hagyják el otthonaikat. Több akumatizált személy között Volpinát, Vészjóslót és Antika is feltűnt a helyszínen.

Reina és Alex hirtelen felállt, és a kijárat felé indultak.

- Ezt át kellene gondolni – szólalt meg Marinette.

Reina megtorpant, miközben Alex kinyitotta az ajtót, de megfordult és a többiekre nézett. Reina egyáltalán nem akart várni, és tervet kieszelni. Nem ismerték a terepet, és ez nagy baj volt, de úgy hogy egy étterembe rejtőznek nem is fogják megtudni mivel állnák szembe.

- Mit gondoljak át, Marinette? – szólalt meg egy kicsit ingerülten Reina. – Emberek veszélyben vannak...

- Reina – szólalt meg Adrienn, majd ő is felállt. – Össze kell dolgoznunk. Fejjel megyünk a falnak, ha így kirohansz.

Miraculous- Macska lábnyomaiWhere stories live. Discover now