Een hippogrief

13 2 0
                                    

De godin zei dat ze niet akkoord konden gaan met de hele lijst. Maar verder kon het gesprek niet gaan Loki verdween in rook, hij had zijn krachten van gezichtsbedrog gebruikt. Een hippogrief, met zwarte en witte veren kwam trots aangelopen.De moeder va Ella zei dat zij het wel zou regelen, ze deed een paar stappen naar voor en boog onderdanig voor de hippogrief. Maar het dier boog helemaal niet terug. De hippogrief liep razend op haar af en scheurde haar keel open met zijn bek, ze viel met een luide schreeuw dood neer op de grond. Ella draaide haar meteen om in de armen van Jonas en begon te huilen en de hippogrief liep weg. Wat kwam hij hier doen? En waarom vermoordde hij haar?

Intussen in de Ardennen bij Nina en Luke: "Luke, ga je me nu eindelijk vertellen wate er aan de hand was een paar dagen geleden? Ik had je overal gezocht."-Nina

"Nee laat me gewoon met rust."-Luke

Nina was de ruzies beu en besloot weg te lopen, ze kon het daarbuiten wel alleen aan. Midden in de nacht als ze Luke zijn oorverdovende gesnurk dat op een vulkaanuitbarsting leek hoorde vertrok ze. Ver kwam ze niet want de zelfde hippogrief als eerder die dag dat Ella haar moeder had vermoord stond voor haar neus. Zijn prachtige ogen glinsterden in het duister van de nacht. Ze sloeg een kreet die ze zeker in heel Wallonië en omstreken konden horen. Waar na je een luide bonk en en gevloek kon horen. Luke was nu ook wakker, hij kwam geërgerd aangestrompeld en wreef over een pijnlijke plek op zijn voorhoofd. Wie loopt er dan ook tegen een tak aan?  Ondanks de klap tegen zijn hoofd was hij nog half aan het het slapen. Tot hij die hippogrief en Nina zag staan, hij haaste zich tussen de 2 in en kalmeerde het dier dat nog gevaarlijk wild stond van zijn moord. Nina had dan wel door dat er iets niet klopte en ondervroeg hem er meteen over. Antwoorden was niet zo gemakkelijk voor Luke omdat hij werd geprikt door een hongerige hippogrief en het eerder genoemde onbekende probleempje.

Het enige wat hij haar niet wou uitleggen is waarom de bek van de hippogrief vol bloed hing. Hierdoor werd ze woedend en vertrok ze toch, het maakte niks meer uit dat hij het wist.

Nina dwaalde al enkele dagen in de bossen langs de oever van de Ourthe. Ze dacht de hele tijd aan Luke, ze hadden zo veel samen gedaan. Ze had besloten om naar Ella te gaan en nog een kans bij Jonas te wagen. Ze kon die twee nu echt wel gebruiken.

Bij Ella....
Ella zit nog steeds bij Jonas uit te huilen om haar moeder é Jonas doet wanhopige pogingen om haar te troosten.
"Het komt allemaal wel goed met je, je hoeft niet te huilen ik ben bij je en ik zal hier altijd zijn."- Jonas

"hoe kan jij dat nu weten?"- Ella

"Omdat, als ik in je ogen kijk zie ik alleen maar pracht en perfectie, het meisje waar ik altijd van zal houden, het meisje dat het beste van de wereld verdient en hopelijk als dit alles voorbij is mijn vriendin wilt zijn"- jonas

Jonas keek haar hoopvol aan en leunde al voorover in een poging tot om haar te kussen. In plaats daarvan deinsde Ella achteruit waardoor Jonas op zijn gezicht uit zijn stoel viel.

"Maar Nina, ik kan dit niet doen."- Ella

Toen zwaaide deur open...

storyplayer Goed Of Kwaadजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें