Trest a oslava

1.7K 90 3
                                    

Pohled Nicol:

Jak nečekaně, hned co jsme měli první vyučovací hodinu McGonagallová nás poslala do ředitelny a za to že jsme nebyly, ani jeden z nás ve škole budeme dělat po dvojicích, každá dvojci jinou práci.

Jen Sirius, vzhledem k tomu, že nás prý vedl bude sám pomáhat ve sklepení Křiklanovi s tříděním přísad do lektvarů.

Lily s Remusem, jakožto nejchytřejší budou celý den učit Nebelvírské třeťáky místo Kratikroka, protože je nemocný a potom budou po skončení školy pomáhat na ošetřovně.

James a Cass, jakožto hráči famfrpálu měli vyčistit všechny košťata, měla jsem jí s nimi, ale nakonec jsem šla s Peterem, díky bohu nechtěla bych čistit i Zmijozelská a celou dobu je u toho bude hlídat náš učitel obrany proti černé magii, protože dnes nevyučuje, aby ani jednou nevzlétli a nepoužili hůlku.

No a já s Peterem jsme měli jít do zapovězeného lesa a najít bylinky na seznemě co nám dá Brumbál.

Všichni jsme se šli převléct a pak na jsme se každý rozešel na místa nám určené.

Peter byl celou dobu potichu a hleděl celou dobu do předu.

Ještě, že nám dvěma, aspoň povolili hůlku, protože jinak by nás některé kytky mohli zabít.

Když jsme měli už půlku seznamu nasbíranou, kolem nás něco proběhlo.

Tiše jsem Peterovi řekl ,,Stůj, ani se nehni, Merlin ví, co to bylo"

On přikývl a jen jsme se rozhlíželi kolem sebe, jestli něco nezahlédneme.
Když jsme usoudili, že to možná nic nebylo, šli jsme dál, ale to nebyl dobrý nápad hned co jsem já udělala pár kroků kolem nohou se mi omotala smyčka a uvázala mě na stromě.

Peter chtěl zdrhnout a taky se mu to podařilo, možná běžel pro pomoc a vzhledem k tomu, že měl hůlku mohl mě zachránit, mě hůlka vypadla z kapsy mikiny a teď leží přímo na místě kde jsem před chvílí stála já.

Kolem mě se v kruhu rozmístilo stádo kentaurů, vystoupil jeden z nich a zakřičel na mě ,,Ty tady nejsi poprvé, tebe už jsem tu viděl hodně krát, proč pořád chodíš na naše území, lidské mládě?"

Já jsem se omluvila a prosebně řekla ,, Pustíte mě prosím na zem?"

Jeden kentaur odřízl provaz a já spadla přímo hlavou dolů.

Ještě hodně dlouho jsem s nimi mluvila a přemlouval je než řekl jeden kentaur naštvaně ,,Bene běž s ní ke kraji lesu, ať se neztratí"

Když mě Ben zavedl ke kraji lesa ještě se otočil a podíval se mi do očí ,,Být tebou, už tady nechodím jinak, už tě Radan jen tak nepustí" já přikývla, poděkovala a vydala jsem se do hradu.

Už z dálky jsem viděla Siriuse, jak za mnou běží ,,Díky Merlinovy, že jsi v pořádku" a silně mě obejmul.

,,Jo, jsem v pohodě, jen mě zdrželi kentauři" já jsem se sice zasmála, ale Sirius byl naštvaný ,,Jak můžeš být tak v klidu, mohli ti ublížit"

Povídali jsme si celou cestu, než jsme došli do společenské místnosti.Cass, James už měli hotovo a čekali na nás v pokoji kluků, Peter šel zanést přísady do lektvarů a Sirius šel s ním, protože měl rozřadit i ty co jsme donesli.

Šly jsme si s Cass a Jamesem zalétat na koštětech a trénovat na blízký zápas se Zmijozelem, který se bude konat 28.11.

Když byly tři hodiny odpoledne usoudili jsme, že bychom mohli jít na pozdní oběd do kuchyně, ale předtím zajít do společenské místnosti a zeptat se kdo půjde s námi.

White Wolf and the Marauders (Probíhá korekce)Where stories live. Discover now