Бавачката се завръща

25 2 0
                                    


       Днес, за жалост, бавачката ми Памела ще идва да ме гледа. За това си бях приготвила някои неща, като водни балони, случай че ме ядоса.

   Беше петък, мама и тате щяха да бъдат целия ден на работа и за това извикаха бавачката. Мама ме събуди по-рано, веднага щом закусих Памела дойде. Мама и тате тъкмо излизаха за работа, поздравиха се и Памела влезе вътре:

- Здравей, Тиана! - каза тя усмихнато, но отвътре не беше толкова радостна.

- Здравей, како Пами! - казах аз с изкуствена усмивка.

 Тя седна на дивана в дневната и започна да гледа телевизия. Аз отидох при нея, и седнах на дивана, видях че има нов телефон и й казах:

- Хубав телефон.

- Благодаря. - каза ми тя и дръпна телефона към себе си.

Чудех се какво да правя и отидох да играя в стаята си. По едно време чух Памела да се кара на някого. Слязох долу и видях че тя се кара на Флъпи, защото й бил нагризал обувките, стараем се да го отучим от това, но все пак, браво на него. Когато видях тя да се кара на Флъпи й казах с намръщени вежди:

- Не се карай на Флъпи!

- Да не се карам ли? Та той ми нагриза обувките. - отвърна ми тя ядосано.

- И какво? Ще си купиш нови. - казах й аз, отново с набръчкани вежди.

  Памела погледна към Флъпи, вдигна го, остави го навън и каза:

- Ще стои навън до когато аз реша.

 Това ме ядоса, май вече беше време за водните балони но имах по-добър план. Попитах Памела дали може да изляза да си играя с Флъпи, тя каза че може но без да го вкарваме вътре. Когато излязох навън, Взех Флъпи и извиках Памела. Тя излезе от задната врата, аз бързо изтичах, влязох през предната врата, и  заключих предната и задната врата. Отидох в кухнята и взех сладкото и една лъжица, явно беше излязла боса, затова отидох при обувките й и сложих по една лъжица сладко от сливи в тях . Беше си оставила телефона на дивана, взех го и го сложих под дивана. Отидох в банята, където бяха балоните пълни с вода, взех няколко и отидох в моята стая. Застанах на прозореца, от който се вижда двора, и ги пуснах, само опръсках Памела, пробвах пак и я уцелих по рамото, беше забавно. Но тя си носеше ключ от предната врата, който мама й беше дала, влезе вътре и каза че ще разкаже всичко на майка ми, а аз и отвърнах че тя вярва повече на мен, и ако не иска да си изгуби работата няма да й казва, тя се съгласи. Тя видя че телефонът й го няма, но все едно знаеше къде съм го скрила и погледна под дивана. Мама й беше казала да стои до пет часа след обяд, явно беше станало толкова и тя тръгна да си ходи, отиде при обувките си, аз  бързо изтичах в стаята си, за да не ме хване. Явно беше обула обувките си и извика:

- Какво? ИИИИИЛЛЛЛЛ!

Аз се спуках от смях.

ТИАНАWhere stories live. Discover now