1

5 1 0
                                    

POV LUNA,

Het is vandaag de eerste dag school na de zomervakantie. Ik stap met veel tegenzin mijn bed uit. Ze pakt een setje kleren uit haar kledingkast en loopt vervolgens naar de badkamer om te douchen. Na 10 minuten komt ze de badkamer uit en loopt naar beneden. Goedemorgen, zegt haar moeder, 'goedemorgen' zeg ik terug. Heb je zin in je eerste schooldag? Ik kijk haar verbaast aan, 'mam het is school! dat is nooit leuk! Nou hier heb je je ontbijt dan maar, misschien vrolijk je dan wat op, zegt ze lachend. 

Als ik mijn ontbijt op hem loop ik terug naar mijn kamer waar ik mijn broer ook nog even gedag zeg. Ik ga aan mijn make-up tafel zitten en doe een klein laagje make-up op. Als ik klaar ben pak ik mijn schooltas die ik de avond van tevoren al had ingepakt, en loop naar beneden. Ik pak mijn jas van de kapstok en zeg mijn moeder en broer die aan tafel zitten gedag en loop naar buiten. Ik pak mijn sleutels van mijn scooter en rijd naar school.

Als ik aankom op school zie ik gelijk mijn vriendin Loren, ik zet mijn scooter weg en ren naar haar toe. Heyyy ik heb je zo gemist!! zegt ze blij. 'ik jou ook, kom dan gaan we naar de kantine!'. Als we in de kantine zitten en elkaar hebben bijgepraat over de vakantie, gaat de bel. Ik kijk op mijn rooster en zie dat we als eerst les hebben in lokaal 1, Nederlands dus.

Na een paar saaie lessen zijn we eindelijk bij mijn lievelingsvak tekenen, helaas heb ik dit keer geen les samen met Loren maar dat maakt niet uit. Ik loop de trap op samen met mijn andere vriendin, Esmee. We lopen het lokaal binnen, er staan 4 groepjes van 8 tafels, we schuiven aan bij een paar andere meiden, en kletsen weer over de vakantie. Na een paar minuten komt de docent binnen, ik heb hem nog nooit gezien, het zal vast wel een nieuwe docent zijn, omdat de vorige tekendocent met pensioen ging. Hij loopt de klas binnen en gaat voor het bord staan. Mag ik even jullie aandacht?!  Vraagt hij. Iedereen kijkt op en luistert. Nou ik zal mij eigen even voorstellen, ik ben Kenny Jacobs maar voor jullie is het meneer Jacobs, ik ben 24 jaar oud en dit is mijn 2e jaar dat ik les geef. Voordat ik hier kwam heb ik op een andere school lesgegeven maar omdat dat te lang rijden was en omdat ik hier een nieuwe baan aangeboden kreeg ga ik nu hier lesgeven. Hier op het bord staat wat het project is, jullie krijgen ook een plaatje waar alles nog duidelijker op wat jullie moeten doen, dan kunnen jullie voor de komende tijd aan de slag! Iedereen gaat aan de slag met het project.

Esmee en ik zijn al een tijdje bezig en het ziet er goed uit. Es, snap jij dit stuk? 'nee, vraag anders maar even dan pak ik de verf wel even.' Ik pak het blaadje en loop naar het bureau van de docent. 'meneer, ik heb een vraag, wij snappen dit stuk niet, kunt u het even uitleggen.' Hij kijkt op en pakt het papiertje, het staat er toch duidelijk? zegt hij geërgerd. Ja, maar we snappen het nog steeds niet, vul ik aan. Hij drukt het blaadje weer terug in mijn hand. Lees dit nog maar een paar keer goed door dan begrijp je het vanzelf wel! Ik loop weer terug naar mijn tafel, en? vraag Esmee nieuwsgierig. Hij zegt dat we het maar een paar keer door moeten lezen en dat we het dan wel snappen, zeg ik geërgerd. Kom dan gaan we het samen nog een keer vragen, en we lopen samen weer terug naar zijn bureau.'Meneer Jacobs, we begrijpen het nog steeds niet kunt u het ons even uitleggen?' vraag Esmee. Hij zucht. Meiden het staat hier toch, als jullie het nu even goed doorlezen snap je het vanzelf! zegt hij een beetje boos. Ik kijk Esmee aan die met grote ogen mijn aan kijkt. Meneer kunt u het alstublieft uitleggen want we snappen het niet, we hebben het al een paar keer doorgelezen en we snappen het niet! U bent de docent, u heeft dit project verzonnen dus u kunt het ons dan toch even uitleggen. Zeg ik boos. Luna als jij zo al begint leg ik jullie als helemaal niks meer uit! zegt hij boos. 'nou dat deed u toch al niet!' zeg ik boos. Luna kom we gaan, we zoeken het zelf wel uit, zegt Esmee en trekt mij mee aan mijn arm.


Dit is is het aller eerste van dit verhaal, ik hoop dat jullie het leuk vinden. Laat vooral even iets weten in de reacties!

gemaakt op 21-12-2017

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 21, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

I fell in love with my art teacherWhere stories live. Discover now