Artonde december

231 26 5
                                    

"Tänk att det bara är sex dagar kvar till julafton" yttrade Felix glatt och gungade fram och tillbaka med sin arm vars hand var sammankopplad med mig.

"Tiden går så snabbt" mumlade jag tillbaka och han nickade medhållande.

"Men ändå, det är liksom bara sex dagar, jag som har längtat så länge och nu är det knappt någon tid kvar?" svarade han och jag skrattade svagt.

"Jag känner ingen som älskar julen lika mycket som du" sa jag och han tittade på mig och skrattade, såg hur röken bildade ett stort moln från hans mun pågrund av det kalla vädret.

"Vad kul att jag får ligga längst upp på någon lista" svarade han och svängde av till höger då stigen vi gick på tog slut.

"Du ligger först på många listor" yttrade jag och han kollade på mig med höjda ögonbryn.

"Jasså? Berätta" sa han och jag skrattade svagt innan jag öppnade munnen igen.

"Du är den jag känner som är sämst på att göra pannkakor, eller, du kan inte bakning eller matlagning överhuvudtaget. Du är bra på att låta mig göra de saker som du inte orkar. Du är bra på att vara negativ till allt förutom julen typ" svarade jag och han blängde på mig.

"Jaha så jag är en så tråkig människa?" frågade han surt, fast jag visste att det absolut bara var på skämt så jag skrattade.

"Sen så är du ju även den vackraste, den bästa och min absoluta favoritperson" sa jag och han tittade på mig med ett leende.

"Gillade det bättre" yttrade och jag skrattade svagt.

"Det gjorde du ja" svarade jag vilket han fnittrade smått åt.

"Du är faktiskt min favoritperson också" sa han sedan och jag log mot honom.

"Då är vi ju perfekta för varandra" yttrade jag och fick ett konstaterande från Felix att vi var det innan vi fortsatte att gå efter grusstigen denna kalla eftermiddag.

***
Har redovisning idag och kan den inte utantill som jag ska kunna (:

All I want for christmas is you - FoscarDär berättelser lever. Upptäck nu