Kapitola 1 - Lhát se nemá

2K 72 2
                                    

Ve spolupráci s http://www.wattpad.com/user/KaiKaci :3

 „Grangerová, zase se vykecáváš s tím krve zrádcem  a chlapcem, který přežil jen proto, aby mi mohl ničit život?"

  Hermiona se odpojila od svých dvou kamarádů a zamířila k zmijozelskému stolu. „Zmklni Malfoyi, chceš snad připomenout to s tou roztomilou fretkou před dvěma lety?"  Probodla ho podhledem, který by mohl zabíjet a sedla si naproti němu.

 Blaise se uchechtl a Draco ho obdařil pohledem podobného rázu.


 Po asi pěti minutách se Draco začal nudit, tak ho něco napadlo. „Dříve, než se udusím tím, že vůbec dýchám stejný vzduch jako ty, Grangerová, řeknu ti tohle," odkašlal si a napodobil pisklavý hlas Levandule Brownové: „Schůzka prefektů je za 20 minut. To pro tebe znamená tak 5."

 Hermiona vyskočila a polila se dýňovou šťávou, kterou zrovna držela v ruce. Hezký to pohled. „Co?...Ach..." pohlédla na rozsah škod. Hábit ji nyní těsně obtahoval oblasti hrudníku a pozoroval ji nejeden žádostivý pohled. „Grr... tohle ti nedaruju," obořila se  na Malfoye a s těmi slovy odešla z místnosti dolů, do sklepení. 

***

 Tohle mu jen tak neprojde, pomyslela si Hermiona. Je možná mudlovská šmejdka a neměla by si vyskakovat, což si pořád a pořád připomínala, ale vždycky jí něco uklouzlo. Když.. to samo.

 Zahrnula závěs a ručník pověsila na jeden z háčku rozmístěných po celých dívčích umývárnách. Pustila vodu, odmotala se z druhého ručníku, který ji zahaloval a vlezla do sprchy. Super. Za půl hodiny jí začíná vyučování a Křiklan není zrovna  zchovývavý k opozdilcům. Proto se rozhodla tam radši nechodit vůbec, nebude to přece poprvé.

***

 „Ehm... Draco?"

 „Hm?" Odvětil nepřítomným hlasem blonďák neznámo komu.

 „Víš, že ta prefektská schůzka je až..."

 „Představ si, že vím. Chtěl jsem ji jen rozhodit," ušklíbl se.

 „Ehm... Draco?" Ozval se jiný hlas asi po půl minutě. A u tohohle věděl na 100%, komu patří.

 „Co zas?!"

 „Myslím, že ji to moc nerozhodilo," Nott se natáhl pro jablko a odešel.

 Debil. Samozřejmě že ji to rozhodilo! Vždyť se polila! Normálně na sebe vylila šťávu, copak tu nebyl?

 Klid Draco, dýchej... jen klid.

***

 „Lhát se nemá, Malfoyi," prohnal se okolo již zmíněného kdosi drobný a voňavý a teprve když usedal mezi Weslíka s Potříkem si všiml, že ten kdosi je Grangerová. Počkat... ona a voňavá? Vymazat záznam, tohle si nepomyslel.

 „Jdete pozdě slečno Grangerová, takové chování se k prefektce zrovna moc nehodí," pokáral ji Kratiknot, ale žádné body dolů nešly. No samozřejmě, kdyby přišel pozdě Draco, přišli by minimálně o 10 bodů a večer by musel jít umývat záchody.  Z druhé strany bych měl být rád, pomyslil si. Ještě aby kvůli prohráli školní pohár! To sotva.

***

 Hermiona usedla mezi Rona a Harryho. Půl minuty zpoždění!  A on z toho udělá pomalu půl hodiny, to je vrchol. Někdy byla docela nevýhoda být ta „hodná". Nemohla si ale odpustit tu poznámku směřovanou na Malfoye. Tak přišla pozdě, no a co! Ze sklepení to je daleko.

***

 „Takže, co si pamatujete z dnešní hodiny, Slečno Grangerová?"

Hermiona nepřítomně sledovala mouchu, která celou hodinu seděla nehybně na stropě. Že ji to baví, pomyslela si. „Ehm, slečno Grangerová?" Zkusil to, trošku nervózně Kratiknot znova.

 „Nevím, pane." Dneska vůbec nedávala pozor, ač má normálně kouzelné formule ráda. To počasí je akorát tak na spaní, mělo by být zakázané v takové době vyučovat magii.

 „Neví.. Hmm... Zajímavé," brmlal si pod nos. „Zachránil by někdo slečnu Grangerovou?" Rozhlédl se učitel nadějně po třídě a pohledem ulpěl na jisté zadní lavici. „Ah, co třeba pan Malfoy?"

***

 „Hej, Grangerová! Myslím, že mi něco dlužíš!" Hermiona zaúpěla a s prosbou v očích pohlédla na Harryho.

 „Odpal Malfoyi," prohlásil rozhodně.

  „Ale ale, věrní ocásci, samotní Weasley s Panem Potterem," odvětil jedovatě Draco.

 „Co chceš Malfoyi?"

 „Tak od tebe fakt nic, Potříku." Ach, Potter. Chlapec, který přežil jen aby si z něj mohl dělat srandu.

Mudblood in SlytherinWhere stories live. Discover now