Pulbere de cer albastru

34 7 6
                                    


Și uite că seara a alunecat din nou peste oraș. Ziua a fost lăsată în urmă făcând loc nopții grandioase, în mijlocul căreia se întâmplă multe lucruri neobservate.

Somnul a furat zgomotul neîncetat de peste zi al oamenilor. Frunzele copacilor se leagănă ușor în bătaia vânrului răcoros de primăvară.Dansează ușor, apoi izbucnesc într-un freamăt brusc, ca de laudă. Copacii își etalează coroanelemaiestuoase în fața vietăților nocturne, provocându-le să îi admire. Greierii cântă liniștitor la instrumentele lor, acompaniați de câte o pasăre somnoroasă, care ceartăagitația frunzelor. Luminile orașului pîlpâie ușor în depărtare, creînd un lanț de lumină în jurul tuturor. Stelele se scaldă în ceaiul întunecos și netulburat al cerului, pâlpâind și luminând pară purtând conversații ascunse urechilor omenești. Nori ca niște bezele apar, făcând stelele să dispară încet de pe boltă, topindu-se în imensitatea lor. Norii hoțomani fură stele de pe cer, atragându-le pe patul lor moale, pufos, promițându-le cel mai dulce somn în acompaniamentul cântecului greierilor. încet, stelele merg pe patul lor de nori să se culce, lăsând doar felinarele neobosite ale orașului să vegheze în lipsa lor. Luna este învăluită de rochia întunecată pe care are povara de a o purta în această seară, ascunsă de privirile tuturor. 

Dar în curând zorii vor izbucni înflăcărați, săgetând cerul cu reflexii luminoase. Somnul scump al stelelor va fi distrus de strălucirea aurie a soarelui și visele de peste noapte ale tuturor se vor destrăma încet, ca un ghem. Visează numai noaptea, când întunericul va zăcea pe asfaltul rece ca o piatră de mormânt, când pătura întunericului îți va fura vederea, și vei putea vedea numai cu ochii minții. Iubește întunecimea cerului; chiar dacă visele stelelor vor fi distruse și arse în focul nestatornic al regelui triumfător, vor avea timp să-și creeze altele, când o nouă noapte va învălui orașul, protectoare. Când stelele vor fi păcălite a suta oasă de norii înșelători...își vor crea alte vise, când greierii vor cânta pentru prințese de argint care vor visa către altcineva.

(((Fac dedicație la capitol, ^.^ către my sis, @_WhityFang_ <3 )))


Pulbere de cer albastru ✔️ Where stories live. Discover now