YENİ OKUL

16 1 1
                                        

"Suuuu" diye bağırıştan sonra yataktan fırladığım gibi alt kata indim. Yağmur ile deniz ' in mutfakta omleti yakarken yakaladım onlara kaç kere kahvaltı hazırlamamalarını söylemiştim.

"durunnnnnnn" diye bağırırken ben bile korkmuştum. İkisi de aniden bana baktı ve aynı anda dudaklarını ısırdılar. İç çekerek "hazırlanın dışarıda yiyeceğiz" dedim ve merdivenlerden çıkıp odama geldim. Dolabımdan siyah kot şortumla beyaz t-shirtümü çıkardım ve giyindim. Beyaz sneakerımı ve siyah sırt çantamı takıp aşağı indim.

Deniz siyah kotunun üstüne bordo t-shirtünü geçirmiş, Yağmur ise yırtık Jean'ın üzerine beyaz gömlek giyinmiş vaziyette beni bekliyorlardı.

Kapıyı açıp arabaya doğru yürüyüp bir yandanda çantamdaki gözlüğümü çıkartıp taktım. 5dk sonra deniz kenarındaki restorana geldik.

Deniz'in "burası harika" dediğini duyarken yüzümde hafif bir tebessüm oluştu. Kahvaltı yaparken yağmur "yarın yeni okula nakil yapacağız ,okul kıyafetlerini almamız gerekiyor" dedi anda deniz "bunu hatırlatmasan olmaz dimi" dediğinde ofladım .kahvaltımızı yaptıktan sonra bir mağazaya girdik . yağmur hemen eteklerin olduğu bölüme koşarken saçlarından hafifçe tutarak okul kıyafetlerinin olduğu tarafa çekiştirdim. Mağaza görevlisi yanımıza gelerek "size nasıl yardımcı olabilirim" dedi. Deniz atılarak "okul kıyafetlerine bakmıştık" dedi. mağaza görevlisi "hangi okul" diye sorduğunda deniz ve yağmur aynı anda bana baktılar ve ben de "ZORLU KOLEJİ" dedim. Kız hemen bize etek ,gömlek ,süveter ve ceket getirdi . ben hemen gözlerimi açarak "pantolon" dedim . kız "maalesef kızlara etek mecburi " dediğinde deniz ve yağmur'un kıkırtılarını duyup ikisine de ters bir bakış attım .

Kıyafetleri aldıktan sonra eve geldik . deniz ve ben çalışma odamızda ders çalışırken yağmur bize içeceklerimizi getirdi . deniz içeceğini eline aldığı gibi telefonunu eline aldı . yağmur benim içeceğimi elime verip tekli koltuğa oturdu . ben de içecekten bir yudum alıp ayağa kalktım ve "size iyi geceler ben çok yorgunum ,uyuyacağım" dedim ve odama çıktım . şortumu ve t-şhirtumü bir kenera attığım gibi yatağıma girdim .

Sabah erkenden kalkıp ilk önce yağmur 'u daha sonra da deniz'i öperek uyandırdım . kahvaltı yapmadan iğrenç okul kıyafetlerini giydim . aşağı indiğimde kızlar hazır bir vaziyette beni bekliyorlardı . arabaya bindiğimde deniz ön koltuğa , yağmur da arka koltuğa oturdu . yaklaşık 10 dakika sonra okulun bahçesine arabayla giriş yaptım . kenara bir yere park edip arabadan indik . bizim kızlar yanıma geldi. İkisine de garip bir bakış attım. bütün gözler üzerimizdeydi. Bundan çok rahatsız oldum . eski okulumuzda herkes bizden korktuğu için bize bakamazlardı bile ama anne babalarımız İstanbul'a taşındığı için bizde okulumuzdan ayrılmak zorunda kaldık.

Sakin bir şekilde müdürün odasına gittik. Hala herkes bize bakıyordu ama beni rahatsız eden koridorun solundaki bir kız grubuydu . bizi yiğecek gibi bakıyorlardı ama bu imkansızdı . müdürün odasına girdik . ama içerde bir çocuk vardı . müdür çocuğa "oğlum bu kaçıncı şikayet .bir daha seni bu odada görmeyeceğim" dedi .çocuk hiç takmayarak "tamam" dedi ve odadan çıkarken bize göz kırptı .müdürün odasında olduğumuz için elimden bir şey gelmedi. Sonra bize dönüp "siz yeni gelen öğrenciler olmalısınız" dedi . deniz atılarak "evet" dedi .ben de "hangi sınıfta olduğumuzu öğrenmek içi gelmiştik" dedim. Müdür "12-A'dasınız. Sınıfınız bir üst katta "dedi. yağmur "teşekkürler" dediğinde biz odadan çıkmıştık bile. Ders zili çalalı 5 dakika olmuştu. Sınıfın kapısına geldiğimizde kızlara hafif bir tebessüm atıp kapıyı tık tıkladım. İçerdeki hocanın "girr "demesiyle içeri girdik .herkes aniden bize bakıp aralarında fısır fısır konuşmaya başladılar.

Hocanın masaya vurmasıyla fısıltılar yerini sessizliğe bıraktı tabi bu sessizlik 1 dakika sürdü sonra hoca "kendinizi tanıtın kızlar" dedi . yağmur atılarak "ben yağmur .bodrum'dan geliyorum . lisanslı voleybolcuyum ." dedi . sonra deniz "ben deniz . ben de bodrum 'dan geliyorum ." dedi ve sıra bana geldi . "ben su . ben de aynı şekilde bodrumdan geliyorum . dansçıyım ."dedim ve sınıfın arka grubundan "oooo" diye hafif bağırışlar geldi. O anda gözlerimi devirdim .hoca "gençler sessiz olun .kızlar siz de boş sıralara oturun" dedi. Yağmur ve deniz orta sıralara hızlıca oturdular . ben ise sınıfa göz attıktan sonra en arkadaki boş sırayı gördüm .o anda deniz 'in yanına gidip kafamı sıraya doğru işaret edip "hadi" dedim . deniz ise "lütfennnn" dedi ve gözlerini kırpıştırdı . onun bu hareketine dayanamadığımı biliyordu ama her seferinde bunu yapıyordu . oflayarak arka sıraya geçtim. Kafamı sıraya gömerek uyumaya çalıştım . zil sesi ile deniz ile yağmur yanıma geldi ve yanımda oturan çocuğa sakin bir şekilde "sen başka sıraya oturur musun ?" dedi. Çocuk ise "tabi ki HAYIR" dedi. Sinirlenerek ona döndüm ve bu çocuğun müdürün odasındaki çocuk olduğunu fark ettim . bu da beni daha çok sinirlendirdi . dişimi sıkarak "DEFOL" dedim ve önümüzde oturan iki çocuk bize döndü . bir anda ikisinin benim kuzenlerim olan ALEV ve ATEŞ olduğunu fark eder etmez ikisinin aynı anda kahkaha atmasıyla öfkem bir anda neşeye döndü. Ayağa kalkıp ikisinin kulaklarından tutup sınıfın dışarısına çıkarttım . "sizin burda ne işiniz var" dedim ve ikisi aynı anda "maalesef okumamız gerekiyor" dediler. Ben de "bu tembellikle mi?" deyip kahkaha attım. Ve ikisine de sarıldım. Ders zili çaldıktan sonra çocuğun hala sırada olduğunu fark edip alev ve ateş'e "şunu şuradan kaldırın" dedim .alev "bu bir imkansız olay" dedi."neden" dedim ve ateş "işte .sen boşver ."dedi. sinirli bir şekilde "kaldırın yoksa hem siz hem de o dayak yiyecek" dedim . "başka bir yere otursan olmaz mı ?"dedi . ben de "hayır . ben denizle en arkada oturcam"dedim . ben kızların yanına giderken alev ve ateş de o çocuğun yanına gidiyorlardı. Kızların yanındayken alev'in dalga geçerek "kanka lütfen kalk yoksa hepiniz dayak yiceğiz" dediğini duydum ve yanına gidip kulağını çektim. "ne dedin duyamadım" dedim ve deniz ve yağmurun gülüşlerini duydum . o anda "kalkmıycam" dedi çocuk. Öfkeme yenik düşmek istemiyordum yoksa çocuk için çok kötü şeyler olabilirdi saçından tutup tam sıradan atıcaktım ki sınıfa hoca girdi ben de korkunç bakışımı çocuğa atarak yanına oturdum. Bizi hiç tınlamıyordu . bu benim sinirlerimi bozuyordu ama sabredicektim .

ZEKANIN EGOSUStories to obsess over. Discover now