Dezastrul

37 3 0
                                    

De când m-am trezit aveam o presimțire ciudata, un fior rece mă împânzea, dar dimineața a parcurs normal, mi-am facut rutina de dimineața. Am ajuns la serviciu, aveam un job modest, eram muncitor intr-o fabrică de textile, nu câștigam prea mult, pentru un bărbat singur era de ajuns,dar nu era ca de obicei. Oamenii erau alarmați, cand am iesit afară, cerul era împânzit de un nor negru ca tăciunea, soarele nu mai lumina ca si cum nu ar fi existat vreodată o stea, dintr-o data o bucată de lemn m-a lovit in creștetul capului si am lesinat.
-Zack, trezeste-te trezeste-te,
cred este in coma, cheama ambulanța.
După două zile mă trezesc în spital, pe un pat tare, intr-o pijama.Nu stiam ce se întâmplă .
Intra un doctor pe usa din lemn masiv, avea un halat alb ca zapada, niste ochelari dreptunghiulari cu o rama groasa si verzuie, era inalt cu inceput de chelie si usor blond. (D=doctor Z=eu\Zack P=politia)
D-Te simti mai bine?
Z-Dddda, am spus cu o voce soptita, ce s-a intamplat?
D-Pai....
Se deschide usa cu putere si intra cinci politisti de la swat.
P-Mainile la vedere, cine este Zack High?
Z-Eu, de ce?
P-Ai fost ales pentru a face parte din echipajul navei "Persan".
Z-Dar nu vreau, nu vin!
Simt un ac cum intra in pielea mea alba si fina. Adorm.
Eram singur la parinti, dar ai mei au murit acum cinci ani in urma dupa un tragic accident de masina.
M-am trezit pe o nava si ne indepartam de Sistemul Solar, vedeam o piatra uriasa in loc de steaua care ne-a incalzit si hranit atat timp, imi era mila, nu stiam ce sa zic.A venit comandantul navei, era un barbat inalt pe la 1:85 m, plinut si binefacut, avea parul brunet, ochii erau mici si albastri, avea un ton calm, ca si cum nu s-a intamplat nimic si ne-a povestit tot, o poveste greu de crezut, dar era adevarata, dintr-o data soarele s-a racit atat de mult in cat a devenit o "planeta telurica"acest fenomen a fost numit "Racire Cuantica".
Ma simteam ciudat eram intr-o nava ca in filmele S.F., avea o tehnologie extraterestra sau asa mi se parea, nu-mi venea sa cred, era un cosmar din care nu ma mai trezeam.
Un tiuit puternic imi penetra urechile, ma uitam socat pe geamul mic si gros al navei, priveam fostul Soare care era impanzit de o mantie neagra, care-l inghite de indata, aud un strigat puternic din nava:
-Cu viteza maxima inainte.!
Si am fost lipit de perete de forta inertiei mari, dupa 10 minute, ne explica comandantul,care intre timp i-am aflat numele"Henry Tigers"
-Acel fenomen se numeste "Re-flux Cuantic"nu este chiar un fenomen, este o chestie care apare la o anomalie in univers, acolo unde ceva exista, dar existenta lui este imposibila si aparea cea chestie si ii da "Delete".
-Deci asta s-a intamplat cu Sistemul nostru Solar?
-Da, soarele a deveni o planeta telurica, si este imposibil ca acea planeta sa existe din cauza marimi sale.
Am cunoscut si restul echipajului. Sunt doua fete si trei baieti cu tot cu mine, nici ei nu stiu de ce au fost alesi exact ca mine, pe una dintre fete o cheama Elena, numele de familie nu l-am retinut deoarece e greu de pronuntat, este o fire calda are parul brunet ochii verzi si este putin palida.
Cealalta femeie o cheama Alex Copper, dar nu vorbeste cu nimeni.
Pana acum cu un singur barbat m-am impritenit cat de cat il cheama Jack e mai inalt ca mine si putin lucrat la sala, este destul de inteligent si amuzant. In echipaj avem si un negru de treaba, ma inteleg bine si cu el, dar cu Jack stau mai mult, nu sunt rasist. Ben este un mechanic priceput, lucra in garajul tatalui său. Dupa trei saptamani ramanem in spatiu fara combustibil si plutim in deriva. Dupa trei ore intram in campul gravitational al planete XB-349,asta nu planuise comandantul.

In alt taramUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum