Teke Teke

81 3 5
                                    

Teke Teke -  Je japonská legenda o duchovy mladé ženy, nebo školačky, který spadl na zábradlí způsobem vedení a byl rozjet na polovinu protijedoucím vlakem. Nyní pomstychtivý duch ( Onryō ) cestuje, buď na jejích rukou, nebo na kolenou a táhne horní trup, což způsobí škrábání nebo "teke teke" zvuk. Pokud v noci narazí na někoho a oběť není dostatečně rychlá, rozsekne ji trup a napodobí její vlastní znetvoření.

Alternativní legenda 

Velmi podobná městská legenda se týká jiné dívky, Kashimy Reiko, která zemřela na kolejích a ztratila nohy. Kashima Reiko znamená v podobném smyslu Kamen Shinin Ma (maska, mrtvý démon). Kashima straší koupelnové stánky a žádá cestující, kde jsou její nohy. Pokud cestující odpoví nesprávně, roztrhá mu nohy. Aby byl zachráněn, musí jí říct, že nohy jsou u Meishinské železnice a odpovídají na Kashimu Reiko, pokud se zeptá, kdo jim to řekl. Někdy se zeptá lidí, jaké je její jméno, což je triková otázka. Odpověd "Kashima Reiko" bude mít za následek, že ho napadne. Správná odpověď je "Mask Death Demon", odvozená od významu jejího jména.

 Správná odpověď je "Mask Death Demon", odvozená od významu jejího jména

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Japonská stvoření a bytostiWhere stories live. Discover now