Beni bırakma ..

2.3K 70 10
                                    

Başını Deniz'in kalbinin üstüne koyan adama titreyerek sordum ..

'Yaşıyor mu ?..'

Ses yoktu ... Sessizlik hakimdi karamsar havaya ..

Adamın kollarından tutup salladığımda bağırmaya başladım .

'Söylesene ! Yaşıyor mu diyorum ! Benim Deniz'im nefes alıyor mu ? ' dediğimde ağlayarak dizlerimin üstüne çöktüm . Başımı Deniz'in göğsünün üstüne dayadım ..

'Kalp atışları çok yavaş .. Nabzını hissedemiyorum ' diye konuştuğunda adam ,elimi havaya kaldırdım ..

'Tamam sus ! O yaşıyor .. Kalbi de atıyor ! ' dediğimde başımı kalbinin üzerinde koydum .

Lanet olsun çok yavaştı .. Duyamıyordum bile ..

'Deniz neden kalbin bu kadar yavaş ? Şu an kollarındayım .. Hızlı atması gerekiyor .. Neden yavaş ki şimdi bu ? Artık heyecanlanmıyor musun yoksa ? ' dediğimde kollarımı beline sarmıştım .. Öyle cansız her dakika soğuyan bedenine ..

'Deniz bu adamlar nabzını hissetmediklerini söylüyorlar .. Yalan dimi ? Kalk göster onlara .. Deniz ne olur kalk .. Hadi gidelim buradan .. Bak bir daha dışarı çıkmayı istemeyeceğim .. Ne olur ..' dediğimde arkadan bir adam omuzuma dokundu ..

'Kızım sakin ol lütfen ..'

'Bırak dokunma bana ! Nerede kaldı bu lanet ambulans nerede ! ' diye bağırdığımda etraftakiler tekrar tekrar ambulansı arıyorlardı ..

'Bak geliyorlar sevgilim .. Biraz daha dayan .. Ne olur .. Bebeğimiz için .. Bak çok üzülüyor .. Ağlıyor şu an inana biliyor musun ? O küçücük şey senin için ağlıyor hissedebiliyorum .. '

Ambulansın sesiyle aniden yerimden kalktım .. Araba yanımızda durduğunda arkasından bir sedye çıkardılar .. Deniz 'i yerden kaldırırken elini tuttum ..

'Ne kadar zaman süredir kalp atışları yavaş . Yani ne zamandır solunum yapamıyor ? ' dediğinde etrafa bakındım . Beni omuzumdan tutan adam saatine baktı .

'Yaklaşık 20 dakikadır '

'Çok fazla .. Teni soğumaya başlamış bu çok kötü ' dediğinde kadının kolunu tuttum .

'Hayır teni soğuk falan değil ! Sıcacık Deniz'in teni. Sen hiç sıcak nefesini hissetmediğinden öyle diyorsun ! Onun nefesi halen sıcak .. Hem nefes de alıyor .. Evet yavaş ama alıyor sonuçta ..' dediğimde kolunu çekti.

'Hanım efendi işimizi yapıyoruz . Lütfen zaman kaybettirmeyin ' dediğinde başımı salladım ..

Ambulansın içine binerken halen Deniz'in elini tutuyordum . Deniz'in gömleğinin düğmelerini açtıklarında göğsüne anlam veremediğim ismini bile bilmediğim bir şeyler yapıştırıyorlardı ..

'Her hangi bir hastalığı var mıydı ? Nasıl oldu birden ? ' dediğinde başımı bir sağa bir sola  salladım ..

'Hayır Deniz'in hiç bir şeyi yoktu .. Sadece o biraz koştu ve korktuğunu söyledi.. Sonra da düştü ben hiç bir şey anlamadım ..'

'Bu normal değil .. ' dediğinde bakışlarımı hemşireye diktim ..

'Nasıl normal değil nasıl ! Deniz'e ne olacak ..! '

'Lütfen sakin olun .. Hastayı kötü etkiliyorsunuz .. ' dediğinde başımı Deniz'e çevirdim .. Sıkıca tuttuğum elini dudaklarıma değdirdim . Gözümdeki yaşlar kapalı gözlerine düşerken bir elimle de onları sildim ..

'Duyuyor musun Deniz ? Benim sana kötü geldiğimi söylüyorlar .. Onlar da biliyorlarmış bak .. Bizim göremediğimiz gerçeği onlar bile biliyorlarmış ..'

İçimdeki SenHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin