Prolog

157 4 3
                                    

Știți ce nasolă este viața? Bine, mulți au o viață fericită, plină de culoare, de bucurii de prieteni, prieteni care nu te trădează. Ei bine am avut și eu o asemenea viață, până acum patru zile, când doi prieteni cei mai buni m-au dezamăgit, iar „cireașa de pe tort" a venit acum o zi când m-am simțit înjunghiat de Andra, iubita mea, ființa la care țineam, prima persoană cu care vorbeam dimineața și ultima persoană cu care comunicam noaptea. Da, se pare că între noi a intervenit ceva, un lucru pe care mulți îi deranjează. Vorbesc despre dezamăgire, sentiment ce l-am avut atunci când am văzut-o cum se săruta cu un alt băiat. Culmea, acel băiat era prietenul meu cel mai bun, Ionuț. Cu ce i-am greșit, nu înțeleg.

Am încercat să vorbim, dar la fiecare frază începem să ne contraizcem și nu ajungem nicăieri. Sunt într-un parc, Andra a insistat să venim aici pentru a ne rezolva problemele, dar văd că n-am făcut nimic decât să ne certăm.

— Nu pot să cred ce-mi faci tu mie., mă răstesc la bruneta ce se uita confuză la mine.

— Eu? Tu ești ăla care a început toată discuția asta., arătând cu degetul spre mine.

— Sigur, mereu va fi vina unui băiat în treaba asta., oftez destul de zgomotos

— Și normal, noi suntem cele care vă vor înțelege mereu, noi suntem cele care vă oferim sprijin, vă oferim un umăr pe care să plângeți. Iar voi ce faceți? Ne acuzați aiurea, ne bănuiți fără să vă interesați măcar despre cum decurge treaba. Ce pot să zic Radu, ești un om „minunat".

— Sigur, noi vă oferim încredere, iar voi vă bateți joc de ea. Să știi că nu ești singura persoană de acest gen, sunt milioane de fete ca tine în lume Andra. Doar că au alt nume și altă înfățișare.

— Ai grijă la ce-ți iese pe gură Radu. Nu te știam așa, de ce te-ai schimbat? Cu ce am greșit eu? Da probabil am exgareat puțin., îmi trântise acele vorbe după care se așeză pe banca de lemn din fața noastră.

— Numai puțin?, și încep să râd de vorbele ei.

— De ce vă certați? Parcă vă înțelegeați., spuse o voce de băiat din spatele meu.

Îmi întorc privirea și-l văd pe Silviu cum se apropia încet de noi. Cel mai probabil acesta a ascultat toată discuția noastră, iar acum vrea să ne împace. Nu are șanse, Andra a greșit, iar orgoliul meu nu mă lasă să-mi cer primul scuze.

— Nu ne certăm., spun eu și Andra la unison.

— Mă rog, vă contraziceți. Nu este bine ceea ce faceți., spuse băiatul din fața mea, care am vaga impresie că vrea să facă ceva, dar nu are ce.

— Este prea târziu., spun în timp ce fac câțiva pași în spate, îndepărtându-mă de cei doi.

— Foarte bine faci, du-te., mă încurajă fosta mea iubită.

— Andra, de ce ești așa cu Radu? Amândoi ați greșit, împăcați-vă ce naiba.

— N-ai să vezi., după care Andra își luase geanta de pe bancă și se îndepărtă de ea.

— Locuiești acolo., arătând spre direcția în care mergeam eu.

— Și tu dincolo., indicând drumul pe care se dusese ea inițial.

Ne întoarcem amândoi și plecăm în direcții opuse. Îmi pare rău că l-am lăsat pe Silviu acolo, dar nu am avut de ales. Vreau să fiu puțin singur, să mă calmez.




Cartea este un PAMFLET. Nu o urmăresc pe Andra Gogan, este o poveste pentru un prieten.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 27, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

O relatie neasteptata (FF cu Andra Gogan)Where stories live. Discover now