Uvod

1.7K 178 108
                                    

Kako može da bude tako grešno lijep? Tako svačiji, a moj samo u snovima i mojoj mašti? Koja sam ja paćenica.

I sad ga gledam naslonjenog na drvenu ogradu kako ispija neko piće i to u društvu tri djevojke. One oko njega oblijeću kao mačak oko vruće kaše i kikoću se ko balavice. Svaka na svoj način skreće pažnju na sebe.

Njega ne zanimaju djevojke kao ja, mirne povučene. Ne nosim ja skupe Pradine ni Gučijeve krpice, niti imam nokte krvavo crvene. Ne znam kako da se pravilno ni našminkam. Ja sam prosječna cura na koju obraćaju pažnju isti takvi muškarci, a ne on.

 ,, Opet ga gledaš'' nervozno namjestim naočale na nosu i gledam svugdje samo ne u Ljilju.

,, Samo gledam, ne diram i ne plazam se po njemu'' mislila sam da nisam tako uočljiva, ali izgleda da jesam.

,, Ne kažem, ali zašto nikad nisi uradila ništa po om pitanju. Poznajete se koliko? Godinama od kad smo bile srednjoškolke. Uh mnogo. I nikad ništa'' dođe mi da je lupim iako znam da nema zle namjere.

,, Zaboga vidiš li ti sve te žene oko njega. Sve su kao lutke. Ja nemam šta da mu ponudim'' stvarno nemam . Ne patim od kompleksa niže vrijednosti, ali daje imao bilo kakvu namjeru da mi priđe ili kaže bilo šta imao je godine za to.

,, Ti si luda. Znaš li koliko si uopšte lijepa? Jedno veče te ja uzimam pod svoje i vodim te u provod. Onaj pravi ženski dernek'' nasmijem se i odmahnem glavom. Kad sam se pribrala i podigla pogled, vidjela sam kako ga grli jedna od onih iz njegovog društva a on preko njenog ramena gleda u mene. Bocnulo me nešto duboko u mom stomaku.

,, Zašto sam ja uopšte ovdje'' pitam je jer ni sama ne znam što mi je trebalo da se pojavim zajedno s njom.

,, Zato što je mene sestra pozvala i pošto znam na šta liče ova druženja kod nje i zeta, pozvala sam tebe. Još malo i idemo'' jedva čekam da se izvučem i krenem kući.

Nastavila sam da se družim sa svima koji  su me uključivali u razgovor da bi na kraju ostala s  Duškom i to za jednim stolom, sama samcata.

,, Anita, mnogo mi se dopadaš'' znam da mu se sviđam, ali on se ne sviđa meni. Nije da sam djevica ili tako nešto, ali nisam ni imala frajera da im ne znam broja.

,, Ti si divan, ali ja nisam zainteresovana za tebe. Izvini'' nagne se prema meni i ja se izmaknem. Na svoje iznenađenje iza njegovih leđa ugledam Dražena. O, Bože. Izgledao je kao da će nekoga da ubije.

Crna kožna jakna na njemu mu je davala izgled lošeg momka, a cigareta i čaša u ruci su samo nadopunjavale toj slici. Ogrlica koju je uvjek nosio mu je padala preko bijele majice i kretao se kao panter. Polako i opasno, sigurno i predatorski.

,, Momak, mjesto ti nije ovdje'' Duško ustane i okrene se prema njemu.

,, A ti ćeš da mi kažeš. Meni i njoj je bilo sasvim dobro dok ti nisi došao'' Draženu je donja vilica bila napeta do pucanja i sledeće čega sam bila svjesna je lomljava stakla i njegova pesnica na Duškovom licu.

Zaprepašteno sam gledala u scenu koja se odvijala ispred mene i svi su se skupili oko njih. Neki momci su ih razdvoili i Duško se okrenuo prema meni.

,, Mora da ti je pica zlatna kad se ovbaj ponaša ovako'' šokirano sam ostala da gledam u Duška i posramljeno odjurila u kuću.

Ušla sam u kuhinju i skinula naočale. Suze su me pekle u očima i tresla sam se od bijesa koji se skupio u meni. Nasula sam sebi vodu i vrata su se treskom zatvorila.

Okrenem se prema njima i vidim ga kako mi žurnim korakom prilazi. Staje ispred mene i to samo na nekoliko centimetara od mog lica. Gleda me onim sivim očima i vidim blagu brigu na njegovom licu. Ništa mi nije jasno.

Odjednom se one pune usne nađu na mojima i njegov jezik se prepliče s mojim. Ako sam ikad maštala onda to nisam radila kako treba. Bog te osjećaj je vanserijski.  Prsti su mu bili u mojoj kosi, a on neumorno mrvio moje usne. Miris alkohola i cigareta pomješan s njegovim mirisom me opio i samo sam se predala.

,, Nisam ja za tebe. Ne mogu da pokvarim nešto tako čisto'' rekavši to izađe isto onako kako je i ušao. Neko vrijeme mi je trebalo da se saberem nakon ovog što se sad desilo i da počnem disati normalno.

On jeste moja želja, ali sad je postao opsesija i ne mislim se smiriti dok ne dobijem ono što želim. Pokvariću se sama da bi me želeo, ali ja ne uzimam ništa polovično...





evo me. Tara cover ja uvod i uživajte... ljubim vas

Duška

Noćna ptica - Pauzirana Where stories live. Discover now