1 .bölüm

4 0 0
                                    

Bölüm şarkısı Yaprak ÇAMLICA - Yüce insan .dinlerken okumanızı tavsiye ediyorum..:bdg   

"Hadi ama uyan artk kızım .ilk iş gününde işine geç kalcaksın..!"

Annemin beni çekiştirmesiyle artık uyanmam gerektiğini ve dediği gibi ilk iş gününde geç kalmamam gerektiğini hatırladım ve aniden yerimden sıçrayıp telaşlı bir şekilde " anne!! Anne saat kaç??"
Annem halime güldü..                                   " saat 07:00 kızım " ay bunu duyunca nasıl rahatlamıştım . 08:30 da iş başıydı ve daha erkendi .   Derken ....o nasılll bir koku....
" annem benim yaa, menemen kokusu mu bu??"   Annem b
Tüm  şefkatiyle başımı hüzünle okşuyordu "benim güzel kızım, seviyorsun diye yaptım. "
annemin birden yüzü düştü  ve " kızım evde doğru düzgün birşey kalmadı, bide ev sahibi kirayı istiyor ilk günden avans verirler mi istesen?"

Evet iki aydır kira ödeyemiyoruz . Ne kadar işe girdiysem olmadı . inşallah bu gittigim yer olurda öderiz . Gittiğim yer garsonluk işi ..yakın arkadaşım olan ceyda ' yla gidecektik .oda Sağolsun bizim durumları biliyo ... Işten biri çıkınca onun yerine geçip çalışmamı istedi , e tabi ihtiyacım olduğu için  kabul ettim ayrıca mecburdum...  Gerçi kardeşim bu gün maaşını alıcaktı ama....
" anne Caner bu gün maaş almicakmıydı??" Annem başımı  okşayarak  düşünceli bir şekilde
" bilmiyorum kızım alırım dedi ama.... neyse kızım hadi kalk üstünü giyde gel menemenini  ye aç gitme hallederiz bir şekilde."
Annemi kafamla onaylayarak kalktım ,lavaboya gidip elimi yüzümü yıkadım. Menemen kokusu hala  burnumdaydı ... galiba hiç bir şey menemen kadar güzel kokmuyor benim için.
Odama gidip altıma beyaz pantolon üstüne de göbek üstünde biten  su yeşili bir  tişört giydim saçlarım zaten düzdü sadece yandan örüyüp tel tokayla tutturdum bana böyle çok yakışıyordu. Benim tarzm buydu zaten genellikle böyle giyinir böyle yapardım . Üstümü giyip odadan çıktım direk mutfağa gittim. Annem  bulaşık yıkıyordu . Inşallah bir gün ona güzel bir bulaşık makinasi almak nasip olur yaa . Baya yoruluyordu annem,  her halinden belliydi.. .

Gidip bi güzel karnımı menemenle doyurdum. ve zil sesi...
Gidip kapıyı açtım .Gelen ceydaydı , zaten onu bekliyordum.   Ceyda " hadi Aylin geç kalmadan gidelim"  arkadan annem   " içeri gelseydin kızım ."  Dedi ceyda tebessüm edip  " yok nermin teyze biz çıksak iyi olur . ilk günden geç kalmasın kızımızzz " gülerek ve manalı bir sekilde bana bakarak dedi . Bende gülüp " bekle çantamı alıp geliyorum .."  dedim ve odama yönelip çantamı aldım ve converslerimi giyip ayağa kalktım artk hazırdım . Ceydaya bakıp " gidelimmi?"  Ceyda "gidelim, gidelim canımm " dedi tebessümle. İşe gelişime çok sevinmiş olduğu her halinden belliydi ...

Yola çıktık bana yolda oranın kurallarını falan anlattı;   herkeze tebbesümle karşılamamı , siparişleri dikkatli bir şekilde götürmemi ve en küçük hatada,  haklı haksız özür dilememi ... Bu konuda pek emin değildim ama ... haksızlığa gelemem!  Haklıysam kesinlikle Özür dilemem!  bunu ceyda da iyi biliyordu o yüzden fazla üstelemedi zaten . Ama en  çok ta yiğit bey dediği adamdan bahsetti ona daha düzenli davranmamı falan istedi . Patronun oğluymuş falan. Saygısızlığa da  gelemezmiş .

Artk gelmiştik .çok güzel bir lokantaydı , lokanta dediğime de bakmayın  restorant 'ı  burası .Ama sadece içimden diyordum zaten...sıkıntı olmazdı büyük bir yerdi , oldukçada  güzeldi ,dışı bu kadar güzelse içini düşünemiyorum zaten.
Ceyda " bak aylin işte burası.. baya büyük bir yer, iyi çalışırsan erkenden sigorta falan yaparlar ve temenni çalışırsın burda ,maaşlarda zaten hiç sıkıntı yaşamazsın . Gününde ödeme yapılıyor.
Ceyda burayı bana en güzel ve ayrıntılı şekilde anlattı . Umarım günüm güzel geçer.ceydaya tebessüm ettim ,ve içeri doğru yürümeye başladık. Girişte kocaman süslü ve çok guzel bir biçimde yazılmış AKMAN RESTORANT yazıyordu. Hemen içeri girip personel odasına doğru yürüdük . Gerçekten harikaydı burası . Odaya girip üstümüzü değiştirdik, buranın buraya özel kıyafeti vardı. Siyah dizin bir karış yukarısında biten siyah mini etek ve beyaz gömlek üstünede Akman restorant yazan bir garson önlüğü giydik.  Gerçekten çok şıktı ve ayrıca giydiğim elbiseler  tam bana göre ve baya yakışmıştı e şans işte...
Saat 08:28 di . iki dakkamız falan vardı artık.  Ceydada giyindi elbiseler ceydayada baya yakışmıştı. onun saçları dalgalı ve ayrıca sipsiyahtı.ceydayı baya beğeniyorum .Ceyda bana inceleyerek bakarak  "makyaj yapacaksın deme ?" dedi birden  ona bakarak "yanimda yok " dedim .aslında evdede yok. Para olmadığı için alamıyordum. Ceyda beni anlayıp yanına çağırdı "al kızım yap makyajını ,güzel görün dikkat çek " dedi yanına gidip sadece rimel çekip göz kalemi sürdüm zaten ela gözlü sayılırdım .sürekli göz rengim değişiyor du güneşte ayrı, gölgede ayrı yani net rengi yoktu... ama gözlerim harikaydı herkez beğenirdi.
Artk işimiz bitince odadan çıktık. Is başıydı. Ceyda  elime küçük bir defter verip siparis almamı istedi.  Nasıl yapılcağını falan anlattı. Ve bir kağıt verdi " bunlar rezervasyon alanlar. adlarını söyleyince rezervasyon edilen masaya yönlendir zaten sayıları falan var ha bide tebessümünü ihmal etme." Deyip göz kırptı . Bende " Merak etme is bende bu işe ihtiyacım var biliyorsun en iyi şekilde hallederim  " deyip  bende göz kırptım  . Sonra yanından ayrılıp muşterilerle ilgilenmeye başladım. İlk ilgilendiğim üç kişilik bir aileydi. istediklerini küçük defterime yazdım. harbi bunların siparis  defteri bile havalıydı yaa ...defterin üstündede restorantın ismi vardı.  Siparisi Yazıp hemen teslim ettim . burası baya doluydu . Eveliler ,bekarlar, arkadaşlar, kardeşler, sevgililer anlicağınız dolu dolu insanlar .biri gitse diğeri geliyo boş kalmıyordu yani..
Artık akşam olmuştu ve baya yorgundum.zaten musterilerlede biraz zorlandım baya dik kafalılar dı yaa .ama ceydaya bakınca pek yorguna benzemiyordu, İşini sevdiği belliydi.  Derken ...Müşteri gelmişti hemen yanlarına gidip tebessümle "hoş geldiniz" gelenler biri 20 li yaslarda genç bir çocuk diğeride sevgilisi olsa gerek 18 yada 19lu yaşlarda  genç bir kızdı . Ben hosgeldin deyince kız takmadan yürümeye başladı ama genc çocuk "hoş bulduk" diyerek yürümeye başladı o kadar değişiklerdiki hosgeldiniz dediğim için kendime kızdım resmen.
Bende peşlerinden gidip  "Rezervasyonunuz varmıydı? eğer yoksa boş alanlara yönlendirebilirim sizi." Dedim kız bana bakarak "ne rezervasyonu be istediğim yere otururum ben " dedi yapmacık bir şekilde kızgınmış gibi yaptı. Ne kadar sinirlensem de kızma aylin ,geççek aylin, sakin aylin ,diyerek içten kendimi teselli ettim.  Boş biyere oturdular yanlarına gidip " ne isterdiniz siparişlerinizi alayım." Dedim kız bana bakarak "yenimisin sen "  bana öyle deyince şaşırdım . Nerden biliyorduki yeni olduğumu ?heralde sıkça gelen biriydi  bende umursamaz bir şekilde "evet yeniyim . Ee ne isterdiniz?" Dedim kız ne ukalaydı öyle ,halbuki çocuk çok sessiz . Sonra yanıma cayda geldi ve onlara 
" hoşgeldiniz " dedi ben şaşırmıştım sonuçta ben ilgileniyordum neden birden atladıki ayrıca sanki tedirgindi. Ve hiç birşey sormadan " ben hemen kahvenizi getiriyorum" dedi ve tebessüm edip gitti. Bende mal mal onlara bakıyordum. Kız bana değişik bir şekilde bakınca yeter ya bune akşam Akşam dedim içimden ters bakıp ordan ayrıldım .
Paydos olmuştu ama cayda hala onlarla ilgileniyordu.bende işi bırakmış ceydayı izliyordum .vardiyalı çalıştığımız için gece çalışacak garson işçiler gelmişti hatta iş başı yapmıştı . Kızın kahvesini koyduktan sonra çocuğun kahvesini koydu . Sonra tam gidecekken arkadan " seni gerizekalı ne biçim koyuyorsun ya malmısın?az daha üstüm yanıyordu." Diye bağırmaya başladı .cayda gözleri dolmuş " Özür dilerim Nazlı hanım " dedi ağladı ağlicaktı . Ama hiçbir şeyde yapmamıştı ki suçsuzdu kız alırken düşürmüş olmalıydı .çünkü Ceyda onun kahvesini bırakmış yanından gidip genç çocuğun kahvesini vermişti.

Hakaretler savurmaya baslamıştı , ama ben artk dayanamıyordum. Bayada sinirlenmiştim artık.sinirle hızlıca yanlarına gittim . Yanındaki çocuk "Nazlı yeter! Abartma !" Dedi kız bu dediğine şaşırmıştı ve ona bakarak " Abi bunumu bana savunuyorsun? bi garson parçasını mı ? Görmedin mi yaptığını yaa?" Dedi bağırarak .  Ve ben kıza yaklaşıp " Hiç birşey yapmadı o. "  deyip bağırdım  ve devam ettim "ya sen nasıl bir insansın? Ne yaptı o kız ne yaptı ? Gözümle gördüm i hiçbir şey yapmadı o ne yaptıysan sen yaptın."
Kız bana şaşkınca bakıp "  sen bana karşımı geliyorsun ?sizi ezikler .siz görürsünüz ..."  diyerek bağırıp " selman abiyi çağırın bana " dedi içerden selman abi dediği adam geldi ve " Nazlı hanım yiğit bey bir sorun mu var?" Dedi  yiğit "yok bi sorun ." Dedi selman abiye .sonra    Nazlıya dönüp "Nazlı  kendine gel ! abartmaktan vazgeç artık .kız birşey yapmadı." 
Ben o çocuğun yiğit bey oluşuna baya şaşırmıştım. Ha birde sevgili zannetmiştim meğer kardeşmiş bunlar.
Nazlı" bana bak abi ya beni savun yada hiç konuşma" diyerek bağırdı ve selman abiye döndü " söyle şunlara Özür dilesin benden"  Selman Abi benle ceydaya bakıyordu. Ceyda korkmuş hiç birşey demeden sadece izliyordu. Selman abi caydaya " arkadaşının ismi neydi ?" Dedi ceyda tam cevaplayacakken araya Girip "Aylin" dedim . Selman abi " Aylincim Nazlı Hanımdan dergal Özür dilermisin?" Şaşkındım . Nasıl yani hiç birşey yapmadım ve yapandan Özür mü diliyecektim? Arkadan ceyda ağlamaklı sesiyle " Aylin bu işe ihtiyacın var . Lütf..." derken araya girip  " Ceyda suss!" Dedim  ve  Nazlı ya dönüp devam ettim " Ya sana bu heybeti veren cebindeki paranmı? Neyine güveniyorsun  sen ya ? Ne hakla haksızken haklı olmaya çalışıyorsun? Ya bu ne ukalalık ? Bide kovucakmışsın bizi ,ya biz sana muhtaçmıyız? Kusura bakmayın ama bana iş çok size işçi çok." Deyip üstümdeki önlüğü yere fırlattım ve ordan hızlıca ayrıldım arkamdan Nazlı " Az önce öğrendik muhtaç olup olmadığını."   
Sonra yiğit beyin oba bağırıp " Nazlı  yeter! Sus! Elimde kalacaksın" Diye bağırıyordu .koşarken neredeyse tüm Restorant bizi izliyordu. Uyanmamış sayılmazdım. Üstümü giyip ordan çıktım. Otobüs durağına gidiyordum arkamdan  " Aylin bi dakika beklermisin?" Diye ses gelince arkama döndüm . Gelen nefes nefese kalmış yiğit beydi .durmadan devam edecektim ki kolumdan tuttu
" Bekle demiştim "dedi bende "sizi dinlemek istemiyorum." Dedim. Bana bakarak "Bak kardeşim iyi değil. depresyon ilaçları kullanıyo , onu unut işine devam et. Kardeşimin bir anlık siniri yarın seni hatırlamaz bile .bak arkadaşın ihtiyacın var dedi. Gayet de iyi çalışıyordun geldiğimizde gayet mükemmel karşıladın .yarın yine gelip devam et."  Dedi. Ama gururum incilmişti,ve bir daha oraya gitmek istemiyordum o Nazlıyı tekrar görmek istemiyordum. Bu yüzden yiğit beye dönüp" Teşekkür ederim ama oraya dönmek ve kardeşinizi görmek istemiyorum . Bi kere küçük düştüm orda tekrarı olsun istemiyorum ama yinede düşünürüm." Dedim.  oda" bak iyi düşün.  Buraya gelmen için elimden geleni yapıcam.kardeşim yüzünden işinden olmana izin veremem. " bu söylediğine baya şaşırdım. Ne kadar da iyi yürekliydi ve ayrıca gerçekten çok tatlıydı....

--------

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Aug 21, 2017 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

BİZ BİRİZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin