1.Bölüm

9.5K 191 14
                                    

Sabah erkenden kalkmıştım. Yeni okul için her ne kadar çekinsemde yeni arkadaşlar edinmeyi seviyordum. Okul kıyafetlerime şöyle bir baktım. Pek tarzım olmasada yinede hoştu. Kırmızı mavi yeşil çizgili mini bir etek üstünde gömlek giyiyorduk. Diz altı siyah bir çorap giymiştim. Altınada kırmızı vans. Fularımıda taktıktan sonra saçlarımın uçlarını buklelendirdim. Çantamı hazırladım. Babam ' Seni bırakmama gerek var mı ' dediğinde ' hayır teşekkürler' dedim. Nasıl olsa taksi evin önünden geçiyordu. Ne gerek vardı ki. Taksiye bindiğimde kulağıma kulaklıklarımı takıp şarkı dinlemeye başladım. Cidden heyecanlıydım. Acaba nasıl tipler vardı.'  Özel Tan Okulları ' zengin şımarık tipler varsa bu sene işim gerçekten zordu. Çünkü öle tiplerden nefret ediyordum. Çok itici geliyordu. Okul müdürüyle babam daha önceden konuşup tembihlemişti. Eğer bi sorun olursa direk babamı arıyacaklardı. Ne güzel ama. Okulun önüne geldiğimde parayı ödedim. Müdürün odasına gittim. Sınıfımın 11A  olduğunu söyledikten sonra kısaca kendini tanıttı. Odasından çıktığımda 11A'yı aramaya başladım. Sınıflara bakınırken gerizekalının biri gelip bana çarpmasın mı ? Sinirlenmemek elde değildi. Telefonum yere düşmüştü...

-'Yavaş ol biraz öküz. Dikkat etsene.' diye bağırdım.  Bu arada telefonumun parçalarını yerden toplamaya çalışıyordum.

- 'Sende etrafına bakınsaydın cici kız. Yenisin galiba. Kusura bak bilerek oldu' diyip kahkaha attı. Pislik herif! 

Nihayet 11A'yı bulmuştum. Tam zamanında ama hoca allahtan gelmemişti. Heryer doluydu. Bitek arkada bi sıra boştu. O sıraya doğru yöneldim. Bir de ne göreyim bana çarpan o öküz. Aynı sınıftaymışız inanamıyorum.Cidden allah beni sınıyordu. Az önce öküz diyip bağırdım çocukla aynı sırada mı oturacaktım. ' Merhaba' dedim. Yüzüme baktığında sırıttı. 'Merhaba cici kız. Galiba oturcak yerin yok aman ne kötü.' deyince. ' Kes şunu oturabilirmiyim. Başka bi yer yok' dedim. Suratı asılmıştı. Bişey demeyince bende oturmak zorunda kaldım. Daha fazla ayakta beklemek istemiyordum. Sırtını duvara dayamış bana bakıyordu. Göz ucuyla ona baktığımda ' Hey millet yeni kızımızla tanıştınız mı ' deyince bütün sınıf kafasını bana çevirdi. Dudağımı dişlemekten kanamaya başladı. Çok utangaçtım. Kahretsin.Bi süre sonra herkes önüne dönmüştü. Hoca geldi. yoklamayı aldı. Adın ne diyince ' Mira Gündoğdu'  dedim kısaca kendimi tanıttım. Yanımdaki fısıldayarak ' Demek adın Mira, seninle bu sene hiç iyi geçmicek cici kız. Bu arada ben Kaan ' dedi. Ne demek istiyodu bu. Cidden hiçbişey anlamamıştım. Tenefüse çıktığımızda yanıma bi kız geldi. Uzun sarı saçlı bi kızdı. ' Merhaba Mira ben Melis tanıştığıma memnun oldum ' dedi. 'Memnun oldum Melis' diyince. Kantine inelim mi diye sorunca kafamı salladım. Kendinden ve bu okuldan bahsetmeye başlamıştı. Bu arada ben kantin sırasına girmiştim. Kantinciden iki çay istedim. Kantinci istediklerimi hazırlarken Kaan gelip sırama geçmişti kantinciye 2 tost iki çay diye emir verdi. Ne sanıyodu bu kendini ? Resmen hakkımı çiğniyodu.

- 'Sıranı bekle ! Önce ben sipariş verdim. Saygılı ol azcık' diye tısladım. Kantindekiler bize bakıyodu. Biraz sesimi fazla yükseltmiştim.

- ' Sesini kes cici kız. Benim olduğum yerde sıra olmaz' dedi. Benim aksime sakin fakat sinirli tonuyla. Çok bilmiş ukalaaa !!!!!!

- ' Nedenmiş o sen kendini ne sanıyosun ? Padişahın torunu musun? 'dediğimde bütün kantin buna gülmüştü. Fakat kendimi şuan hiç iyi hissetmiyodum. Çünkü başıma bela almıştım. Bu çocuk bana çok kötü bakıyodu. Kantinci daha fazla arıza çıkarmayayım diye siparişlerimi verdi. Tama alacaktım ki, o benden önce davrandı.' Bunlarımı istiyosun cici kız ? Al o zaman ' deyip çayları yere döktü. Şoktaydım. Ama içimdende üstüme dökmedi diye dua ediyodum. Çünkü çocuk burnundan soluyodu. Hala kıkırdaşmalar olurken Kaan kantindekilere dönük ' Sesinizi kesiyomusunuz kesiyim mi' diye bağırdı. Herkes susup önüne döndü. Bu çocukla gerçekten işimiz vardı. ' Sana gelince cici kız, benimle fazla uğraşma canın yanar. Canını yakmak istemiyorum. Bu okul benden sorulur.' deyince alaylı bi tavırla sırıttım. ' Acıyorum sana ' diyip sınıfa doğru yürüdüm. Sinirimi bozmuştu bu çocuk. Herkesi kölesi sanıyodu. G-e-r-i-z-e-k-a-l-ı. 

Zengin ZüppeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin