ARANIYOR

50 5 0
                                    

     Sonunda cikis zili calmisti . Hemen Sahranin yaklasik 15 dakika once mesaj attigi mekana dogru yola cikmak icin bi taksi cevirdim . Adresi pek tanimadigimdan ufak bi kagida yazip şoföre uzattim. Ve her zaman yaptigim gibi kafami arabanin camina yasladim ve gozlerimi kapattim.

      ' Geldik efendim burasi '

      Taksinin beni uyarmasiyla kendime geldim . Sersem sersem kapiyi acip asagi indim ve on kapinin camindan parayi uzattim . Sonra cuzdanimda kalan paraya baktim. Bir kac gun anca yeterdi . Benim acil bi is bulup okul cikislari calismam gerekiyordu . Hem Sahraya kira konusundada destek olmaliydim . Ne kadar yakinim olursa olsun sonucta babamin kizi degildi . Evet evet bi ise girmem lazimdi benim , hemde acil . Dusunceli bir sekilde yurudugum kaldirimdan kafami kaldirip karsima baktigimda oldulca sirin bi kafeyle karsi karsiya kaldim . Kocaman renkli puntolarla ' GÖKKUŞAĞI ' yaziyordu. Anlasilan Sahranin sectigi mekan burasiydi. Oldukca dogru bir  secim , diye gecirdim icimden . Ve gokkusaginin renkli kapisindan iceri girdim . Girer girmez dikkatimi ceken karsidaki sahne oldu . Girisin hemen saginda kasa onun karsisindaysa yiyecek ve iceceklerin bulundugu tezgah vardi . Sahnenin hemen karsisinaysa masalar yerlestirilmisti . Duvarlardaki tablolari , her masanin uzerinde bulunana sirin mumluklari ve biblolariyla muhtesem dekore edilmis bi mekandi burasi . Kafenin guzel dizayniyla buyulenmisken en dipdeki masadan bana el sallayan Sahra yi gordum . Bende ona karsilik verdikten sonra masaya dogru ilerledim .

            'Hosgeldin kaçak , naber ? '

            'Hosbuldum dostum . Şu sorularina cevap vermeden kendimi odaya kapattigim geceyi unutup guzelce sohbet etsek ? '

      Cevabim karsisinda kahkahayi basiverdi . Ac oldugumu anlamis olacakki garsonu cagirdi ve yiyeceklerimizi soyledik. Sahra kumpir ve meyve suyunu tercih ederken ben yine tatlidan vazgecemeyip frambuazli pasta ve kola istedigimi soyledim.

        ' Siparislerimizide verdigimize gore artik anlatabilirsin degil mi Derincim? dedi Sahra kuskulu gozlerle.

        ' Oncelikle dun gece perisan bi halde gozukmemin sebebine deginelim , dun okula uvey babam geldi . '

         ' Neeee ! Baban mi geldi , inanmiyorun dokundumu sana peki yoksa dudagindaki yaranin sebebide o muydu ? '

         Dudagimdaki yaranin kalbimdeki buruklugun kirilan onurumun , hepsinin sebebi oydu .

         ' Evet , gece ondan izinsiz evden ciktigim icin hak etmisim bunlari . Her neyse beni surukleyerek bahceye kadar cikardi iste . En son gozletim karardi ve yere yigildim . '.  O anlari tekrar hatirlamak eskisi kadar aci vermiyordu aslinda .

        ' Hic kimse yardimci olmadi mi sana ? '

Garsonun biraz evvel getirmis oldugu koladan bir yudum aldim ve ;

          ' Uyandigimda basimda Ates vardi . Bana yardimci oldu . Kendimi iyi hissetmemi sagladi . Biraz yuruduk . Acikcasi onunla vakit gecirdikce su bi kac gunde  yasadigim tum olumsuzluklari unutuyordum . Mutlu ediyordu beni . '

Evet dogru tahmin ettiniz yine kizarmistim . Elimi yanaklarima goturdum ve biraz olsun rahatlamaya calistim .

          ' Bahsi acildiginda sebekce siritan bir surat , kizaran yanaklar , el ayak dolasmasi , dur bi saniye . Birileri asik mi olmus acaba. Ates hee vay ! Adida oldukca havaliymis . Anlatsana . Onceden tanisiyor muydunuz ? Sizin okulda miydi ? Kac yasinda ? Ve en onemlisi benim biricik sarisinima yakisiyor mu ? '

      Asik olmak felan ne sacmaliyordu bu kiz hayir olmamistim asik felan . Hiii , olmus muydum acaba . Yok yok olmamisimdir . Ya olduysam ?

           ' O gun tanistik . Bi arkadasini gormek icin geldigini soyledi ve malesef o arkadasi inanmiycaksin belki  Yigit ! '

         Yuzumdeki islaklikta neydi . İnanmiyorum Sahra az once agzindaki meyve suyunu bildiginiz yuzume püskürttu . Tabi ya agzinda bir sey varken sasirmasina sebep olan bendim , tum suc benm . İcimden lanet okuyarak peceteyle yuzumu temizledim .

    ' Ohaaa . Yok artik . Ciddi misin sen Derin ? ' diyerek saskinligini belirttikten sonra peceteyle yuzumu silmemden olayi gecte olsa anlamis

olacak ki  ' Hiii cok ozur dilerim ben , cidden pardon ya ' diye ekledi .

        ' Yok yok önemli degil (!) . Her neyse bu tatsiz mevzuyu kapatalim artik . ' dedim ve frambuazli pastama gomuldum . Oldum olasi bayilmisimdir frambuazli pastaya . Gerci ben tatli olan her seye asigim o ayri meselede .

      Dudagimin kenarina bulastirdigim kremayi temizlemek icin peceteye uzanirken Sahranin hemen arkasindaki duvara asilan ilan dikkatimi cekti .  ' GARSON ARANIYOR ' . Bi insanin kalbi bu kadarda temiz olmazdi ki canim . Daha gelirken planlamistim bi ise girmeyi . Hem garsonlukta fena sayilmazdi . Bu istegimi Sahrayada anlattim . İlk basta kira bahsini actigim icin baya bi trip yedim ama sonra o da hak verdi bana.Birden heyecanlandigimi hissettim . Ayaga kalktim ve kasadaki genc bayana bu ilan hakkinda kiminle gorusmem gerektigini sordum . O da bana sahnenin hemen yanindaki odayi gostererek kafenin sahibiyle gorusmem gerektigini soyledi .

         Oldukca hizli carpan kalbimin sesine aldirmadan kapiya dogru yürüdüm ve kapiyi tiklattim . Aldigim onay komutuyla kocaman ve deri kapli kapiyi gucte olsa actim .

UMUDUNU YİTİRMEOnde histórias criam vida. Descubra agora