1.

29 1 2
                                    

"Hopeatassu!" kuului innokas huuto, joka sai Hopeatassun avaamaan silmänsä. "Hiirenaivo, minä yritän nukkua!" Hopeatassu käänsi selkänsä välittämättä huutajasta ja sulki taas silmänsä. "Nyt on jo miltei auringonhuipun hetki, sinun kannattaisi jo herätä" kuului vähän rauhallisempi naukaisu. Hopeatassu avasi silmänsä ja pyöräytti silmiään. "Tajuatteko että yritän nukkua!" Naaras huudahti hänen edessään seisoville pesätovereille: Saniaistassulle ja Aamutassulle. "Nyt rauhassa" Aamutassu naukaisi tyynesti ja vilkaisi sivusilmällään Saniaistassua. "Loppuarviointimme on kohta!" Saniaistassu hihkaisi. Kuulemansa jälkeen Hopeatassu ponkaisi jaloilleen. "Oikeastikko?" Hopeatassu huudahti ja tunsi kuinka hänen niskakarvansa nousivat pystyyn. "En ole vielä valmis!". "Rauhallisesti nyt, on sinun tapasi panikoida aina tälläisissä tilanteissa" Aamutassu naurahti. Saniaistassu nyökkäsi pilke silmäkulmassaan.

"Tule!" Kolli vihdoin hihkaisi intoa täynnä ja tassutti ripeästi pesästä ulos Aamutassu ja Hopeatassu kintereillään. Hopeatassu katsahti taivaalle. Se oli totta - oli jo miltei Auringonhuipun hetki. Sitten naaras siirsi katseensa eteen. "Hopeatassu!" kuului huudahdus ja Hopeatassu huomasi olevansa kaukana Aamutassusta ja Saniaistassusta. Nuori naaras väläytti ystävilleen nolostuneen katseen ja tassutti heidän luokseen. Saniaistassu naurahti hiljaa. "Sinun ei kannataisi myöhästyä tällä tavalla" "Tiedän!" Hopeatassu sähisi virnistäen. "Hopeatassu, oletko valmis suorittamaan arviointisi?" Kuului ääni ja Hopeatassu hätkähti. Naaras kääntyi ja näki edessään Sadeviiksen, hänen mestarinsa. "K-kyllä olen" Hopeatassu mumisi hiljaa ja yritti pitää turkkinsa sileänä. Tuo vilkaisi Saniaistassua jonka silmät sädehtivät innosta. "Hyvä" Sadeviiksi nyökkäsi. "Tavataan auringonlaskun aikaan, arviointisi pidetään silloin, ennen sitä saat käydä partiossa Hiekkaturkin, Kanervaviiksen, Saniaistassun ja Aamutassun kanssa" Sadeviiksi jatkoi. "Mutta ethän sinä ole varapäällikkö?" Hopeatassu kysyi ihmeissään. "Hallasiipi pyysi minua järjestämään partiot" Sadeviiksi selitti Hopeatassun nyökätessä.

"Aamutassu, Saniaistassu!" Hopeatassu kutsui ystäviään. Saniaistassu ponkaisi juoksuun ja törmäsi suoraan Hopeatassuun kaataen tämän kumoon. "Hei, ei sinun kannattaisi törmäillä näin!" Hopeatassu naurahti ja katsoi kollia. Saniaistassu nyökkäsi nolosti ja hymyili Hopeatassulle. "Niin siis, mitä asiaa sinulla oli?" Aamutassu naukaisi ja heilautti häntäänsä. "Lähdemme kohta partioon Hiekkaturkin ja Kanervaviiksen kanssa" Hopeatassu selitti ja vilkaisi taakseen. "Saniaistassu!" kuului Kanervaviiksen huuto jostain kauempaa. Saniaistassu heilautti korviaansa ja ponkaisi nopeaan juoksuun. "Te myös!" Saniaistassu hihkaisi innokkaasti. Hopeatassu ja Aamutassu tassuttivat hiljaa Saniaistassun, Kanervaviiksen ja Hiekkaturkin luokse. "Älkää enää myöhästelkö, tai venytän koulutustanne!" Hiekkaturkki murahti. "On Hiekkaturkin tapaista sanoa noin, älä huoli" Hopeatassu kuiskasi hiljaa Aamutassun korvaan nähdessään tämän kauhistuneen ilmeen. Aamutassu nyökkäsi vaisusti. "Tänään lähdemme partioon elottoman vaahteran luokse, saalistamme siellä ja harjoitamme samalla vähän kiipeämistä" Kanervaviiksi selitti tyynesti ja kääntyi sitten katsomaan Saniaistassua, jonka silmistä kiilui jännitys. Oli Saniaistassun tapana olla yli-innokas. Hopeatassu nyökkäsi terävästi ja vilkaisi Aamutassua. "Lähdetään!" Kanervaviiksi huikkasi olkansa yli ja katosi leirin sisäänkäynnistä ulos.

Muut kissat seurasivat. Hopeatassu nautti pehmeästä maastosta hänen ympärillään ja vilkuili vähän väliä ympärilleen. Pian partio näkikin elottoman vaahteran häämöttävän parin ketunmitan päässä. "Viimeinen vaahteralla on ketunläjä!" Saniaistassu huudahti ja kiihdytti vauhtiaan. Hopeatassun kasvoille levisi hymy. Naaras ponkaisi nopeampaan juoksuun Aamutassu kintereillään. "Säikäytätte riistan täältä Nelipurolle!" Hiekkaturkki murahti silmiään pyöräyttäen. Saniaistassu naurahti kovaäänisesti, Aamutassun ja Hopeatassun pysyessä vaiti. Hopeatassu kuuli Kanervaviiksen kuiskaavan jotain Hiekkaturkin korvaan. Hiekkaturkki nyökkäsi turhautunut ilme kasvoillaan mulkaiten Hopeatassua vihaisesti. Hopeatassu kohautti lapojaan ja kiri vauhtiaan ystäviensä luokse. Tuo pääsi Saniaistassun ohi ja oli ensimmäisenä elottomalla vaahteralla. Saniaistassun leuka loksahti auki. "E-et sinä voi... olla nopeampi kuin minä!" "Kyllähän minä voin" Hopeatassu naurahti tajutessaan, että Saniaistassu halusi olla kaikista paras. Aamutassu vain kohautti lapojaan.

Pian Kanervaviiksi ja Hiekkaturkki tulivatkin oppilaitten luokse. "Olettepa te nopeita! Teistä tulee hienoja sotureita" Kanervaviiksi kehui lempeästi. Saniaistassu ryhdistäytyi ja hänen silmistään kiilui ylpeys. "Kiitos" Hopeatassu kumarsi ja väläytti Kanervaviikselle hymyn. "Nyt meidän pitäisi saalistää vähän" Naarassoturi naukaisi nuhkaisten ilmaa. Hopeatassu nyökkäsi ja teki samoin. Pian tuo sain vainun oravasta ja laskeutui sulavasti vaanimisasentoon. Naaras loikkasi alimmalle oksalle. Hopeatassu hiipi hiljaa pähkinää nakertavaa oravaa kohti. Vähän ajan päästä oppilas loikkasi paljastaen kyntensä ja tappoi saaliin heti. Hopeatassu vilkaisi sivusilmällä Saniaistassua joka istui jo Kanervaviiksen edessä hiiri hampaissaan. Sitten Hopeatassu siirsi katseensa Aamutassun joka vaani lähistöllä hiirtä. Hopeatassu loikkasi keveällä loikalla maahan häntäänsä heilauttaen. Tuo pudotti saaliin maahan ja katsoi sotureita toivekkaasti.

"Hienosti napattu..." Saniaistassu kehui hiljaa pienesti punastuen. Pian Aamutassukin tuli pensaikosta hiiri mukanaan. Oppilas pudotti saaliinsa ja tökkäsi Hopeatassun kylkeä. "Auts!" Hopeatassu huudahti leikkisästi ja läimäisi Aamutassua hellästi käpälällään. "Saniaistassu taitaa pitää sinusta" Aamutassu naukaisi hiljaa vilkuillen ympärilleen. "Eikä pidä!" Hopeatassu sähähti leikkisästi. Aamutassu vain naurahti. "Menkää nyt saalistamaan, senkin hiirevaivot!" Hiekkaturkki käski vihaisesti. Hopeatassu ja Aamutassu vaihtoivat katseita ja ponkaisivat juoksuun eri suuntiin. Hopeatassu haisteli ilmaa. "Hiiri..." Hopeatassu mutisi hiljaa ja pudottautui vaanimisasentoon. Naaras hiipi hiirtä kohti ja valmistautui loikkaan. Vähän ajan päästä Hopeatassu loikkasi upottaen hampaansa saaliin niskaan. Sitten naaras veti hampaansa saaliista ulos ja veti henkeä.

Hopeatassu palasi muiden luokse kolme hiirtä mukanaan. "Hienoa!" Kanervaviiksi hihkaisi nähdessään Hopeatassun saaliit. "Pakko myöntää..." Hiekkaturkki mutisi hiljaa. Saniaistassu ja Aamutassu nyökkäsivät. "Lähdetään takaisin!" Hiekkaturkki huikkasi ja lähti juoksemaan kohi leiriä. Muut kissat seurasivat kollia saaliit mukanaan. "Hienosti napattu!" Aamutassu kehui ja Hopeatassu nyökkäsi kiitokset. Saniaistassu tyytyi vain nyökkäämäään hymyillen. Vähän ajan päästä partio näki leirin häämöttävän jo vähän matkan päässä. "Tähtiklaanin kiitos!" Hopeatassu henkäisi uupuneena ja pujahti leirin sisäänkäynnistä sisään. "Hienoa!" Hopeatassun mestari Sadeviiksi naukaisi nähden kissojen saaliit. Hopeatassu katsahti taivaalle. Oli miltei auringonlasku. "Loppuarviointi!" Saniaistassu huudahti ihan niinkuin olisi lukenut Hopeatassun ajatukset.
----
juuh, täs ois tää eka osa. tää saatto olla vähä tylsä mut ensi osas sit tapahtuu ^^ sanoja: 822

Spikes of Roses Where stories live. Discover now