Štvrté želanie

5 0 0
                                    

„Ako sa Ti to páčilo, mať plnú bankomatovú kartu?" blikal kurzor na Skype a čakal na odpoveď.

„Ty si ma oklamal!" Oborila sa na neho zas a znova."Teraz dlžím banke!"

„Ako to?"

„Lebo som nevedela, že môžem ísť aj do mínusu. Myslela som, že mi už karta nedá peniaze, keď tam už nič nebude. A potom som si chcela pýtať, ako želanie opäť kartu ale s viac peniazmi."

„No je to normálne, že banka takto dáva možnosť mať nejaký prečerpaný limit. Problém ale bol v tom, že žiadne peniaze tam neprichádzali. A vôbec, nech budeš mať na karte hociakú sumu peňazí jeden deň ju aj tak celu minieš. Nechceš niečo radšej, čo by Ti peniaze prinášalo?"

„Áno chcem a viem čo! Chcem mať svoju firmu."

„Super, to je iná reč."

„Ale počkaj, aby si ma zase neoklamal, chcem aby firma už fungovala, aby som mala veľa zákazníkov a aj zákaziek. A prašule nech sa ku mne hrnú."

„Tak choď už spať a keď sa zobudíš, firma bude fungovať. Čau."

Ráno ju prebudil telefón. 8:27, čo tí ľudia nespia? Volala nejaká žena s kaderníctva, či už je jej plagát a leták hotový, ešte potrebujú dodať nejaké zmeny. Rýchlo zapla počítač a fakt, uvidela v adresárovej štruktúre množstvo firiem a projektov. Super, toto všetko som už robila? Nečakala dlho a ihneď vybavila tu pani. No vtom zazvonil ďalší telefón a prišlo asi 5 emailov s požiadavkami. Ale sa to hrnie, povedala si s úsmevom a chuťou. Pustila sa do práce. Ani nevidela, že už je dávno poobede, štvrtá hodina aj piata hodina už dávno odbila a ona stále vybavuje, pracuje, navrhuje, píše emaily, kalkuluje ceny, telefonuje. Cela zničená ľahla do postele a zaspala.

Na druhý deň kolotoč pokračoval. Zákazníci boli stále netrpezlivejší, poukazovali na chyby, nedostatky, zlú a nekvalitnú grafiku, žlté prúžky na ich natlačených materiáloch. Jeden klient na ňu aj nakričal, že už si u nej nikdy nič nedá robiť. A najhoršie bolo, keď jej prišiel email od jednej veľkej reklamnej agentúry. V ňom stálo, že odstupujú od zmluvy, pre nedodržanie termínov. Vzápätí prišiel ďalší email od právnickej firmy zabezpečujúcej služby pre túto reklamnú agentúru a budu požadovať odškodné za ušlý zisk vzhľadom na odstúpenie od zmluvy. Fakt, na oscanovanej zmluve videla jasne svoj podpis a súhlas s takými podmienkami. Žiaľ suma sa šplhala k štyrom nulám.

Nie, takto to nemôže byť. Nemôže predsa robiť všetko. Je to otrocká drina a ešte je aj za všetko zodpovedná. Rýchlo pustila Skype ale nick Altarpaladin bol offline. A bol offline celý týždeň. Za ten týždeň prestala brať nové zákazky, snažila sa aspoň podokončovať to, čo sa dalo rýchlo zvládnuť. Vykrúcala sa, klamala, vyhovárala sa, prečo to nie je hotové, prečo to nestihla, prečo neplní termíny. Bol to hrozný týždeň.

7 želaníWhere stories live. Discover now