Bölüm 1

278 13 10
                                    

Ben yine ait olduğum yerde, bilgisayarımın başındaydım. Heyecanla oynadığım oyunu sabahtan beri bir türlü bırakamamıştm. Öyle ki gözlerim ekrana bakmaktan kan çanağı olmuş, mouse'u tutan el bileklerim ağrıyordu.

Dün piyasaya sürülen oyunu satın almış ve hayatımda ilk defa türk bir oyun şirketinin yaptığı oyunu oynuyordum.

"Next World"

Demosu yayınlandığından beri deli gibi ilgi gören bir oyundu. Gerçekçi grafikleri, muhteşem fon müzikleri, ilginç karakterleri, inanılmaz bir kurgusu var ve ben bu oyunu bırakıp uyuyamıyorum. Evet, ben bu oyunun bağımlısı oldum.

Oyun günümüz dünyasında sizin seçtiğiniz  sakin bir kasabada(Server) , esrarengiz ölümünüzü araştırmanızı konu alıyor. Ölümüzün arkasındaki gerçeği çözüp tekrardan hayata dönmeye çalışıyorsunuz.Üstelik gerçekleri bulmaya çalışırken seçtiğiniz kasabadaki diğer oyuncularla müttefik olabiliyor,karşı cins karakterlerle evlenebiliyorsunuz. Her karakterin farklı bir ölüm hikayesi ve  kendine özgü yetenekleri var.

Yani anlayacağınız kurgu olarak oldukça farklı. Ben kendimi yine oyunun akışına bırakmış,ölümüme şahit kişiyi konuşturmaya başladığımda bilgisarımın ekranında içimi öfkeyle dolduran bir yazı belirdi.

"Next World devam edecek"

Ey yapımcı bu yapılacak şey mi? Oyunun tamda en heyecanlı yerinde, bu yapılır mı ? Hangi sorumsuz insan evladı oyunu bitirmeden piyasaya sürer?

Evet sakin olmalıyım. Oyunu bitirmek için deliriyor olsamda bu kadar bağımlı gibi davranmamalıyım.

Ben kendimi sakinleştirmeye çalışırken, odamın kapısından avını yakalamış olmanın verdiği mutlulukla annem girdi.

-"Esin hala uyumadın mı? Şu bilgisayarını camdan atacağım artık."

Belkide üniversiteyi doğup büyüdüğünüz yerde okumanın en kötü tarafı aile baskısı. Artık yetişkinsiniz ve özgür değilsiniz.

Yirmi iki yaşındayım, maalesef ki özgür değilim. Tabi annemle benim özgürlük kavramlarımız tamamen farklı. Benim için özgürlük ailemin homurdanmalarını duymadan bilgisayar oyunları oynamak. Ömrümü bilgisayar oyunları oynayarak sonlandırabilirim, hatta öyle sonlandırmalıyım.

Düşünsenize seksen yaşına gelmiş, tonton nine olmuşum hala aynı heyecanla bilgisayar oynuyorum. Çok hoş olmaz mı? Tabiki olur. Fakat bu oyun tüm oyun sevgimi sömürdü. Allah Belanı versin yapımcı!

Bilgisayarımı sinirle kapatırken, annemde beni oyunumdan ayırmayı başardığını sandığı için şaşırmıştı.

-"Hiç öyle bakma anne. Çok sinirliyim."

Annem koca bir kahkaha attı. Gerçekten kocaman.

-"Noldu yoksa oyunda öldün mü?"

-"Daha kötüsü. Yarım bırakıldım anne. Oyunu yarım sürmüşler piyasaya."

Kapımı kapatıp odamdan çıkarken - "Oyunu yarım bırakan insana teşekkür etmeliyim" demişti.

Gerçekten tüm tadım kaçmıştı. Bende teşekkür etsem iyi olacaktı. Telefonumdan oyunun Instagram sayfasına girip mesaj attım. Tabi benim teşekkür etme şeklim biraz kabaydı.

-"Oyunu piyasaya süren insan evladı,hayatında seni hep yarım mı bıraktılar? Tamamlanınca çıkartsaydın ya piyasaya, psikolojimi bozdun."

Kendimi sinirle yatağa fırlatırken elimdeki telefonda titremişti.

NextWorldGame:

-"Sevgili Esin Hanım,Eğer oyunun yarım kaldığını öğrendiyseniz 25.bölüme gelmişsinizdir. Kusura bakmayın ama psikolojiniz zaten bozukmuş. Hangi insan çıkalı bir gün bile olmayan oyunda yirmi beşinci bölüme gelir? Oyunumuza bu denli bağlı olmanız beni çok mutlu etti. En yakın zamanda diğer bölümleride yayınlayacağımıza emin olabilirsiniz. Ben deniz oyunu piyasaya süren insan evladı.
- Next World Game - Yönetim departmanı"

İşe bak cidden oyunu piyasaya sunan kişi cevap verdi. Nerede benim kibar müşteri hizmetlerim? Nerede müşteri her zaman haklıdır ilkesi? ŞAptal Yönetim, birde yağ gibi üste çıkmış. Ben durur muyum? Durmam.

-"  Sayın İnsan evladı, Oyun oynamak benim için bir sanat dalı. Psikolojik bir sorun teşkil etmiyor. -Ulusoy üniversitesi bilgisayar mühendisliği öğrencisi Esin Acar"

-"Sizin gibi değerli bir öğrencinin görüşlerini almak benim için onurdur. Siz yinede bir görünün. Her şeyin fazlası zarar. -" Next World Management Ceo

İngilizce yazdın ya çok havalısın sayın yönetici!

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Jan 24, 2021 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

AŞK-I  HACKLEMEK (PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin