Bölüm 3

79 11 0
                                    

Sabah çalan alarmla yataktan fırladı Edis . Şimdiden heycanlanmıştı .Hemen Fatih'i uyandırıp kahvaltı hazırladı. Bugün onun moralini kimse bozamazdı. Hemen üstünü degiştirip aynanın karşısına geçti . Siyah pantolonun üstüne beyaz tişört ve onun üstüne mavi bir gömlek giydi.  İyi görünüyordu. Şimdiden yapacağı konuşmayı tekrarlıyordu. Uzaktan onu izleyen Fatih yanına geldi. Evet Edis beni Cavidan olarak düşün dök bana içini dedi. Bıyıkları nabıcaz dedi Edis.  Benim gibisini zor bulursun ama neyse dedi Fatih . Hazırlanan Edis Fatih'le şakalaşarak  arabaya bindiler. Edis Fatih'i evine bıraktı şimdi Iskenderun'a gidecekti. Geç kalmamak için arabayı hızlı hızlı sürdü. Sonunda gelmişti çay bahçesine, arabayı parkedip içeride bir masaya oturdu. Aklından ya gelmezse diye geçirdi. Yok ya gelir gelmeyecek olsa allah niye karşılaştırsın bizi dedi . Evet haklısın diye bir ses duydu Edis , dönüp arkasına baktığında Cavidan'ı gördü.  Dili tutulmuştu. Sade mavi kısa bir etek giymişti. Allahım bu ne güzellik diye geçirdi aklından. Yüzündeki yaralar biraz hafiflemişti. Diğer izleri fondotenle kapatmıştı. Kalbi hızlı atmaya başladı Edis'in. Cavidan karşısına oturdu. Edis durup onu öylece izliyordu , hiç konuşmadı.  Sonunda kendine geldi. Hoşgeldin çok güzel olmuşsun dedi. Saol sende çok şık olmuşsun dedi Cavidan.

Edis hemen konuya girdi. Umarım bana dünen neler olduğunu anlatacaksın dedi . Cavidan direk konuya girdi. Edis'in gözlerine bakarak anlatmaya başladı.
" Dünen ki adam eski sevgilimdi . Nişanladık ama uyuşturucu satıcılığı yaptığını öğrendim. Yüzüğü attım. Ayrıldık. Ardından tehdit mesajları gönderdi. Çok ciddiye almadım açıkçası. Dünen beni takip etmiş. Sonra küfürler yağdırarak bana vurmaya başladı. Sonra uzun boylu,geniş omuzlu,mavi gözlü,yakışıklı bir delikanlı kurtarmış beni".
Edis gülmeye başladı. Çokmu yakışıklıydı diye sordu. Çoook diye cevap verdi Cavidan. Gülmeye başladılar. Edis önündeki bu kızdan hiç ayrılmamak istiyordu. Kimle yaşıyorsun diye sordu Cavidan'a. Babamla yaşıyorum annem ben küçükken vefat etmiş peki ya sen niye tek yaşıyorsun üniversiteye falan mı geldin diye sordu Cavidan. Edis'in gözleri dolmaya başladı, yere bakarak kimsem yok annemle babamı küçükken kaybettim dedi. Gözünden bir yaş düştü. Tam o sırada Cavidan Edis'in elini tuttu. Seni üzmek istememiştim dedi. Edis durup Cavidan'a baktı, kimsem yok derken sen çıktın karşıma. Sen ellerimden tut dünyam ısınır benim, tam herşeyimi kaybetmişken sen çıktın karşıma yaşamam için bir sebeptin diyip Cavidan'ın ellerini sımsıkı kavradı. Cavidan ayrılmak istemiyordu. Annesi şirkette çalıştığı için eve gelmiyordu pek fazla bugün de gelmeyecekti. Edis hesabı ödeyip arabaya bindiler. Edis nereye bırakıyım seni diye sordu. Bilmiyorum ama senden ayrılmak istemiyorum dedi . O zaman bize gidip film izleyelim dedi Edis. Tamam diyip arabayı eve doğru sürdü. Eve gelene kadar muhabbet etmişlerdi. Sonunda eve gelmişlerdi. Edis kanepeye oturunca, bu kanepede bir sıkıntı var dedi. Neymiş diye sordu Cavidan. Birini kurtarınca tokat yiyorsun dedi. Cavidan gülmeye başladı. Hangi filmi izliyecez diye sordu. Korku severmisin diye sordu. Hayır romantik severim hem korkup sana sarılacağımı düşünüyorsan yanılıyorsun dedi. Öyle bir niyetim yoktu dedi Edis. Bir film açıp yanyana oturdular. Bir anda Cavidan Edis'e sarıldı. Sana sarılmak için korkmama gerek yok dedi. Sevdiği kadın kollarındaydı ve Edis çok mutluydu. Cavidan'a bakıp saç kırıklıklarına kadar inceledi. Papatyam diye mırıldandı. Cavidan kollarında uyutmuştu. Kucağına alıp yatağa götürdü, yatağına uzandırıp üstünü örtükken sonra alnına bir öpücük kondurdu. Salona gelip koltukta uykuya daldı.

CAVİDAN (DEVAMM EDİYORR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin