❄️0.4

158K 7.1K 497
                                    

Doğa
Bacaklarımın üşüdüğünü hissederken üzerimdeki pikeye iyice sarıldım ve ısınmayı bekledim. Boynumun ağrısıyla gözlerimi açtığımda kendi yatağımda olmadığımı fark etmem ile neden burada olduğumu hatırlamam birkaç saniyemi aldı. Üzerimdeki pikeye şaşkınlıkla bakarken kızların benden önce uyanmış olma ihtimalini düşündüm çünkü dün gece üzerime böyle bir şey örtmediğime emindim ve Barlas Bey'in de böyle bir şey yapacağını düşünmüyordum. Peki o eve gelmiş miydi yoksa hâlâ işte miydi?

Boynum ve belim ağrırken üzerimdeki kıyafetlerin rahatsızlık vermesi ile kaşlarım çatıldı. Gerçekten rahat pijamalarımı özlemiştim. Üzerimdeki pikeyi katladım ve yüzümü yıkadıktan sonra kahvaltıyı hazırladım. Kızları uyandırmak için arkamı dönmüşken hiç beklemeyeceğim bir şey ile karşılaştım. Evet karşımda uykulu gözlerle eşofman ve tişörtle duran bir Barlas Bey vardı. Üzerinde takım elbise dışında bir şey olması ilginç gelse de normal davranmaya çalıştım.

"Kahvaltıdan sonra biraz konuşalım mı? Ya da eve gitmek istersen şimdi konuşalım daha sonra çıkabilirsin."

Konuşması ile gözlerim saate kaymıştı. Şu an büyük ihtimal bizimkiler uyuyordur o yüzden bir an önce konuşup gitmem benim için daha iyi olur diye düşünerek "Olur." dedim.

"Tamam gel o halde." derken bahçedeki masaya ilerlemesi ile peşinden gittim.

"Sen de kabul ediyorsan resmi olarak işe alındığını söylemeli miyim?"

"Sizin kararınız ama henüz 1 hafta dolmadı diye biliyorum."

"Yaptığım hatadan sonra beni affedip şu an burada olman bile seni işe almam için geçerli bir sebep. Bir sorun yoksa tam olarak işe alındığını ve evde senin için bir oda bulunduğunu söylemeliyim. Son olarak hakkında bilmem gereken önemli bir şey varsa sen söyler misin yoksa ben araştırayım mı?

Beni araştıracaksa bile açık açık bunu söylemesi ilginç gelirken aklıma gelenleri söyledim.

"21 yaşındayım. Hazırlık falan derken şu an mimarlık 2.sınıf öğrencisiyim ama bazı sebeplerden dolayı dondurmak zorunda kaldım. Onun dışında ne öğrenmek istersiniz?

"Başka bilmem gereken herhangi bir şey?"

"Sıradan biriyim başka ne anlatmam gerek bilmiyorum. İsterseniz araştırabilirsiniz ama şu an sorun olmazsa gitsem iyi olur."

"Peki. Bugün ben evdeyim yani gecede kaldığın için bugün izinlisin diyelim. Yarın sabah gelirsin."

"İyi günler." dedim ve içeriden çantamı alıp kapıdan çıkar çıkmaz koşturmaya başladım. Dün gece bizimkilere haber vermeden uyuyakalmıştım ve eve gidince ne ile karşılaşacağımı bilmiyordum. Tabi eve ne zaman girip çıktığımdan haberleri var mı ondan da emin değildim.

Evin kapısını açmamla koltukta oturan babamı gördüm. Şanssız olduğumu daha önce söylemiş miydim?

Sesi duymuş olmalı ki "Doğru buraya gel." dedi.

Anlat hadi Doğa üzerindeki özenli kıyafetlerle gece nerede olduğunu açıkla.

Koltuğun başında dikilmeye başladım. Baştan aşağı bana çatık kaşlarla baktı. Gelecek hamlenin ağırlığının farkındaydım ama olduğu kadar kafamda hafifletmeye çalışıyordum.

"Neredeydin? Ya da ne haltlar karıştırıyorsun mu demeliyim?"

"Sonunda iş buldum. Dün haber verecektim ama..."

"Ama? Ne oldu çok mu meşguldün?"

Bunu söylerken beni baştan aşağı tekrar süzdü. İma ettiği şey ile kanım donarken gözlerim anında dolmuştu. Olmaz Doğa şimdi değil!

İkizlere Bakıcı Aranıyor! |KİTAP OLDUHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin