Pedeset drugo poglavlje, prvi dio

3.5K 252 22
                                    

Sa zadnjim zvucima muzike i taktovima plesa, gase se svjetla i počinje slavljenička pjesma koju pjevaju svi moji voljeni. Dok se približavamo malom krugu obitelji, kroz prostoriju zasja svjetlost sa kolica, na kojima se nalazi torta sa mnoštvo svijeća i vatrometa. Kad konobar napokon stane ispred mene, ugledam tortu koju sam ja napravila. Ne vjerujem da je i ovo uspio izvesti, okrenem se prema Bruni, a on se zagonetno smiješi. Dok svi ostali sretno pjevaju ;

Sretan ti rođendan, sretan rođendan, sretan ti rođendan
Sretan ti rođendan, sretan rođendan, sretan ti rođendan
Luce sretan rođendan!

Ja se sretna naslonim na Brunu i s očima punih suza promatram veselo društvo, koje mi je u kratkom periodu postalo moja najveća  dragocjenost, moja mala voljena obitelj.

Čim sam izgasila svijeće i razrezala tortu, Bruno je obavijestio goste, a ujedno i mene, da mi napuštamo zabavu, dok je njima poželio ugodno daljne druženje. Umjesto da se ljute na to, oni su svi to veselo podržali. Čim smo izmakli pogledima radoznalih gostiju, Bruno mi se zagonetno i bojažljivo obratio; „Znam da puno tražim od tebe, ali molim te da svežeš ovu kravatu preko očiju i vjeruješ mi. I molim te nemoj viriti, brzo stignemo na odredište, pa je skineš."

Iako mi je mrska sama pomisao da nemam kontrolu, ipak odlučim prihvati, pa se nasmijem i pristanem, a to Bruni opusti lice i izazove osmijeh. Tijekom cijele vožnje smo pričali o svemu, a posebno o današnjem danu i svim iznenađenjima, a najviše me je zanimalo ono s tortom. Pa ga i upitam; „Kako si se sjetio da na onaj način dođeš do torte?"

„Zapravo, to nije moja ideja, nego je Josipova. Zamolio je jednog novog kolegu da on naruči i pokupi tortu, a da se ne otkrije šta planiram. Kad sam njega zamolio, dao mi je do znanja da bi odmah sve shvatila, pa sam njemu prepustio kako će izvesti naručivanje i preuzimanje torte, ali sve ostalo sam ja odabrao, od okusa do izgleda. Nadam se da ti se dopala, i da sam pogodio?"

„Naravno da si pogodio, ono mi je najdraži okus torte, a i izgled mi se sviđa, jer je neobičan. Uživala sam je raditi, i iskreno, nije mi samo jednom palo na pamet, da bi bila oduševljena da je to moja torta."

Dok nastavljamo razgovor, tijekom vožnje osluškujem, ali ništa ne mogu čuti osim svojeg srca, koje svaki čas sve brže kuca. U jednom trenutku, osjetim kako Bruno skreće i ubrzo zaustavlja automobil, bio je u pravu, brzo smo stigli na naše odredište. Te prije nego napusti automobil umiri me s riječima ; „Još malo i stigli smo, sad ću izaći da ti mogu pomoći izaći iz automobila."

Čim njegovu ruku osjetim na svom ramenu, smirim se, te se prepustim njegovom vodstvu. Ništa mi ne odaje gdje se nalazimo, sve je ravno, a lif skoro svi objekti imaju. Tako da nemam previše tragova da pokušam otkriti gdje se nalazimo. Nakon kratke vožnje liftom i šetnje, Bruno me zadrži i progovori uz samo uho ; „Molim te zatvori oči, da ti mogu skinuti kravatu, kad ti kažem da otvoriš oči, otvori ih, ali prije ne."

Iako sam sve više nestrpljiva poslušam ga i za par minuta čujem njegovo odobrenje da otvorim oči. Ali ono što vidim ispred sebe mi je jednostavno nestvarno, pa ih ponovno zatvorim i otvorim, ali prizor se ne mijenja. Nalazimo se u Bruninom stanu, zapravo u hodniku stana, sredina poda je pokrivena s laticama bijele i crvene ruže. Na svakoj strani poda uz zid po cijeloj dužini do dnevnog boravka, na svakoj drugoj bijeloj latici stoji jedna mala četvrtasta vazica sa crvenom plutajućom svijećicom, a isto tako na svakoj drugoj bijeloj latici također stoji mala četvrtasta vazica sa bijelom plutajućom svijećicom. Između tih vazica stoji po jedna crvena i jedna bijela ruža.Toliko mnogo svijeća ima, da je njihova svjetlost dovoljna da osvjetli cijeli stan, kako ulazim dublje u stan sve više ostajem bez riječi oduševljena prizorom. Dnevni boravak je ispražnjen, na njegovoj sredini se jedino nalazi pravokutni stol koji je elegantno ukrašen i spreman za naše prisustvo. S desne strane uočim jednog gospodina koji u ruci drži violinu i na Brunin znak krene svirati prelijepu ljubavnu baladu. Dok se ja okrećem oko sebe i upijam svu romantičnu atmosferu i dekoraciju, Bruno samo stoji ispred mene i čeka moju reakciju, ali ja jednostavno ne pronalazim riječi kojim bi opisala svoje trenutačno stanje, svoje oduševljenje i svoju radost. Jer je opet uspio, da se osjećam posebnom i dragocjenom, da se osjećam senzualno i ženstveno, da se osjećam  moćno kao da cijeli svijet, imam na svome dlanu. Kad završim sa promatranjem prostorija i upijanjem romantične dekoracije, zaputim se prema Bruni i sa hrapavim glasom punim ljubavi mu se zahvalim, te spustim svoje usne, uopće mi ne smeta prisutnost nepoznatog gospodina koji ima izravni pogled na nas dvoje. Bruno se režeći odvoji od mene, i povede me prema stolu, dok mi pridržava stolicu da mogu sjesti, bolje osmotrim dekoraciju stola i vidim da je i on u istoj romantičnoj dekoraciji. Sav je u crveno-bijeloj kombinaciji, na stolu se nalazi bijeli stoljnjak preko kojeg po sredini stola ide crveni nadstoljnjak. Tanjuri su iste crvene nijanse kao nadstoljnjak, dok su salvete bijele. Po sredini stola se nalazi sva dekoracija, i tu su izmiješane crveno-bijele latice s malim crveno-bijelim svijećama, na svakom kraju nadstoljnjaka stoji po jedan kockasti tanjur. S lijeve strane na bijeloj podlozi bile su posložene vaze raznih veličina. Najveća je bila u sredini i dominantno se odnosila prema ostalima, dok su ostale vaze svojim raznim manjim veličinama upotpunjavale čitav prizor. Vaze su bile napunjenje vodom, a na površini je plutala mala bijela svijeća. Oko nje u dubini vode se spuštala vijugava bijela žica, a crvene latice simbol srasti su doprinjele ramantičnom
ugođaju i nestajale u prozirnoj dubini do dna vaze. Na bijeloj podlozi nalazile su se razasute latice crvene ruže, kao da su željele unijeti ljubav, strast i romantiku u bijelu nevinost podloge.

 Na bijeloj podlozi nalazile su se razasute latice crvene ruže, kao da su željele unijeti ljubav, strast i romantiku u bijelu nevinost podloge

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

A s desne strane na crvenoj podlozi bile su isto posložene vaze raznih veličina. I tu je najveća bila u sredini i dominantno se odnosila prema ostalima, dok su ostale vaze svojim raznim manjim veličinama upotpunjavale čitav prizor. Također su vaze bile napunjene vodom, a na površini je plutala mala crvena svijeća. Oko nje u dubini vode se spuštala vijugava crvena žica, a bijele latice simbol nevinosti i čiste ljubavi su doprinjele romantičnom ugođaju dok su nestajale u prozirnoj dubini do dna vaze. Na crvenoj podlozi nalazile su se razasute latice bijele ruže kao da su željele unijeti nevinost, čistu ljubav i romantiku u crvenu strast podloge.

Isti trenutak čim je Bruno sjeo na stolicu, pojavio se konobar sa našim prvim slijedom jela. Dok su mjenjali slijedovi naše večere, mi smo opušteno razgovarali, dok je u pozadini violina svirala najljepše ljubavne balade, i činila ovu večer savršenom. Kad smo napokon sa svim sljedovima večere završili, Bruno me zamoli za ples, a ja sva oduševljena, prihvatim. Čim smo krenuli prema improviziranom plesnom podiju, začuju se prvi taktovi pjesme; Sretan ti rođendan, ljubavi moja !

Danas si srećna, ljubavi moja
srećan sam s tobom ja,
ovo je dan kad srce peva
i sunce toplije sja

Srećan rođendan
srećni ti dani svi
srećna mi budi, ljubavi

Srećna mi budi celog života
najdraže biće moje
za rođendan poklanjam tebi
svu ljubav i srce svoje

Ispijam čašu, sreću ti želim
ova je pesma tvoja
i danas ja za tebe pjevam
najdraža, ljubavi moja

Dok se nižu ljubavne balade, jedna za drugom, sve ljepša od ljepše, zaneseno plešemo na improviziranom plesnom podiju i  shvaćam  da  zajedno  činimo savršenu cjelinu. Sve vrijeme  koje  provodimo zajedno  u meni izaziva  sve veći  strah. Bojim se  ovolike  pretjerane  sreće i  ljubavi, bojim se, da će se ovo sve iznenada srušiti  kao kula  od  karata, te me uništiti i zarobiti kao najgora  moguća  lavina. Svaki  naš  zajednički trenutak mi pokazuje  kako nisam  živjela, nego sam životarila, sve dok nisam  Brunu pustila u  svoj život. Iako  sam  još uvijek  sputana  okovima  prošlosti,  svaki novi dan i minut lakše dišem, i lomim  te okove. Dok se u  Bruninom  zagrljaju ovako ispunjeno osjećam, znam  da  me jedino njegova  ljubav  može  izliječiti i zacijeliti moje rane. Te me osloboditi okova, da napokon  postanem  potpuno  oslobođena  svoje  prošlosti, te da  prodišem  punim plućima....

Pošto  sam  ja  u ogromnoj  stisci s vremenom, pustim  vam  ovaj dio poglavlja, a nadam  se da  uskoro bude i  drugi  dio poglavlja.

U ovom  dijelu poglavlja,  mnogo se  zahvaljujem  svima  koji  ste uz mene,  i  imate razumijevanje za moje  odsustvo. A posebno  hvala dragoj thunderstorm27, draga moja,  ti znaš  radi  čega. Ljubim  vas . 😘😘😘

Ledena kraljicaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα