GG-112

351 34 9
                                    

Bilinmeyen bir dil ve yazıyla yazılmış, 240 sayfa olan ancak orijinalinin 270 sayfa olduğu tahmin edilen, farmakolojik bilgiler,anatomi, şifalı bitkiler ve astrolojik çizimler içerdiği tahmin edilen gizemli kitabın adıdır Voynich elyazması.
Bu gizemli kitapçık 1912 yılında Wilfrid M. Voynich isimli bir sahaf tarafından bulunmuş ve Amerika'ya getirilmiştir.

Bugün  Yale Üniversitesi'nde saklanmakta ve incelenmektedir. Kitabın hangi dilde yazıldığı bilinmemekte olup, içerisinde ilginç bitki resimleri, Yıldız haritaları ve insan çizimleri bulunmaktadır.

Bilinmeyen dilde yazılan Voynich el yazmasının ne anlatmak istediğini çözmek için yıllardır dilbilimciler, kriptologlar, bilim adamları ve pek çok meraklı uğraşmakta ancak kitabın dili ve anlattıkları hala çözülememektedir.

 Bilinmeyen dilde yazılan Voynich el yazmasının ne anlatmak istediğini çözmek için yıllardır dilbilimciler, kriptologlar, bilim adamları ve pek çok meraklı uğraşmakta ancak kitabın dili ve anlattıkları hala çözülememektedir

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
💀Gizli Gerçekler Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin