36.bölüm

28.6K 1.2K 152
                                    

Yaşadıkları kabus dolu günlerin üzerinden bir ay geçmesine rağmen, Vivienne zaman zaman gerilmeye devam ediyordu. Özellikle son dönemlerde daha da çok hassaslaşması, en çok Alex'i korkutuyordu. Kahvaltı yaptıkları bir sabah, çalışmasından çok üniversiteye gitmesini isteyen Alex;

"istersen, bizim için iyi anılarımızın olmadığı bu evden, üniversiteye yakın bir eve taşınabiliriz. Okula başladığında gidip gelirken zaman problemin olmaz, " dedi.

Üniversite konusu Vivienne'in kapanmayan yarası olduğu için, heyecanla yerinden kalkıp, sevdiği adama sarıldı. "Sen ciddimisin?"

Alex onun mutluluğuna tebessüm etti. "Ama bunu daha önce konuşmuştuk ya zaten. Neden bu kadar şaşırdın?"

Sevdiği adamın kucağına yerleşen genç kız; "Bilmem, unuttum her halde," diyerek Alex'in dudaklarını tutkuyla öptü.

Onun hazır mutlu olduğu bir anı yakalayan genç adam, başını geri çekti. "Artık karım olmayı kabul edecek misin Mulier Mea?"

Vivienne'in, onun evlilik konusundaki ısrarıyla keyfi kaçtığından, kucağından, inip tekrar masadaki yerine oturdu.

"Bunu daha öncede konuşmuştuk Alex. İki kez evlenmeyi denedik ve ikisinde de bir engel çıktı. Bence bu tanrının evlenmememiz için bir işareti. Sana daha kaç kez anlatacağım. Hem altı üstü bir imza, neden bu kadar sorun ediyorsun?"

Son bir aydır evlenebilmek için neredeyse sevdiği kadına yalvaran Alex, bir türlü onu ikna edemiyordu. Leandre'ye, içinden bildiği bütün küfürleri ederken;

"Ama benimle aynı soyadını taşımanı istiyorum," dedi.

Vivienne tam ona cevap vermek üzereyken, Alex'in telefonu çaldı. Arayan Philip'ti.

"Alex akşam müsaitseniz sizi yeni açılan otelime, yemeğe davet etmek istiyorum. Özellikle Carine bu konuda çok ısrarcı ve itiraz kabul etmediğini iletmemi istedi."

Vivienne'e, Philip ve Carine'nin yemek teklifini ileten Alex, genç kızın kabul etmesiyle; "Tamam, orada olacağız," dedi.

İşe gitmek için, evden ayrılmak üzere olan Alex'e sarılan Vivienne, her sabah olduğu gibi yine ona, onu çok sevdiğini söyledi. Fırsattan istifade, sevdiği kadının teninin kokusunu içine çeken genç adam; "Bugün ne yapacaksın," diye sordu.

"Doktor kontrolüm var."

Kontrolü unutan Alex, randevu saatini öğrendikten sonra, hastaneye gitmesi için onu alacağını söylediği an Vivienne itiraz etti. "Aşkım gelmene gerek yok."

Ama Alex de onun gibi inatçıydı. "Hayır, yalnız gitmeni istemiyorum. 14:00'da seni alırım."

"Hiç gerek yok Alex. Hem sen bana bugün, Leandre ile önemli bir toplantın olduğunu anlatmamış mıydın? Eliza'yla birlikte gideceğim. Lütfen benim için endişelenmeyi bırak, böyle yaptığın zaman kendimi çocuk gibi hissediyorum."

Vivienne en masum yüz ifadesini takınarak söylemişti son sözlerini ve Alex sonunda ikna olmuştu.

"Tamam, ama bana haber ver. Akşam yemek daveti için seni 19:30'da alırım."

Sevdiği adama tutkuyla verdiği son öpücükten sonra onu yolcu eden Vivienne, arkasından el salladı.

Hastane çıkışı, akşam için Eliza ile birlikte alış veriş yapan Vivienne'e, gün içerisinde Aida ve Rachell de katıldı. Hep birlikte sohbet eşliğinde yudumladıkları kahvelerden sonra, saate bakan genç kız, zamanın daraldığını fark ederek Eliza ile birlikte Aida ve Rachell'in yanlarından ayrıldılar.

TAMAHKAR (tüm bölümleriyle tekrar yayında)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin