5 • 'Tanıştırayım, Seri Katil Asiye'

145K 11.1K 5K
                                    

Multimedya: Ayy (Ben Hala Rüyada) (Oğuzhan Koç)

Keyifli Okumalar...

🍀

Kapıya doğru gerilerken etrafıma bakındım. Süper savaş silahım olan terliklerim neredeydi benim?

"Arama!" dedi Azman. Başımı kaldırdığımda dibimde olmasıyla yerimde sıçramama ramak kalmıştı. "Attım."

"Terliklerimi mi attın?" Ya Rabbim ben o terliklere 10 lira vermiştim. 10 lira, insafsız!

"Uyduruk bir çift terlik. Tişörtüme say."

"Ha! Tamam, o onu karşılıyorsa."

Bana doğru eğildiğinde kalbim gümlemeye başladı. Kendine gel Esra! Sen kimlerle başa çıkmış insansın. Bir Azman ne ki?

"Sence karşılıyor mu?" dedi ürpertici bir tonda.

Yutkunmamı bastıramadım. Neden geri çekilmiyordu bu çocuk? Yine de "Beni kışkırtmayacaktın," diye diklendim.

"Sen de beni kışkırtmayacaktın," dediğinde ellerini kapıya dayayıp bana süper bir klişe ortamı yarattı. Aklıma Burak'ın seni öper sözü gelince tekrar yutkundum ama kendimi toparlamam uzun sürmedi. Bendeniz, namı diğer Asiye, bu adama pabuç bırakacak değildim. Annem Rizeli babam Trabzonluydu benim. Hey yavrum hey! O daha kime bulaştığını anlamamıştı ama anlatırdık. Hiç sorun değil.

Yakasından tuttuğum gibi onu ters çevirdim. Şimdi sırtı kapıda olan o, yakasından alacaklı gibi tutan bendim. Şaşkınlıkla bana baktığında "Ceketin güzelmiş," dedim. "O da kuru temizlemelik olsun istemiyorsan hareketlerine dikkat et."

"Sert kız ha!" dedi dudaklarını kıvırırken. Kollarımdan tutup çektiğinde neredeyse Azman'ın dudaklarına yapışacaktım. "Ama bu numaralar bana sökmez kızım. Bana yeni bir tişört borçlusun."

Yuh! Oha! Ben... 500 liralık bir tişört... Ben var almak 500 liralık bir tişört.

Bok alırım.

Küfür y...

Tamam be Gül. Anladık küfür yok! Bari kafamda beni rahat bırak.

Hızla geri çekilirken "Oradan bakınca deli param varmış gibi mi görünüyor?" dedim. "Olsa bile sana 5 kuruş harcamam ben."

"Alacaksın güzelim," dedi sırıtarak. Güzelim diyen o ağzını yırtarım senin. "Yoksa bu resmi fakültenin sosyal medya sitesinde yayımlarım."

"Ha-hangi resmi?"

Cebinden bir kart çıkardı. Benim okul kimlik kartımı. Okul kimlik kartımı nereden bulmuştu? Aman be, odamda bırakmıştım ya ben onu. Odamı mı karıştırmıştı bu herif?

Kimlikteki resmimde kesinlikle şaheserdi. Lise son sınıfta müdürün odasındaki bilgisayarın kamerasıyla çekilen o beyin yakan resimde bendeniz, saçlarımı iki kulak yapmıştım ve ölü balık gibi ekrana bakmıştım. Üstüne üstlük beyaz tenli olan ben sanki bir gün önce solaryumda uyumuş gibi kapkara çıkmıştım.

Elinden kimliği kaptığımda tepki göstermeden almama izin verdi. Bu sefer cebinden telefonunu çıkartıp ekrana dokundu, ekranı bana çevirdiği yine o resmi görmemle hayatımın ikinci, yok yok, üçüncü şokunu yaşadım. Ya ben o resmi neredeyse iki buçuk yıllık üniversite hayatımda sır gibi saklamış, hatta bir ara üzerini siyah bantla kapatmış insandım ve şimdi o resim tehlikeli ellerde geziyordu.

"İşimi garantiye alırım Asi," dedi cehennem zebanisi gibi sırıtarak.

Telefonu da almaya çalışınca bu sefer elini geri çekip telefonu deri ceketinin cebine attı. "Şu andan itibaren ne söylersem yapmak zorundasın."

KÜFÜR YOK! Where stories live. Discover now