Κεφάλαιο 14

182 20 0
                                    

Στερέωσε το κεφάλι της σ' ένα παράξενο μηχάνημα. Στο αριστερό μάτι έφτανε εικόνα, ένας κόκκινος ανεμόμυλος σ' ένα πράσινο, ηλιόλουστο λιβάδι. Ήταν μακριά. Με το δεξί μάτι δεν υπήρχε επαφή. Είχε φουσκώσει σα μπαλάκι του τένις και μόνο ο ερεθισμένος βολβός που είχε γυρίσει ανάποδα φαινόταν.
     «Τι είναι, γιατρέ;» ρώτησε ο Νίκος ανήσυχος. Στεκόταν πλάι της.
«Χμ...» έκανε ο γιατρός από την άλλη άκρη του μηχανήματος. Εξέταζε αντικριστά από τη Δάφνη τα μάτια της, όσο εκείνη κοιτούσε το τοπίο με το λιβάδι. «Κάποια φλεγμονή, βαριά μάλιστα».
     «Τι μπορούμε να κάνουμε;»
«Ηρέμησε κορίτσι μου, θα σου γράψω μερικά αντιβιοτικά. Για καλό και για κακό όμως, θα πρέπει να πάρω λίγο δείγμα, για να είμαστε βέβαιοι πως δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Ωστόσο, όταν βλέπετε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μάτι σας, θα πρέπει άμεσα να απευθύνεστε σε κάποιον ειδικό. Ήταν λάθος που σας πήρε τόσο».
«Θα το λάβουμε υπόψιν», είπε ο Νίκος, κοιτώντας λόξα την Δάφνη. «Ευχαριστούμε, κύριε Έντμοντ».
Η Δάφνη σάστισε· αυτό δεν ήταν το όνομα του γιατρού στο όνειρό της; Έντμοντ...
«Τι ακριβώς είναι τελικά;» ρώτησε τώρα ο Νίκος, παίρνοντας την συνταγή από τα χέρια του γιατρού.
     «Δεν είμαι βέβαιος», είπε με δυσπιστία. «Ίσως επιπεφυκίτιδα. Αλλά δεν μοιάζει σαν κάτι που έχω ξαναδεί, όχι έτσι. Σήμερα θα γίνει η ταυτοποίηση και θα σας ενημερώσω». Έγραψε και κάτι ακόμα σ' ένα χαρτί. «Ορίστε, σε περίπτωση που δεν δείτε αποτελέσματα. Μη ξεχνάτε, μια φορά τη μέρα για καμιά βδομάδα».

Η βοή πίσω από το μάτι (Ολοκληρωμένο)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα