ΝΟΡΓΚΑΘ-ΒΟΡΡΑΣ

29 2 0
                                    


       Η γη των Γενεών όπως την αποκαλούν αποτελείται από τέσσερις μεγάλες ηπείρους. Το Νόργκαθ είναι η Βορειότερη ήπειρος εκ των τεσσάρων και λόγο της μορφολογίας της πιο ψυχρή και αποκομμένη από τις υπόλοιπες. Είναι επίσης γνωστή και ως << Παγωμένη Ήπειρος >> . 

Βόρεια και Ανατολικά βρέχεται από τη θάλασσα της Νταελμύρα. Δυτικά η οροσειρά του Ντιπ Μπλάκ Κάνυον την απομονώνει από την ήπειρο του Σάιλκρεστ και Νότια, το πιο προσιτό σημείο του Νόργκαθ, η πράσινη κοιλάδα του Μόκφιλ την ενώνει με την ήπειρο του Έστνερ.

Οι μεγάλες πέτρινες οροσειρές και τα πολλά απότομα και κοφτερά βουνά την καθιστούν ικανή να διατηρεί τρομερά χαμηλές θερμοκρασίες καθ'όλη τη διάρκεια των πέντε εποχών. Κάποια χαρακτηριστικά της ηπείρου είναι τα πολύ μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα γιγάντια βουνά σχηματισμένα από παγετώνες. 

Στα Βόρεια του Νόργκαθ οι συνεχείς ψυχροί άνεμοι καθιστούν πολύ δύσκολη την καλλιέργεια της γης με αποτέλεσμα οι ντόπιες φυλές όπως οι Νόκσται των πεδιάδων του Βόουλαντ να ασχολούνται περισσότερο με την αλιεία και την κτηνοτροφία κατεβαίνοντας νοτιότερα. 

Το Νόργκαθ χωρίζεται σε μικρές και μεγάλες περιοχές εκ των οποίων ξεχωρίζουν σαν πιο βασικές το Άρκαν, το Ντόβεραν, το Βόουλαντ, το Ντιπ Μπλάκ Κάνυον των Γκόντα, τα Λόπκινς των Γκρούνις και οι φυλακές του Ζάυρον όπου βρίσκονται στο πιο μακρινό και απομονωμένο νησί του Νόργκαθ. Επίσης τοπικοί θρύλοι μιλούν για ένα παράξενο βουνό χαμένο στην ομίχλη γνωστό ως Βόρκαν, όπου ζουν από τις απαρχές του κόσμου πανίσχυροι σκοτεινοί μάγοι. Οι ιστορίες γύρο από αυτόν τον μύθο τρομοκρατούν όποιον τις ακούσει και κανένας δεν γνωρίζει αν υπάρχει στην πραγματικότητα η είναι απλά ιστορίες πλασμένες από την φαντασία. Οι πιο γενναίοι και τολμηροί έτρεξαν να αναζητήσουν το μονοπάτι της αλήθειας που περιτριγυρίζει αυτό το αιώνιο μυστήριο, αλλά στην ανώφελη και απερίσκεπτη προσπάθεια τους όπως σιγοψιθυρίζουν κάποιοι γέροντες σαν παραμύθια στα μικρά παιδιά και στους νεότερους, χάθηκαν χωρίς κανένα ίχνος όπως διασκορπίζονται οι στάχτες στον άνεμο στο πέρασμα των χρόνων.

''Η ζωή είναι γεμάτη με μεγάλα μυστήρια, μην ψάχνεις γι' αυτά γιατί η μαύρη άβυσσος καραδοκεί σε κάθε σου βήμα''

                                                                                                           ''Συμβουλή παλιών Γερόντων''   

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 02, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝWhere stories live. Discover now