II - Lectures i Comentaris de Text

13 0 0
                                    

De les lectures proposades a classe, he fet una reflexió individual de cada un, on sintetitzo les idees principals del text.

TEXT 1: El posmodernismo, una guía histórica. David Morley

  En el text es menciona la modernitat com una ruptura revolucionària de les tradicions i l'estructura social, però en aquesta etapa es van fer promeses que encara avui en dia reclamem. La modernitat va començar a cessar durant les dues guerres mundials de principis del segle XX, i conclou finalment amb la caiguda del mur de Berlín.

Com a conseqüència, neix la postmodernitat. Ja comencen a haver-hi espurnes de canvi abans que acabés la modernitat, com per exemple, l'aparició del pop art.

En el període de la postmodernitat hi ha dos grans factors que influeixen plenament: el cada cop més ràpid avenç de la tecnologia i l'importantíssim paper del capitalisme. Un exemple és el fordisme, que va suposar l'inici de la societat de consum i un gran canvi en el tipus de producció en fàbrica.

A més a més, en el text es resumeixen conceptes sobre l'estètica i els subjectes moderns, l'estètica i la cultura postmodernista.  

TEXT 2: Cultura y creatividad en la nueva economia urbana: evidencias, discursos y críticas

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

TEXT 2: Cultura y creatividad en la nueva economia urbana: evidencias, discursos y críticas. Auxkin Galarraga, Álvaro Luna, Sandra González.

  La ciutat moderna sorgeix a causa del capitalisme i evoluciona gràcies a la ciència, la tecnologia i la cultura i els nous paradigmes socioeconòmics que sorgeixen. A partir d'aquí l'estructura urbana canvia, es reestructura i es filtren dos corrents de pensament, un principal que considera la cultura com a part de les elits i un oposat que considera la cultura part de la societat.

Aquesta creativitat econòmica que s'adopta durant la postmodernitat, fa que hi hagi prosperitat, innovació i emprenedoria i que les ciutats que segueixen aquest model siguin destins principals de persones creatives. Tot i això, se centren les activitats econòmiques en la ciència, la indústria, la tecnologia i les finances i aquestes augmenten progressivament fins a arribar a la globalització.  

TEXT 3: Estéticas de la remezcla y de la recreación histórica

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

TEXT 3: Estéticas de la remezcla y de la recreación histórica. Juan Martín Prada.

  El remix no és un mètode creatiu, ja que utilitzant l'absorció i l'assimilació altera un producte ja creat, per tal de vendre'l com quelcom nou i innovador. El remix, mashup, sampling o collage aporta una estètica basada en l'apropiació de material que no és teu, és a dir, la creativitat ja no es basa en la creació, sinó en la transformació.  

Portafoli de Llenguatges ContemporanisWhere stories live. Discover now