5

1.7K 115 92
                                    


Harry yatağından ani bir hışımla doğruldu.

Bu iki haftadır sekizinci kez oluyordu.

Sirius'un yakalandığını öğrendiğinden beri böyleydi. Her gün aynı rüyayı görüyor, aynı şekilde uyanıyordu.

Ve daha uyumuyordu.

Fakat o gün, aşağı inmeye karar verdi çünkü daha uyuyamayacağını biliyordu. Yatağından kalkarken vücuduna bir titreme geldi ve sandığının üzerinde duran battaniyeyi de almayı ihmal etmedi.

Aşağıya indiğinde koltukta birinin olduğunu gördü ve gülümsedi. Saçlarını kafasının ortasından topuz yapmıştı ve göğsünde açık duran bir kitapla uykuya dalmış olan Davina onu günler sonra gülümsetebilmişti. Elindeki battaniyeyi onun üzerine örttü ve ayak ucuna oturdu. Göğsünde duran kitabı alırken Davina hafifçe mırıldandı ama Harry ne dediğini duymadı.

"Soylu Safkan Aileler" 

Harry Davina'nın neden bu kitabı okuduğunu anlamamıştı. İlk sayfadan okumaya başlayınca sayfanın küçük bir yerinde "Bulanık Granger"  yazan küçük bir not gördü.

Belli ki bu kitap Draco Malfoy'un eline geçmişti.

Harry Malfoy'u düşününce aklına yeniden Sirius geldi. Lucius Malfoy Sirius'un kaldığı gizli yeri ihbar edeli iki hafta olmuştu. Ve Harry Sirius'u deli gibi merak ediyordu, Dumbledore onu oradan çıkarmak için her şeyi yapsa da bu onun Azkaban'da soğuk bir hücrede uyuduğu gerçeğini değiştirmiyordu.

" Meraklıolan tek ben değilmişim demek." Harry Davina'ya baktığında gülümsediğini gördü. "Ah,şey,eee, sadece buraya şey için gelmiştim,şey..." Harry neden kekelemeye başladığını bilmiyordu, belki de Davina'nın ayaklarının şuan Harry'nin kucağında olmasıydı neden ama Davina Harry'nin kekelemesini komik bulmuşa benziyordu.

"Harry,kaç gecedir uyumadığını biliyorum. Aynaya baktın mı sen hiç?" Harry o an berbat göründüğünü anladı, Davina gibi iyimser bir kız bile bunu söylüyorsa gerçekten sorun var demekti.

"Ne yaparsın, herkes Malfoy kadar yakışıklı olmuyor işte." Harry bu sözleri Davina'ya Draco Malfoy ile konuşup gülüştüğü nedeniyle alındığı için söylemişti. "Yapma Harry, sana kaç kere açıklamam gerekiyor? Gülen ben değildim, oydu!" Davina bu konu ne zaman açılsa sinirden kızarıyordu. 

Tamam, belki de "gülüşmek" durumu ifade etmek için doğru kelime olmayabilirdi. Belki de doğru ifade "Draco Malfoy'un Davina Black'in gözlerinin içine bakıp gülümsemesi" olmalıydı.

Ama Harry bunu Davina'ya söylemedi.

Harry Draco'nun Davina'dan hoşlandığına Merlin üzerine yemin edebilirdi. O geçince gülümseyip göz kırpması, Harry'e her Davina'yla yürüdüğünde omuz atması yeterli kanıtlardı.

"O çocuktan uzak durman gerektiğini sana söylemiştik." Harry daha fazla konuşmak istemediğini belirtircesine Davina'nın ayaklarını kucağından itti. Davina oflayarak kalktı ve kitabı Harry'nin elinden çekti.

"Haklısın,okul falan değiştirmeliydim sanırım." Davina gözlerini devirdi ve terliklerini giydi. Üzerindeki battaniyenin Harry'nin battaniyesi olduğunu görünce yüzünden bir saniyeliğine gülümseme geçer gibi oldu. Harry tam gülümseyecekti ki Davina arkasını dönüp uzaklaşmaya başladı.

Harry de yatakhanenin merdivenlerini çıkarken Sirius'u düşünmeye devam etti.



Bu bölüm ara bölüm gibi bir şey olsun istedim.Aslında bu hikaye tamamen kafamdan çıkmıştı ve hesabı kontrol ederken sizin mükemmel yorumlarınızı görüp yazma şevkine geldim! Daha uzun bölüm yazmaya çalışacağım en kısa zamanda.

Harry ve Davina hakkında ne düşünüyorsunuz? Harry & Davina mı yoksa Draco & Davina mı destekliyorsunuz?Bu sorulara cevap verirseniz benim için çok büyük anlam ifade eder!
Şimdilik görüşmek üzere!


Black's Daughter (HP)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin