gelecek.

80 6 0
                                    

Zehra nın annesi bir hafta olmuştu hastaneden taburcu olalı Zehra okuldan izin almış okula gitmiyordu annesi nekadar istemesede Zehra kendi bildiğini yapmıştı.
Zehra artık düşünüp karar vermişti bundan sonra bu tür şeylerle uğraşmiğcaktı zaten baştan yanlış bir sevgiye düşmüştü artık kafasından Zeyd i atmıştı kalbindende günün nirinde atacaktı elbet.
Annesiyle ilgilenirken Sedef okul çıkışı Zehra nın evine gelmiş işledikleri dersin notlaeını Zehra'ya bırakıp gitmişti...

...

Zeyd ise hergün hasteneye uğrayıp kardeşinin yanında vakit geçiriyordu.
Zehrayı hiç kafasından atamıyordu neden bir anda kaybolduğunada anlam veremiyordu Zehra sına hasret bir hafta geçirmişti.
Kardeşi Hira nın durumu da iyiye gidiyordu annesi sonunda öğrenmiş ve oğluna güzel bir fırça çekmişti
Ve hala Zeyd e kızgındı nasıl saklarlardı ondan.
Diyip diyip kahroluyordu ama Hira ya yansıtmamaya çalışıyordu.
Zeyd hastanenin kafesine inip oturmuştu geçen hafta olanları düşünüyordu eski nişanlısı bir anda karşısına çıkmıştı Zeyd şok olmuştu ve bu şoku eski nişanlısı ona Aşkım diye hitap etmesiyle sona ermişti .
Zey eski mişanlısını başka bir erkekle buluştuğunu görmüştü ve ogünden sonra yüzüğü atıp birdaha görüşmemişlerdi tam bir sene olmuştu hangi yüzle karşısına çıktığına hâlâ anlamış değildi.
Kafası karışık bir şekilde yerinden kalkıp kardeşinin odasına çıktı ve artık gidip evde dinlenmesi gerektiğini söyleyip gitmişti.

...

Zehranın görücüleri gelip gelip duruyorlardı Zehra hepsini reddediyordu hâlâ kendisini hazır hissetmiyordu daha kalbinde Zeyd in olduğunu bile bile nasıl evlenirdi.
Zaman su hibi geçiyordu tam bir sene olmuş Zehra okula başlamış ve bitirmişti ilahiyat okuyordu .
Ama okulu bitirdikten sonra ilahiyat yetmefiği için hafızlık okuyordu kendisini her geçen gün geliştiriyordu babası kızına küçük bir yer açıp orada çocuklara kurân-ı Kerîm öğretiyordu Zehra kendisini Allah'a adamış bir genç kız olmuştu dünyalık işlerle uğraşmıyordu.
Arkadaşı Sedef ise bir okulda din kültürü hocası olmuştu.
Çocukları okutuyordu.
Zehra sabah uyanıp annesinin odasına geldi ve annesini uyandırıp namaz kılmaya gitti Zehra her namazdan sonra kurân-ı Kerîm den bir cüz okuyordu bu kaçıncı hatmiydi saymıyordu zayen.
ELHAMDULİLLAH.
Bugünde kursa gidip çocukları okıtacaktı hemen hazırlanıp evden çıktı bugün daha erken gidecekti kursta temizlik yapacaktı.
kursa doğru yürüyüp kapıyı açtı içeri girip temizlik yapmaya başladı...
Çocuklar yavaş yavaş kursu doldururken yeni kaydolmuş bir çocuk daha vardı adı.adı Zeyd'i nasıl bir tevafuk bu üstünden bir sene geçmesine rağmen Zeydi kalbinden atamamıştı her namazında ilk Zeyd i aklına gelir ve hep dua eder elbet kalben isterse Allah onları karşılaştırır.
Zehra çocuklara ders verirken kursun kapısı biran açılır Zehra panikle yerinden kalkar çünkü üstünde çarşafı yoktu ev elbisesi vardı ve içeri dalan eğerki bir erkekse onun için hiç iyi olmayacaktı kapıya döndüğünde.
İçten bir ohhh çekti ve ayağa kalktı.
Kapıya doğru giderek Sedefe güzel bir fırça attı.
"Nasıl dalmaktı o öyle ödüm koptu seni erkek samdım."

"Çok özür dilerim Zehra seni korkutmak istemedim biran boş bulundum kusura bakma."

Sedef mahçup olmuştu o şekilde girdiğine.
Zehra arkadaşının mahçup olduğunu görünce hemen üzüldü çünkü biraz fazla tepki vermişti hemen Sedef e sımsıkı sarılıp.
Özür diledi.
İkisi içeri girdiler Zehra çocukları okutmaya devam ederken Sedefte orda oturmuş onları seyrediyordu.
Mutluydular.
Zehra işlerini bitirip Sedef ile beraber
Camiye geçtiler orada sohbet dinleyeceklerdi,
Caminin kadınlar tarafına geçip oturmaya başladılar ama oca halen ortalarda görünmüyordu kadınların sesi camide kendini belli edrcesine çıkınca ben de hemen kalkıp bizi toparlayan Elf ablanın yanına gittim .

KÂBE DUAM.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin