#1

68 4 0
                                    

Jupí, konečně prázdniny! pomyslela jsem si při cestě domů ze školy. Doma na mě čekala mamka, která kompletně zařídila oslavu mých narozenin. Narozeniny jsem vždycky slavila jen s mamkou, někdy přijela i babička s dědou, nebo málokdy teta se strejdou. Ti mi spíš posílají dárky poštou.

Dnes jsme ale nečekaly nikoho, takže jsme byly obě dvě překvapené když někdo zaklepal u dveří. Když jsem šla otevřít, byla jsem ještě překvapenější, protože ve dveřích stál velitel místní jednotky Hawaii 5-0 Steve McGarrett. Byl to můj jakoby hrdina, protože jsem se koukala na správy kde o nich vždycky bylo, koho zase vypátrali, zachránili, atd. A teď jejich velitel stál v mých dveřích a měl v ruce dárek.

"Všechno nejlepší, dceruško". Tu větu jsem nepobrala. Už to, že mi přišel poblahopřát k narozeninám, ale to, že mi řekl dceruško, to nešlo pochopit.

"Cože?" nechápavě jsem se ho zeptala. Mezitím přišla mamka.

"Co tu sakra děláš Steve!" řekla naštvaně.

"Včera jsem byl u soudu a zjistil jsem, že mám právo si ji vzít na prázdniny." odpověděl pohodově. Nechápavě jsem se na oba podívala.

"Víš Viki, Steve je tvůj otec, a vezme si tě na prázdniny." Steve vstoupil do vnitř a sedl si ke stolu. Mamka rozkrojila dort a začalo vysvětlování číslo dvě, o trochu delší.

Dozvěděla jsem se, že táta opustil mamku, kvůli své práci, protože mamka chtěla aby s tím přestal. To ale ještě ani jeden nevěděl, že je mamka těhotná. Mamka si to potom co to zjistila, nechala pro sebe. To ale nedávno prasklo, protože se ti dva potkali a mamka mu to musela vyklopit, a tak si můj táta zařídil, že si mě vezme na prázdniny, a mamce to neřek, čímž jí to oplatil.

"Máš ráda dobrodružství Viki? Jestli ne, tak tě asi na žádnou misi nevezmu..." Na misi?

"Na misi?!" zeptala jsem se šťastně.

"Přesně!" usmál se na mě.

"Steve!"zakřičela na něj mamka.

"Neboj se, už jsem sehnal neprůstřelnou vestu v menší velikosti" řekl, jakoby se nechumelilo. Pak z kapsy vytáhl soudní rozsudek a mamka se radši pustila do dortu...

Hawaii 5-0Where stories live. Discover now