Reisen til Falun del 1

274 2 12
                                    

-God morgen Silje, sa en stemme.
Sakte tok jeg opp sove masken min. Jeg tvang øynene opp.
- Frokost er klar, sa Dora med sin norsk-russiske aksent.
Jeg smilte bredt og satt meg opp i sengen.
- Tusen takk Dora.
- Ingen problem miss Silje, sa Dora og satt brettet på sengen. Det var rundstykker, pålegg, eggerøre og juice. Dora gikk en runde i garderoben for å se etter skitne klær hun kunne vaske.
- Dora? Spurte jeg.
- Ja Silje.
- Kan du komme hit? Spurte jeg.
Så hørte jeg lave skritt kommende ut fra garderoben.
- Jeg må spørre deg om noe, fortsatte jeg nervøst.
- Du vet at jeg alltid er her.

Dora var ryddehjelpen vår, men hun gjorde så mye mer også

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dora var ryddehjelpen vår, men hun gjorde så mye mer også. Hun var her så og si døgnet rundt. Så lenge jeg kunne huske hadde hun vært her. Selv om jeg og mamma var nære var det alltid noe jeg ikke kunne si til henne. Derfor var Dora veldig viktig for meg.

- Du vet jo at Daniel og jeg har vært i lag veldig lenge nå. Men det er noe som jeg har lyst til å si han, men jeg vet hva han kommer til å si.
Dora satt seg på sengekanten.
- Jeg vet jo at Daniel har sterke meninger og er bestemt. Men om det er noe du har på hjertet må du bare fortelle han om det. Om han ikke takler det, så fortjener han ikke deg vennen.
Jeg nikket og tok til meg rådene.
- Tusen takk Dora, takk for at du alltid er der for meg.
Dora reiste seg og tok med seg kurven med skitne klær. Hun smilte og sa.
- Men ikke glem at du skal ut å reise, så nå bør du komme deg ut av sengen.

Jeg bestemte meg for at jeg skulle snakke med Daniel når vi kom til Falun. Men først måtte jeg fikse meg, den ene gangen på hele denne turen. Jeg tok opp telefonen og sendte melding til Daniel.

-Skal jeg pakke med kondomer?

Meldingen var ment som kødd, men også litt seriøst fra min side.Jeg satt frokostbrettet på bordet som sto like ved sengen. For å komme til badet mitt måtte man gå i gjennom garderoben først. Badet var stort,hvit og designet av meg selv. På sminkebordet sto all sminken min og en telefon.

Jeg tok opp telefonen og trykket 4.
- Kan du komme opp på badet?
- Jeg er der straks, svarte Dora raskt.

Jeg satt i slettetanga, kostene og sminken sto klar. Da var det på tide for å fikse seg. Mange jenter så helt annerledes ut med sminke og omvendt. Men jeg var opptatt av å ikke se helt annerledes ut, men jeg brukte uansett en del sminke.

De samme lave skrittene kom opp trappen og inn på badet. Dora sto klar til oppgaven.
- Håret mitt skal slettes.
Uten om og menn begynte hun å slette det. Jeg satt på sminken og vippene. Klærne ble kledd på og parfymen ble sprayet på. Jeg tok vesken min og Dora tok alle baggene med ned. Mamma, pappa og lillebror sto i gangen med alle koffertene rundt seg. Pappa hadde på seg en norsk ski lue.
- Omg pappa, den får du ikke ha på deg nå! Ropte jeg flau.
Alle flirte før pappa omsider tok til fornuft og tok av seg luen. Jeg himlet bare med øynene før jeg høflig hilste på taxi sjåføren som sto utenfor. Vi hadde booket en mini buss som skulle kjøre oss fra Nordstrand her vi bodde og til flyplassen. Men selvfølgelig måtte vi stoppe hos Daniel først.

Northug og den forbudte kjærlighetenWhere stories live. Discover now