Un nou inceput...

516 21 5
                                    

      Admiterea la liceu era cel mai important lucru din viata mea....Toata lumea avea pretentii sa fiu admisa la un liceu bun, in centrul orasului, cu o medie mare. Pana sa imi dau seama am fost repartizata la Colegiu National Unirea, un liceu bun, de fete la sectie de engleza. Bucuria mamei a fost cum nu se poate mai mare iar dupa aflarea vestii toata lumea era mandra de  mine. Nici o clipa nu mi-am imaginat ca orasul poate schimba o persoana total.....

        Vacanta de vara a zburat iar in 15 septembrie am plecat increzatoare la liceu...fiind prima zi m-am imbracat in uniforma si eram hotarata sa ma fac remarcata si sa ma imprietenesc destul de repede cu noii colegi. La deschidere ma simteam putin stinghera si neincrezatoare... insa eram nerabdatoare sa imi intalnesc colegii, sa aflu cate fete si baieti eram in clasa sau daca am diriginte? Sau diriginta?         Dupa discursul directoarei am intrat in clasa... Era o clasa imensa cu 32 de locuri. . Eram 22 de fete si 10 baieti iar diriginta noastra era o doamna eleganta, stilata si draguta.Cum nu cunosteam pe nimeni m'am asezat intr-o banca de la geam.Prea ocupata cu telefonul nu am observat ca cel mai dragut baiat din clasa se indrepta spre banca in care intamplator m-am asezat.

-Buna ! Numele meu este Andrei.

-Buna... Eu sunt Ioana. Incantata de cunostinta!

-Toate bancile sunt ocupate... Pot sa ma asez langa tine ?

-Da sigur.... doar esti cel mai frumos baiat in clasa asta, imi ziceam in gand...                                            Doar sa imi strang lucrurile.

   Avea un zambet fermecator care m-a facut repede sa rosesc... Nici nu ma gandeam la asa un coleg.Diriginta ne-a explicat regulile liceului, ne-a facut o mica prezentare a scolii si ne-a lasat sa ne cunoastem. Deja ma imprietenisem cu cateva fete, baietii erau de gasca iar liceul era minunat.

   Dupa cateva ore am primit orarul si am fost lasati sa plecam.... Dar cum era devreme am hotarat sa ne cunoastem mai bine si sa ne plimbam prin Piata Sfatului. Spre surprinderea mea Andei era cat se poate de dragut... a ramas cu mine in spatele gastii si chiar ne-am tinut de mana. Era prea ciudat... nu ma cunostea decat de o zi si era apropiat de parca ne-am cunoaste de o viata..........

    Pe la 5 Andrei m-a condus spre statie si la 6 fara un sfert am ajuns acasa. 

-Hey mama... am ajuns!

-Unde ai intarziuat? Cum a fost la liceu? Ti-ai facut prieteni?

-Am fost cu colegii la suc... A fost interesant.. suntem 22 de fete si 10 baieti iar toti sunt de treaba.

-Ma bucur... Maine ai ore grele?

- Nu prea... o sa ne dea cartile... o sa cunoastem profesorii.

-Vrei ceva sa mananci?

-Da mama! Sigur... Merg sa ma schimb.

    Nici nu am intrat bine in camera si telefonul a inceput sa sune.......

Un nou inceput...Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum