-chapter 23-

3.1K 238 20
                                    

Ze spaní mě vytrhlo auto, které zastavovalo před domem. Tím, že jsem měla otevřený balkon jsem to slyšela velice dobře. Věděla jsem, že těch aut je tu víc.. A že ten kdo v tom autě je hodně naštvaný. Zmateně jsem se zvedla z postele a přešla na balkon. Spatřila jsem limuzíny a pár policejních aut.

"Panebože," zašeptala jsem přesně ve chvíli, kde jsem ze zdola slyšela jeho hlas.

"Kde je?" 

Otočila jsem se a vyběhla z pokoje. Běžela jsem po schodech a rozhlížela se. Najednou jsem ho spatřila. Stál před Christianem, kterého držel za límec a výhružně se mu díval do očí. "Trisi?" vypadlo ze mě potichu. Otočil ke mě hlavu a když mě spatřil všechna zlost vymizela. Pustil Christiana a udělal krok ke mě. "Trisi!" zopakovala jsem a rozběhla se do jeho náruče. Tris mě chytl okolo pasu a já omotala ruce okolo jeho krku.

"Jsi v pořádku?" zašeptal, když se mě pustil, aby si mě prohlídl. "Vypadáš v pořádku." odpověděl si sám.

"Jsem v pořádku," přikývla jsem.

"Je moje Tristane! A pokud jí nebudu mít já tak nikdo!" ozval se Christian. Otočili jsme se k němu a zjistili, že drží zbraň. Policie stále skoro u něho a mířili na něho zbraní.

"Okamžitě to odložte!" zakřičel jeden policta.

"Ne!" zakroutil hlavou. Najednou se ozval výstřel. Schovala jsem hlavu do Trisovi košile. Když se nic nedělo, opatrně jsem otevřela oči. Prvně jsem zkontrolovala Trise. Když jsem zjistila, že je v pořádku rozhlídla se po místnosti. Christian ležel na zemi a pod něm se dělala rudá skvrna. Jeho oři byli široce otevřené a hleděl nahoru.

"Nekoukej se, Heaven," zašeptal a stoupl si tak, abych tam neviděla. "Všechno už je v pořádku," políbil mě do vlasů a já si všimla jak mu z oka vypadla slza. 

"Tristane?" v domě se objevil král Benny. "Slyšel jsem rá-" najednou na zemi spatřil Christiana. 

"Tati-" Tristan mě pustil a šel k němu. Otočila jsem se k mrtvému Christianovi zády a podívala se na schodiště na kterém stála Izzy. Po tváři jí stékali velké slzy. Chytla se zábradli a posadila se na schody. 

"Izzy?" zašeptala jsem.

"Když jsem ti dávala ten mobil-" zašeptala. "Věděla jsem, že Tristan vypátrá, kde jsi. Ale nevěděla jsem, že to dopadne takhle." Vyběhla jsem schody a objala jí. 

"Je mi to líto.." řekla jsem. "Ty.. milovala jsem ho?" Izzy přikývla a opřela si hlavu o moje rameno.

"Izzy?" ozval se Tristanův hlas. "Co tady děláš?" 

"To ona mi dala mobil, abych ti zavolala," vysvětlila jsem. Všimla jsem si jak do domu vešli nějací muži s nosítky. Zastavili se u Christiana a zvedli ho nahoru. Potom opustili dům a na zemi zůstala jen jeho krev. Otřásla jsem se a hned se podívala jinam.

"Synu? Asi bychom měli jet.. Tvá matka bude mít strach." 

"Dobře," přikývl Tristan a podíval se na mě. "Připravená jet domů?" 

"Jo," přikývla jsem s úsměvem.


"Heaven!" hned jak jsem vešla do domu, mi Kubo skočil do náruče. "Tak moc si mi chyběla! Tris říkal, že si odjela do lázní." 

"Tris měl pravdu," usmála jsem se a políbila ho do vlasů. Předemnou se objevila královna Harmony.

"Christian?" zašeptala.

"Mami," ozval se Tris a položil mi ruku na rameno. "Je mi to líto.." 

"Ne," špitla a dala si ruku před pusu. Král Henry prošel kolem nás a rychle k ní přispěchal. Objal jí a ona se mu zhroutila v náruči.

"Pojď." Tris mě odvedl do obyváku a Kubo odběhl do kuchyně pro džus a sklenice. Posadila jsem se na gauč a prohrábla si vlasy.

"Kdybych se vám nepřipletla do života, Christian by byl na živu.." zašeptala jsem větu, která se mi motala v hlavě celou cestu domů.

"Hej," řekl Tris a dřepl si předemě. "Tohle už nikdy neříkej, jo? Nelituju toho, že ses mi připletla do života.." natáhl ruku a dotkl se mé tváře.Zavřela jsem oči a užívala si ten okamžik. "Miluju tě, Heaven a tak to bude navždycky."

"Taky tě miluju." odpověděla jsem. Do obyváku vešel král s královnou, která měla stále uplakané oči. 

"Tristane.." promluvil král Henry a Tristan se postavil. Přikývl na znamení, že ho poslouchá.

"Musíme si promluvit o budoucnosti království.." začal a podíval se i na mě. "Teď když je Christian-" odmlčel  se a podíval se na královnu Harmony. "Jsi následníkem trůnu ty." 

"Cože?" vydechl Tristan. "Nikdy jsem se neučil na to, abych se stál příštím králem." 

"Nemáš na vybranou synu," povzdychl si. "Ty jsi příští král naší země." 

The princessWhere stories live. Discover now