Hst-60 (24)

590 57 2
                                    

Challenge: Hoofdstuk met min 700 woorden


OMGGGG Hoofdstuk 60 alweer!!!!


Remus POV


*2 jaar later*

Ik zat samen met Sirius en James op een bankje bij het meer. Vanmiddag zouden we naar Hogsmeade gaan. We zagen Lily en Lisa het kasteel inlopen. We waren nu alweer aan het leren voor onze Puisten. Ze begonnen pas over een paar maanden maar vooruitwerken kan geen kwaad. Nou ja, alleen ik, Lisa en Lily dachten dat maar oke.

Lily en James hadden ondertussen wat gekregen, aangezien James zich steeds volwassener had gedragen. Lily had wel ondertussen flubberwormen moeten opeten, aangezien ze ooit had gezegd: "ik eet flubberwormen op als ik later verkering met jou krijg" En daar hadden wij haar aan gehouden.

Met mij en Lisa ging het ook goed. Lisa was met ons meegeweest wanneer het volle maan was en doordat we samen waren ging het elke keer ook heel goed. Behalve de eerste keer sinds Noah weg was. Lisa was overstuur en toen ze een weerwolf werd en alles nieuw was was het nog erger. James heeft een tijdje op de ziekenzaal gelegen, en Lisa durfde toen een maand niks tegen hem te zeggen. Maar James had dit al vaker meegemaakt en wist dat alles weer goed zou komen.

En Sirius....

Sirius is niet meer echt Sirius. Hij is zo geraakt hierdoor. Hij heeft daarna met verschillende meisjes gezoend, maar is nooit meer een echte relatie aangegaan. Hij zit nog steeds met Noah in zijn hoofd. Ik vind het echt zielig voor hem. Ik wist niet dat een gebeurtenis hem zo emotioneel in de war kon schoppen. Arme padfoot.

Dangel is nu een taboe naam voor Lisa en Sirius. We hebben haar in de Marauders Map gezet, ze is nog altijd een van ons. Alleen Lisa en Sirius willen niet meer herinnert worden aan hetgene wat haar is aangedaan. We missen haar. Iedereen mist haar. Iedereen hield van haar, iedereen houd van haar.

We missen haar nog elke dag en elke minuut van ons leven.


-----

------

Noah POV

Ik had van Severus, die ik hier nog soms zie, gehoord dat Hogwarts vandaag naar Hogsmeade ging. Severus wilt een dooddoener worden, ik heb hem nog geprobeerd om te praten, maar sinds Lily en James hebben is hij helemaal van het padje af, vertelde hij. Hij komt hier soms, om zijn positie te versterken, maar hij zit nog steeds op Hogwarts. Ik kijk mijn kamer door en pak mijn toverstok. Ik heb die vanochtend uit the Dark Lords kantoor gehaald. Dit gaat me nog duur komen te staan, maar dat maakt me niet uit. Ik moet en zou Sirius spreken. Als het kan ook misschien Lisa maar dat weet ik niet zeker of het zou kunnen lukken. Mijn gewaden en wisseldrank ligt klaar. Ik doe de wisseldrank in een flacon en stop hem in mijn zak. Mijn kamer/gevangenis is op de eerste verdieping. Ik kon er nooit uit ontsnappen, omdat ik geen toverstok had en het zwaar bewaakt was, maar nu heb ik mijn toverstok en Megan heeft "per ongeluk" de spreuk tegen me gezegd. Ik doe mijn mantel dicht en maak het raam open door middel van een spreuk. Ik klim uit het raam en roep de spreuk tegen de bewaking en ren zo snel als ik kan weg. Als ik ver genoeg ben verschijnsel ik naar de stad Lewes. Dat is een voordeel, ik heb thuis leg gekregen dus ik kan al veel meer dan de meesten van mijn leeftijd, onder andere verschijnselen. Veel mensen kijken me raar aan. Als ik een standaard vrouw zie loop ik naar haar toe en vraag ik haar of ze me kan helpen aangezien mijn "kindje" vast zit in de modder in dat ene steegje. Een leugen om haar weg te krijgen dus. Ze loopt met me mee en daar verlam ik haar en pluk een haar uit haar hoofd. Ik spreek de vergetelheidspreuk uit en spreek de spreuk tegenverlamming uit.

'Mevrouw u bent gevallen. Kom ik help u even' zeg ik snel en ik help haar overeind.

'Ow ja, ik weet ook niet hoe het komt. Mijn hoofd doet pijn, ik ga even naar de apotheek. Bedankt' zegt ze en ik knik, wat een apotheekdinges ook mag zijn.

Ik loop de hoek van het steegje om en neem de wisseldrank in. De vrouw is gelukkig ongeveer van mijn lengte dus ik hoef niet een ander gewaad aan. En ze is een muggle, dus waarschijnlijk kent niemand haar. Als de wisseldrank is gewerkt verschijnsel ik, eindelijk, naar Hogsmeade.


*Wordt vervolgt mwahahaha*

759 words

ARE YOU CRAZY?Where stories live. Discover now