Prima zi din 2017

25 3 0
                                    

M.am asezat pe scun si priveam pe geam. Mi.am intins tigara in fata si pachetul l.am aruncat.

Credeam ca anul asta o sa ma schimb? Nici gand. Desi am vrut.... este o minciuna daca v.as spune ca am vrut. Insa in gandul meu racnea o voce continua care spunea "schimba.te! Anul asta o sa ai de castigat!" Nu am facut.o... eu am ramas aceeasi copila cu tigara in gura care se ascunde dupa zidurile vehi ale cetatii ca sa fumeze linistita. Aceeasi fata care mergea cu castile in urechi date la maxim pe strada si iubea sa viseze.

Poate ca nu e bine sa visezi mereu... sau daca visezi foarte adanc la un moment dat te opresti si iti spui in gand "asta nu o sa se intample nici intr.o mie de ani" dar... stiti ceva? De asta sunt visele nu? Ca se ne putem macar imagina: ca baiatul acela dragut o sa filtreze cu tine sau ca o sa ajungi placuta de toti sau ca oamenii o sa te accepte asa cum esti. Chia daca asta nu o sa se intample...

De aceea sunt visele. De aceea suntem noi. Creati ca sa putem visa. Daca n.as putea sa fac asta lumea mea cred ca ar fi alb-negru. Poate pentru unii este... deoarece nu au avut puterea sa viseze.

Am incercat sa caut lume sa ma inteleaga dar cred ca e o risipa de timp... mereu voi ramane cu omuletul ala din capul meu.
Imi aduc picioarele la piept si ma uit cum lumina trecea de perdeaua dantelata si fina a geamului.
Imi aud telefonul sunand. Era Geo. Deschid si astept sa imi spuna o veste buna.

-Alo tu copila ce faci?
-Bine... spun. Raspunsul asta il dadeam pe tava de fie care data cand ma suna. De ce m.ai sunat?
-Pai cum adica de ce te.am sunat? Voiam sa vad daca esti bine ce.i cu tine...
-Pai sunt bine mna... tu ce faci?
-Bine... a fost asa de cacat de revelion sa mor eu...
-Stiu... sigur Andrei s.a distrat.
-Da! Sigur! Ce cacat fata eu chiar voiam sa vin la tine!
-Nu prea aveai ce vedea. A fost nasol mai ales ca eram cu ai mei si mna...
-Mda... in fine...
-Acum toti s.au apucat sa posteze poze de facebook cu 2017 sa mor eu doar notificari am...
-Mda fata si pe instagram...

M.am ridicat dupa ce mi.am terminat tigara si am ridicat pachetul de jos. Deschid geamul larg sa aerisesc si ies in firg afara. Era soare insa frig. Zapada era asternuta in jurul meu ca un covor plin de lacrima si dor. Eram imbracata in pantaloni de trening, papuci de casa si tricou. Puteam simtii frigul intens pe pielea mea. Vantul imi da parul pe spate si ochii incepeau sa.mi lacrimeze de la prea mult vant rece.

-Noi cand ne mai vedem?
-Nu stiu... ori cum eu am vorbit cu Andrei si ma vad cu el azi.
-Tu esti proasta? Copilu' asta cred ca e in coma alcoolica de ieri ce cacat..
-Nu stiu... daca imi trimite mesaj ma vad cu el.
-Ok ok
-Hai ca te las.
-Ok mai vorbim hai...
-Ceaw
-Paa!

M.am dus in dormitorul meu si am inceput sa ma imbrac. Am ales niste blugi stramti si un plover larg culoare pielii. Mi.am periat parul repede si m.am machiat putin.
Mi.am pus pachetul in buzunar si am iesit afara din casa...
M.am indtreptat spre statie sa ma vad cu el. Aceeasi staie de la scoala mereu si mereu.

Imi aprind datele mobile si vad cum imi apar mesajele unul dula altul.

Andrei
Tu! Vezi ca sunt in autibuz mai am putin si ajung.
Vin cu 6.
Halooo
Ne mai vedem macar?
Smr... ca ma intorc inapoi
Raspunde plm ce cct ai,?

                                                         Larisa
                      Da ne mai vedem misca!

Cand il vad coborand din autobuz ma ridic de pe banca si vin spre el.
-Ce faci Larisuk.
-Nu.mi mai zi asa! Ii spus si il imbratusez.
-Da tu de ce cacat nu esti pe la spital?
-A fost naspa.
-Pai cum asa? Il intreb putin deteriorata.

Andrei e cel mai bulangiu copil pe care il cunosc. Ne stim cam din clasa a 5-a. Adica pana acum in clasa a 8-a. Adica 4 ani. Nu e mult dar nici putin. Il stiu foarte bine si mi.a placut de el un an pana ce am inceput sa devenim cei mai buni prieteni si am ramas asa. Nu regret asta. Il iubesc ca prieten si stiu ca nu mi.ar face rau.

-Pai a fost fain prima parte pana am inceput toti sa bem ca spartii si astia s.au imbatat. In fine... asta n.a fost chiar asa rau. Doar ca a venit Eddy cu un prieten de.al lui care a adus cutie de iarba si astia au inceput sa traga pe nas si n.am vrut. Dupa vreo 20 de minute au inceput sa faca ca turbatii toti si am plecat cu Eddy.
-Aha....
-In fine ma vad cu ei azi.
-Vin si eu.
-Vrei sa nu mai fi virgina sau ce cacat ai?
-Taci frate de fie care data cand vreau si eu sa.ti cunosc prietnii imi raspunzi "Vrei sa nu mai fi virgina sau ce cacat ai?" Termina ca vin si eu.
-Pana in Bartolomeu esti sigura?
-Da.

Andrei pov

Frate o cunosc pe Larisa de destul de mult timp pot spune. Este de o incapatanare totala, enervanta, exasperanta dar toate rahaturile astea mici ma atrageau la ea.
Vorbesc cu ea destul de mult pe mess in timpul liber. Mereu ii spun ca sunt forever alone si sunt urat si n.o sa am pe nimeni, iar dupa ea imi propune cateva fete frumoase si incearca sa ma combine cu ele. Dar nu pricepe ca eu pe ea o vreau.

De fie care data povestea e aceeasi. Mereu! Ca o roata enervanta care ma tot roteste cu ea de mana si nu.si poate da seama ca de fapt si de drept pe ea mi.o doresc intorcandu.ma mereu la ea.

Stiu sigur ca m.a placut dar dupa a inceput sa se combine cu toti fraierii ca daca e sa fac o lista o sa mi se termine mina din rotring.

Si simt ca daca o duc in Bartolomeu cine stie ce alt cacat de om o sa se dea la ea. Ori cum o sa le spun cea de genu ca.s cu ea sau nu stiu...

Larisa pov

Am ajuns acolo dupa o lunga plimbare cu autobuzul 5. A durat cam o jumatate de ora. Poate chiar mai mult sa ajungem in cacatul ala de Bartolomeu. Nu ma fusesem de mult pe acolo. Era spatiul ala frumos cu Avangarden prin care ma plimbam cu Geo. Era super. Chiar imi placea vara pe aici dar acum... parea foarte pustiu si cerul cu noantele de gri pe care le purta facea locul sa para si putin sinistru... blocurile de acolo erau neschimbate insa strazile pareau mai libere. Nu mai erau asa multe masini parcate acolo ca vara.

Asta e primul capitol yey:)))) sper sa va placa. Sper ca nu v.am bagat in boala de plictiseala dar daca vreti sa ajungeti la ceva cu adevarat palpitant mai las de asteptat in capitilul 2.
Spunet.mi cum vi se pare in comentarii. Adica daca trebe sa mai schimb ceva? Un sfat? Dedicatie?
Si daca sunteti mai pe caterinca spuneti.mi cum a fost revelionul vostru(al meu cel putin a fost super)

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 01, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

2017Where stories live. Discover now