16. Bölüm

356 29 4
                                    

Facebook grubu:
wattpad - masum & beni de sev

Mutluluk çok yakında.
Sabret...

-Oğlum ne dediğinin farkında mısın? "

-Evet baba"

Aslan belki de bu soruyu bin kere duymuş, bin kere de aynı cevabı vermişti.

Poyraz böyle saçma şeylere az çok alışık biriydi, ne de olsa oğlu uslu biri olmamıştı hiç bir zaman. O oğlunun hiç evlenmeyeceğini bile düşünürken, okurken evlenmek de ne demekti şimdi? Anlamıyordu adam ve karşısında sakince oturan oğlu da anlamasına hiç yardımcı olmuyordu.

-Merve hamile değil mi?"

Irmak'ın sorusuyla iyice gerildi ortam. Konuya dahil olmayan, sürekli kocasını sakinleştirmeye çalışan Ece de bu sözlerle sinirlenmişti.

-Böyle bir şeyi o kıza yapmış olamazsın Aslan. O kızı da mı kandırdın? "

Ne diyeceğini şaşıran kadın hayal kırıklığıyla baktı oğluna. Merve'yi çoktandır biliyordu ve asla böyle şeyler yapacak sorumsuz bir kıza benzemiyordu. Ece mesleki alışkanlıktan dolayı insanları kolaylıkla çözebilirdi ama ilk defa yanıldığını görüyordu.

-Ahhhh"

Aslan oturduğu koltuğun yanındaki yastığı alarak kardeşine hızlıca attı. Bunu beklemeyen genç kız birden neye uğradığını şaşırarak ağzından acı çığlığı kaçtı. Aslan bu zaferle biraz rahatlayarak anne ve babasına bakarak konuşmaya başladı.

-Saçmalamayın bebek falan yok. Hadi bana güvenmiyorsunuz da Merve'ye de mi güvenmiyorsunuz?"

Genç adamın sözleri biter bitmez Irmak kahkahayı koyverdi. Biraz yumuşayan ortamla rahatlayan aile kızlarına engel olmadan açıklamasını beklediler.

Abisinin kendisine sinirle baktığını gören genç kız güç bela kendini toplayabildi.

-Abiciğim normalde etrafa güvenilmez ama çocuklara güvenilir. Seninki biraz tuhaf oldu"

Sözlerini zor tamamladı Irmak. Çünkü cümlenin gidişatını anlayan Aslan çoktan yerinden kalkmış kardeşinin üzerine yürüyordu.

Irmak durumu fark eder etmez hızlıca ayağa kalkmış kapıya yaklaşmıştı. Tabiki de gitmeden önce abisini iyice sinir etmeyi ihmal etmedi.

-Ben birazcık amcamlara gideyim de yengeme görümcelik yapayım"

Kapanan kapıya yaklaşan genç adam sinirden delirmek üzereydi. Bu saçma sapan şeyleri Merve'ye söyleyecek olma ihtimali bile delirtti onu. Adı kadar emindi ki bu sözleri duyan Merve utançtan konuşamazdı. Ve sırf bu sebepten, insanlar onları yanlış anlamasın diye evliliği reddedebilirdi.

Tam kapı kulpuna uzanan Aslan birden yaptığına pişman oldu. O sevgilisini kız kardeşinin gazabından korumak isterken şimdi işler iyice karışacaktı.

-Hadi hepimiz gidelim de iyice konuşalım şu konuyu"

********

Gençler hemen eve gelip büyüklerine durumdan bahsetmişlerdi. Şimdi salonda Rüzgâr, Esim, Hakan, Deniz, Merve, Kaya, Yağız ve Buse vardı.

Kaya ve Yağız olayı umursamazcasına minik kızla eğleniyorlardı. Ortamda minik kızın cıvıltısından başka ses çıkmıyordu.

Herkes şok olmuştu. Böyle aniden gelen konu hepsinin aklına tek bir soru getirmiş ama kimse de sormaya cesaret edememişti.

Merve hamile mi?

Rüzgâr tabiki olumlu yada olumsuz her hangi bir şey söylememişti. Sadece durum anlatılmış onlarda sus pus bir şekilde düşünüyorlardı.

BENİ DE SEVHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin