1. Bölüm(24 Kasım Öğretmenler Günü)

101 4 3
                                    

Sen bir ışık yolusun. Bizi hep aydınlatan bir bilgi kaynağısın türlü şeyler anlatan. Avukɑt, doktor, hâkim, hepsi senin eserin bu ülke, bu insɑnlɑr senindir öğretmenim. Her öğretmenler gününde, sevinçle çarpar kalbim. Gösterdi tüm gücünü sevgili öğretmenim...

~ ~ ~ ~ ~

24 Kasım öğretmenler Günü için ben ve can dostum Papatya önce den planladığımız gibi ortaokul öğretmenimiz i ziyaret etmek için sözleşmiştik .Güneşli bir gündü 11:30 gibi bulusacaktik .Ben erken uyanıp hazırlanmaya başladım .Kahverengi şal eşarbımı,keten yeşil pantolonumu Taba rengi spor ayakkabımı ve kahverengi pardesumu giymiştim .Kahverengi yandan çantamı da almıştım Öğretmenimi görmeye hazırdım .Papatya ile birlikte önce ortaokul öğretmenimiz olan Karaca öğretmen e hediye alacaktik sonra eski okulumuza ziyarete gidip öğretmenler Gününü kutlayacaktık.Karaca öğretmen müdür yardımcısı olmuştu. Telefonla Papatya yi arayarak:
_Can dostum ben az önce otobüse bindim yetişmeme az kaldı sen nerdesin?
Papatya tlfonda cvp vererek
-_ Gül ,canım bende başörtümü takıyorum 5 dakika ya InSAllah senin dediğin yerde olurum .
_ Tamam dedim bende görüşürüz
Otobüsten indim Papatya görünürde yoktu .Beş dakika geçmeden Papatyada gelmişti.
_SelamunAleykum Papatyacım .Nasılsın?
Papatya
_Aleykum selam iyiyim sen nslsn?
_ Elhamdulillah bende heyecanlıyım öğretmenimiz i görmek için diyerek duygularımı dile getirmiştim can dostum Papatya ya.
Birlikte yürümeye başladık. Okul, hediye alacağımız yere çok uzak değildi .Bizde yürümeye karar verdik .
Papatya da yeşil montunu,kot pantolonunu ,siyah kareli şal eşarbıni ve spor siyah ayakkabısını giymişti.
Yürürken sohbete dalmıştık. Öğretmenimiz e hediye alacağımız mağazanın önünde durduk. Mavi gömlek ona uygun kravat alıp çıktık mağazadan.okula da yaklaşmıştık zaten okulun kapısından içeri girdik.müdür yardımcısı odasına doğru ilerledik Papatya ile birlikte Karaca öğretmenin odasına gelip kapıyı çaldık .
Içerden gelen ses Karaca öğretmenimizin sesiydi
_Girin lütfen demişti .
Benle ve papatya odadan içeriye girince öğretmenimiz bizi görünce şaşırmış ve bi o kadar da mutlu olmuştu .Ayağa kalkıp bize doğru gelip
_ Hoşgeldiniz kardeşlerim diye hitap etmişti .
Ben ve papatya da hosbulduk hocam diye karşılık vermiştik.
Karaca öğretmen yeşil gözlü ,kır saçlı ,gözlüklü, uzun boylu ,zayıf, 40 yaşlarındaydı . Her zamanki duruşu, sözleri ,alçakgönüllü oluşu bizleri yine kendine hayran bırakmıştı.
Bize şimdi neler yaptığımızı sordu.
Ben hemşire olduğumu ve hastanede çalıştığımı söyledim
Papatya ise
_ Liseyi bitirdim Açıköğretimden Türk dili edebiyatı bölümüne yazildim .Sonra dondurdum okulu. Şimdi ise bir mağazada satış elamanıyım .dedi
Karaca öğretmen gülümseyerek _Hayırlısı olsun hakkınızda herseyin kardeşlerim.
Sonra bize kahve ısmarladı.kahvelerimizi yudumlarken kapı çalındı.
Gördüğümüz karşısında ben ve Papatya arkadaşım birbirimize bakıp şok olmuştuk.
Benim yüzüm şok etkisinden dolayı kızarmıştı.Gelen Fırtına idi.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Fırtına benim ortaokuldaki sevdiğim çocuktu.o zamanlar saf ve çocuksu duygulardi.sevdiğimizi bile birbirimize söyleyemezdik. O zamanlarda Gözlerden birbirimize olan sevgimizi anlayabiliyorduk .Fırtına kahverengi gözlü ,siyah saçlı, esmer orta boylu bir erkekti.Fırtına gibiydi o zamanlarda adının anlamını taşıyordu Orta öğretimin son yılıydı mezun olacaktık 1 haziran çarşamba veda partisi olmuştu. Önceden mezuniyet için bir yer ayarlarmıştık.Veda partisi günü arkadaşların zoruyla ben ve fırtına dans etmiştik .o gün hem mutluydum hem de hüzünlüydüm .Hem arkadaşlarımdan ayrılacağım için hemde Fırtınayı görmeme korkusu.Veda partisi bittikten sonra evlere dağilmıştık.10 haziran karneler günü geldi .Karneler dağıtıldı bizler
hepimiz liseli olacaktık. Koca bir yılı geride bırakmıştık.Son gün duygularımı anlatan bir mektup yazıp Fırtınanın sınıfına gidip ona verdim.Papatya arkadaşımda onun sınıfındaydi .Onunda bana yardımları olmuştu. Ben ,Papatya ve Fırtına sekizinci sınıfta ayrı sınıflara düştük. Ondan önce aynı siniflardaydik.
Ben mektubu Fırtına ya verip yanından ayrilmistim. Hiçbirşey demesini beklemeden .Lisede Can dostum Papatyadan ayrilmistim.Bir süre görüştük ama sonra tam koptuk.Ben Fırtınadan haber beklerken haberi hiç gelmedi .Papatya arkadaşımı 8 yıl sonra tekrar bulmuştum .Aynı şehirde olmamıza rağmen sıkıntılardan görüşemiyorduk.Fırtına yı da ilk kez o 9 sene sonra öğretmenler Gününde görmüştüm.
Ve Fırtına nin içeri girmesiyle sanki zaman durmuştu .Karaca öğretmen ona elini uzatarak .
_ Hoşgeldin Fırtınacım nslsn?
Fırtına da Karaca öğretmenle tokalaştı .
_ Hoşbuldum hocam,diyerek tebessüm ederek Karaca öğretmenin gösterdiği sandalyeye oturdu.
Ben ve Papatya ya da dönerek selam verdi.Karaca öğretmen bize sorduğu gibi ona da hal hatır sorup ne işle uğraştığını sordu.kendisi de yüzme eğitmeni olduğunu ve bir futbol kulübünde amatör futbol oynadığını söyledi. Benle Papatya hediyemizi verdikten sonra Karaca öğretmenin yanından ayrıldık. Fırtına da Karaca öğretmenle vedalaştı. Arkadan gelen sesle ben ve Papatya döndük arkamıza seslenen Fırtına idi.
_ Arkadaşlar beklermisiniz diyerek ben ve Papatya ya seslendi.
Ben ve Papatya onun seslenmesiyle okulun merdivenlerinden inerken durduk.
Papatya Fırtına ya dönük şekilde konuşup :
-Hayrola Fırtına ne oldu ?
Fırtına Papatya ya beni göstererek :
_ Papatya kardeşim Gül ile konuşmam lazım önemli .demesiyle Papatya biraz bizim önünüzde yürüyerek ben ve Fırtına onun arkasından yürüyerek okulun merdivenlerinden indik.

SELAMUN ALEYKUM CANLAR😊
BU BÖLÜMÜ InsAllah beğenmissiniz..
Beğeni ve Yorumlarınızı bekliyorum..
Bakalım Fırtına ve Gül' ün konuşması yıllar sonra ne şekil olacak aşk yeniden alevlenecek mi?
Yoksa herkes kendi yoluna devam mi edecek ..bi dahaki bölüme bekleyin ve görün olacakları
Rabbim ' e emanet olun👐

RÜZGAR GÜLÜ Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin