Şu İbadet Edenler Çıkarcı Cennet İçin İbadet Ediyorlar

54 2 0
                                    



İnsanların bir şeyi ne amaçla yaptıklarını öyle şak diye bakarak anlayamazsınız. Bir insan neyi neden yapıyor bilemezsiniz.

Düşünün ki bir çocuk futbol topunu almış ayağında sektiriyor. Neden böyle yapıyor? Yoldan geçenlere hava atmak için mi, spor yapmak için mi, biri ile iddialaştığı ve ona hazırlandığı için mi, bir maçı vardır ondan mı..? Sorular uzar da gider.

Görünürde olan nedir bir çocuk ayağında top sektiriyor. Bırakalım da ne için yapıyorsa onun için yapsın. Ha çok merak ettiniz gider sorarsınız. Abi niye top sektiriyorsun? O da derse ki hiç iş olsun diye. İster buna inanırsınız isterseniz de inanmazsınız. Olayın sizi alakadar eden bir yanı var mıdır? Var mıdır?

Adamın biri de gidip namaz kılıyor, Ramazan'da orucunu tutuyor, zekâtını veriyor, helalinden kazanıp harcıyor, kimsenin namusuna göz dikmiyor, yalan konuşmayıp kimseye zarar vermiyor.

Şimdi adamın bu ibadetleri neden yaptığı sizi ilgilendirir mi? Sizi alakadar eden tarafı var mıdır?

Siz istediğiniz kadar insanların niyetleri hakkında yorumlar yapın ortadaki gerçeği yok etmez. Adam yardım dağıtıyor, baktınız ve dediniz ki kesin insanlar onu alkışlasın diye yapıyor ya da bir menfaati var. Bilemezsiniz. O insan kendi malını dağıtıyorsa niyetine göre Allah onu ya yargılar ya da ödüllendirir. Kalbindeki niyeti bilen Allah eğer insanlar desin diye yapıyorsa o adama sen karşılığını insanlardan aldın deyip yol verecek. Yok eğer gerçekten Allah rızası için yapmış ve insanlardan hiçbir şey beklememişse de Allah gel seni ödüllendireyim diyecek. Ki bir savaş esnasında kahramanca çarpışıp ölen bir müslüman için diğer müslümanlar nasıl da kahramanca savaşıp şehit oldu ve cennete gitti demişler. Oysa Cebrail meleği haber getirmiş. O aslında insanlar ne büyük kahraman desinler diye savaştı ve öldü. O asla şehit olmadı demiş. Olayın aslını Allah bilir ve yargılayıcı olarak O yeter.

Şimdi sen o adam gibi gösteriş için bile olsa yardım yapıyor musun yapmıyor musun onu söyle.

Bu durumu diğer tüm ibadetlere de genelleyebilirsiniz. Adam namaz kılıyor sen onun ne için kıldığını nereden bileceksin? Ha bazıları gösteriş için, dünya menfaati, siyasi kazanım için bunu yapabilir. Onun cezasını Allah kesecektir zaten ve namazını suratına yapıştıracaktır. Maun suresinde dediği gibi yazıklar olsun o namaz kılanlara ki namazlarında gafildirler.

Namaz kılanlar arasında ya da zekat verenler arasında kötü niyetli olanların var olması o ibadetleri de kötü yapmaz, o ibadetleri doğru bir şekilde yapanları da bağlamaz.

Alnın secde yüzü görmemiş ve ibadet edenleri sanki kalplerini yarıp bakmışçasına yargılıyorsan bu senin iyi niyetli olmadığını gösterir. Eğer gerçekten iyi niyetli bir şekilde ibadet yapmayanları eleştiriyorsan kalkar doğrusunu Kur'an'an ve Peygamber Efendimizin hayatından öğrenir, yaşar ve diğer insanlar da örnek olursun. Ama yok... Yüreğiniz ancak konuşmaya yetiyor değil mi?

Şunlar sırf cennet için ibadet yapıyorlar diyenler de nereden biliyorlar o insanın cennet için yapıp yapmadığını?

Öte yandan asıl menfaat için yaşayanlar şunlar değil midir ki, cennete kıyasla bir sineğin kanadı kadar bile olmayan bu dünya için tüm zamanlarını harcayıp da bu nimetlere bir teşekkür etmeyi çok görüyorlar. Düşünebiliyor musunuz dünyanın çamurdan yaratılmış bir erkeği ya da kadını için aklını yitirenler, deli olanlar onlara taparcasına bağlananlar cennetin zaferandan yaratılmış kızlarını ve erkeklerini (Ooo erkek de mi var, diyen kızların sesini duyabiliyorum!) görselerdi ne yaparlardı acaba?! Ama bakın dünyanın bir insanı için Allah'tan bile vazgeçiyorlar.

Ya ALLAH yoksa?!Where stories live. Discover now