Ortaya Karışık Koskoca Bir Keşke

1.9K 143 135
                                    

Bazen böyle her şeyi bir kenara koyup saatlerce hiçbir şey yapmadan oturmak istiyorum.Bugüne kadar hayatın neresinde yanlış yaptım diye değilde mutlu olduğum günleri hatırlamak istiyorum.Çok nadir öyle anım var gibi nedense.Hayallerimin neresine sıkıştırdım acaba mutlu olacağım şeyleri diye düşünüyorum.Ama düşünmek bir fırtınanın ortasında kalmak gibi. Oradan oraya savrulmadan olmuyor.Ortaya karışık deyimiyle tanımlanabilecek bir ruh haline bürünüyor insan kısacası.

Doğuyoruz,büyüyoruz ve ölüyoruz.Ben kendimi bildim bileli ders çalışıyorum.Hep bir sınav hep bir telaş.Sanki biz atmışız da hayatta jokeyimizmiş. Hayat acıttıkça biz daha çok hırçınlaşıyoruz.Elimizde kalanın da elimizden gidenin de kıymetini kaybetmeden anlamıyoruz.Keşke diyoruz keşkenin aslında koca bir pişmanlık olduğunu bilmeden.

Şimdi düşünün kaç kez keşke dediğinizi?

Ben keşke kelimesini çok nadir kullandım bugüne kadar.Ama düşününce aslında en büyük keşkemi doğarak kullanmışım.Hayat yaşanılacak bir yer değil ve bende hayata karşı verilen bu savaşı kazanacak bir tip yok.Elimden gelen susmak.İçime atmak ve beklemek.

Bugüne kadar kimle tanışmış,konuşmuş ve samimi olmuş isem hep dinleyici oldum.Herkesin derdi vardı ama kimse dönüp de demedi senin bir derdin var mı? Ya sen bizi bu kadar dinliyorsun da biz seni hiç dinlemiyoruz demediler.En zoru da insanın kendi kendini dinlemeye çalışması oluyor.Cevabını bildiğin hiçbir soruyu kendine soramıyorsun mesela.

Her neyse artık olan olmuş deyip şükretmek kalıyor insana.Buna da şükür o yüzden.Hayat bir kovalamaca ve benim dizlerim çoktan yara bandı dolu.

İnstagram:mhmmd_balikci

Herkes kendine bir cümle alsın.


Senin Adın YalnızlıkHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin