Човекът-сянка

1.4K 76 5
                                    

Видях "човек-сянка" веднъж. Тогава обаче не знаех, че се наричат така. Живеех в къща в Лугана Бийч, която е била построена през 20-те години на ХХ век. Тя има незавидна история - използвана е за прекарване на нелегални емигранти.

Един ден, аз и съпругата ми се бяхме скарали за нещо. Дори не помня за какво. Тя излезе навън и отиде да изпие едно кафе някъде за да се успокои. Аз останах сам в къщата.

Къщата имаше странна подредба на стаите. Имаше спалня и дневна от едната страна, след което следваше баня с два входа. От другата страна на банята имаше коридор с прозорци от едната страна и две спални от другата. От моята спалня аз можех да виждам през банята в коридора.

Забелязах някакво движение с периферното си зрение и погледнах натам. След 17 години, все още ме побиват тръпки от това което видях - черна фигура. Имаше само далечна прилика с хуманоид. Приличаше на щрихована с черен молив, сякаш някой е искал да изобрази човешка фигура, но само я е щриховал. И тя се движеше. Не чувах шум, до колкото мога да си спомня. В първия момент не бях уплашен, по-скоро много изненадан. Тогава тя забеляза, че я гледам.

В този момент се ужасих. Тя тръгна към мен. ВТУРНА се през коридора към мен. Нямах на представа какви са и намеренията, но в момента в който влезе в банята, вратата между нея и мен се затвори с трясък. Аз пищях. Виках съпругата си макар тя да не бе там. Излязох навън, на слънчева светлина и не се прибрах докато жена ми не се появи след 10 минути.

Страшни истории Where stories live. Discover now